• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ANDR3E: obecně je to v každé zemi jinak, asymetrický a často nezasloužený / zpožděný jedním nebo druhým směrem.
    NRG
    NRG --- ---
    Spíš protože z ministrů se stali překupníci.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ANDR3E: Proc to nesjednoti? Protoze Cesi si vladnout nedokazou. Tak jednoduche to je.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    DARKINA: ok diky za potvrzeni toho co jsem doufal ze neplati :) pri ceste zpet do Rakouska mi staci negativni antigen, a to i behem 24h po prijezdu, uplne nechapu ze to nesjednoti, Rakousko ma celou dobu mensi cisla nakazenych....

    prijezdovy formular vyplnim:)
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    ANDR3E: Jedina vyjimka z tich 5dnu karanteny je ockovani a nebo prodelany covid.A doporucuju si vyplnit ten prijezdovy formular.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    prosim o radu, chtel bych se vypravit po delsi dobe za rodicema do CR (ziju v Rakousku), podle soucasnych narizeni v CR jsem pochopil ze musim behem 5 dni po vstupu do CR na PCR test a do ty doby karantena....nebo jsou nejaky vyjimky v pripade navstevy rodiny apod.? diky
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    NRG: ten druhej ti řekne, že 5x7 je 40, a ten první ti odvypráví hru o trůny v klingonštině a teď mluv
    NRG
    NRG --- ---
    E2E4: mě je teda ten druhý mnohem sympatičtější...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MINERWA: to je jen variace na běžnou lidskou demenci "problém se týká jen těch nesympatických druhých, který nemám rád".
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    KRAMERIUS: možná, ale to jenom spekuluju, to má nějakou spojitost s hlavou, jakože zdravé myšlení vs chorý na gebulu
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    MINERWA: Já jen nějak nechápu, jak 3 řádek (zdravý/chorý) souvisí s těmi prvními dvěma.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    "Tak cestovní pasy se zaváděly, jestli se nepletu, po první světové válce. Ne? To si toho všimli až po sto letech?"
    myslím,že jsem objevila levný trik, jak spalovat kalorie, spal cestovní pas
    jak moc musí bejt chorej ten, kdo to vymejšlí?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: hele ja to fakt predtim takhle moc nikde nevidela, kdyz jdem na prochazku u nas po okoli, tak vsude jsou okynka a lidi si ten kelimek piva/kafe vemou do ruky a jdou korzovat. Na otevrenou zahradku jsem tu nenarazila. Je ale pravda, ze ve stredu mesta jsem nebyla mesic, takze je dost dobre mozny, ze to tam takhle je uz dlouho.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: Na druhou stranu, takhle už je to minimálně měsíc a nikde ani náznak toho, že by se tím nějak zvyšoval počet nákaz. Ty venkovní prostory jsou fakt úplně bezvýznamné, ideálníby bylo kašlat na ně a řešit jenom vnitřní. Byla by půlka opatření, půlka ztrát, půlka nasraných lidí neochotných dodržovat už nic.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ORIKA: Pravda, pravda... :/
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    SAAYURI: me ti prijde, ze spouste lidi uz je to fuk a vubec nepremysli, jestli ty testy maji nejakou objektivni platnost nebo ne. O vikendu jsem byla s detma mmj. ve stredu mesta. Vsude nadupany zahradky, na nejaky dodrzeni predepsany vzdalenosti mezi stoly nebo max 4 lidi u jednoho stolu se fakt nikde nehralo. Chapu, uz toho vsichni maji plny zuby, chteji se bavit, chteji zit normalne. Chapu, ze hospodsti a restaurateri na lockdown doplatili zdaleka nejvic a potrebuji ty trzby aspon trochu nahnat. Presto me ty rady stolu srazenych k sobe, aby se tam vlezlo co nejvic lidi a lidi namackany hlava na hlave prekvapili.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SAAYURI: myslím, že množina lidí, kteří to berou jako dogma bezpečnosti je prázdná. :)

    jako určitě lepší test jednou za 14 dní než žádnej, nějakým malým desítkám procent šíření to zabrání ale to je všechno.

    spíš mi přijde strašný, že je pořád dost lidí, kteří nechápou existenci inkubační doby (nákazeny člověk má ~4 dní negativní test, az pak začne být pozitivní a nakažlivý) nebo presympromaticke nakazy (člověk je nakažlivý a to hodně nakažlivý už pár dní předtím než se začnou projevovat příznaky)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ORIKA: Jasny, ale vis jak - jakou praktickou vypovidajici hodnotu takovej test druhej tyden ma? Realne zadnou, je to zase jen nejaky nazrani vlka a kozy a falesnej pocit, ze je to bezpecny. Tady neslo o tvoji interpretaci, resp. o to, ze bys to ty nechapala, ale o ty idioty, ktery tohle treba berou jako dogma i stran bezpecnosti.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: tak konkrétně u nás si ty pcr testy hradíme my rodiče...resp. ředitelce se podařilo sehnat sponzory, kteří pokryjí část a zbytek dobrovolně hradíme my...zajistila to ještě v době, kdy se o pcr testování ve školách na ministerstvu pouze uvažovalo. Ve své podstatě jsme zaplatili testování pro oba syny 1x týdně pcr testy až do konce školního roku a ještě zbyde i na celý září. A co vím, tak takových škol je víc.
    E2E4: jo, máš pravdu. Já jsem, i ve svým věku, asi stále naivní a pořád tu logiku v těch rozhodutích hledám, v naději, že třeba, jednoho dne...a ne, stále nenacházím :/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ORIKA: hledas logiku v protiepidemickych opatrenich Babisovy vlady, to je marna snaha. :)

    Na zacatku bylo neco rozumnyho (testovat deti PCR, ktery se da udelat mene invazivni a hlavne je citlivejsi = odhali nakazeny driv = stihnou nakazit min lidi = bude se to mezi detmi sirit min), do toho prislo dalsi rozvolneni a nutnost testu jinde, "hlavne aby se ty drahe PCR testy nedelaly moc casto", atd atd a vysledkem je vnitrne nekonzistentni paskvil, protoze nad nejakou konzistenci se nikdo nezamyslel..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam