• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    FINSON
    FINSON --- ---
    BIZMO: Klíčová slova: "nahlášena", "podezření". V EV databázi se to teprve vytřídí, o prokázaném úmrtí v důsledku aplikace vakcíny zatím nevím.
    To je stejný jako s těma 12 nebo kolika ležákama v posledním tažení na LDN v Norsku. Dostali vakcínu a nezávisle na ní jich pak dost zemřelo, protože byli v posledném tažení a zemřeli by tak jako tak. Ale antivax scéna z toho udělala povyk, jak Norové očkováním pozabíjeli důchodce na LDN. Že pro ty lidi bylo to očkování venkoncem zbytečné, je jiné téma, pro antivax zcela nezajímavé.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    FINSON: Tak ono jich je jeste vic?
    "Celkový počet úmrtí, která byla nahlášena jako důsledek podezření na nežádoucí účinek vakcín proti COVID-19 a odeslána do databáze EudraVigilance-174 "
    "V České republice byl zatím nahlášen jeden případ závažného zhoršení zdravotního stavu u seniora ve věku nad 80 let a to 3. den po očkování proti COVID-19. "
    FINSON
    FINSON --- ---
    BIZMO: Tak ještě jednoou: Nahlášené != prokázané.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    FINSON: ke 4.4.2022
    Přehled: Nahlášená podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti covid-19, Státní ústav pro kontrolu léčiv
    https://www.sukl.cz/tydenni-zpravy-o-prijatych-hlasenich-podezreni-na-nezadouci
    FINSON
    FINSON --- ---
    BIZMO: Mně to zvláštní nepřijde, lidi pořád na něco umírají, těch 122 úmrtí po vakcíně se kryje časově, souvislost s vakcínou není prokázána, to se probíralo ve virovém auditku několikrát. Stejně tak ty nežádoucí účinky:
    "SÚKL k prvnímu listopadu uveřejnil celkový počet 8 684 hlášení nejrůznějších vedlejších účinků vakcíny proti koronaviru. Upozorňuje ale, že se nejedná o prokázané nežádoucí účinky, jde však pouze o výpis přehledu hlášení nežádoucích reakcí na vakcinaci."

    Jinak já zase znám pár desítek očkovaných, co jim vakcína nic neudělala, naopak je ochránila od nákazy deltou. Pak teda znám i pár neočkovaných, co jim nic nebylo, protože covid nechytli. Dokazuje to něco? :-)
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    FINSON: Znam par desitek neockovanych, nikdo z nich nebyl v nemocnici. Zvlastni mi prijde 122 umrti po ockovani, neni tam zadna tabulka-vek, komorbidity etc.. V me blizkosti meli potvrzeny kovid dva lide (42,68), ani jeden v nemocnici nebyl.
    SÚKL ohlásil 8 684 nežádoucích reakcí na očkování včetně 122 možných úmrtí - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sukl-covid-umrti-ockovani-nezadouci-ucinky-vakcina-koronavirus.A211109_104944_domaci_ihav
    FINSON
    FINSON --- ---
    BIZMO: Ne, ti budou zatěžovat zdravotní systém ještě pěkných pár let. Jak jsem tady psal o té FB skupině plné antivax sportovců, tak se tam teď dost často vyskytují komenty typu "po tom covidu mi to pořád nějak nejezdí", "půl roku po nakažení pořád nevydupu kopec", případně "půl roku po covidu poprvé na koloběžce, doteď jsem byl rád, že vůbec vylezu schody do baráku" atp. Ale tak hlavně že se nenechali napíchat jako ovce, frajeři vysportovaní se silnou přirozenou imunitou...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    COVID-19 Incidence and Death Rates Among Unvaccinated and Fully Vaccinated Adults with and Without Booster Doses During Periods of Delta and Omicron Variant Emergence — 25 U.S. Jurisdictions, April 4–December 25, 2021 | MMWR
    https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/wr/mm7104e2.htm
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Tak hlavneze pochcipali ti neockovani.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAIDEL: :D hehe jo to je presne
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já už tady nemám být skoro dva týdny. To hoši v Pfajcru fakt nějak odflákli.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPIKE411: to by fakt chtělo ověřit, mám se na své první očkovaniny sejít s kamarádkou, tak ať když tak nesedí v hospodě sama... :-)
    #kecy
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    No jo. Úplně jsem zapomněl, že už přesluhuju třetí den. Nebo se to počítá až od druhé dávky? Od třetí?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Když už máme ten páteček, tak si vypůjčím odvedle:

    Dnešní doba je tak hektická, že jsem úplně zapomněl na to, že my očkovaní jsme už dávno měli umírat po milionech.

    [SKRP09 @ Textove ftipy - taky ste na modemu a vecne se opakujici obrazky vam kazi pozitek? /pouze cj, pripadne slovencina/]
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SPIKE411: na téhle studii (jestli to je ta samá co jsem četl nedávno) je zajímavé, ze těch asi o 20% menší přenos bylo při 80% compliance.

    jinak v rozmezí dřívějších studii (20-50% omezení přenosu, těch 50% bylo u 2 skupin vesnic, a součástí toho byla i osvěta)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jen tak pro připomenutí…

    Mask wearing in community settings reduces SARS-CoV-2 transmission
    https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.2119266119
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a hele, nejak se tu siri dezinformacni spam
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Studie: Lidé si mylně myslí, že názory lékařů na očkování jsou rozdělené na půl | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz//zpravy/studie-lide-si-mylne-mysli-ze-nazory-lekaru-na-ockovani-jsou-rozdelene-na-pul/2214239
    Lidé se mylně domnívají, že názory na lékařů na očkování proti covidu-19 jsou rozdělené na půl. Ve skutečnosti zhruba 90 procent lékařům vakcínám věří a sami jsou očkovaní a 96 procent by je doporučilo svým pacientům. Vyplývá to ze studie autorů z CERGE-EI, společného akademické pracoviště Univerzity Karlovy a Národohospodářského ústavu Akademie věd ČR a českých vědců z ekonomických akademických pracovišť v Německu, kterou publikoval vědecký časopis Nature. V tiskové zprávě o tom dnes informovala Univerzita Karlova.
    ...
    Naprostá většina lékařů podle studie očkování důvěřuje a podporuje ho. Mezi veřejností je ale rozšířeno přesvědčení, že názory lékařů jsou rozděleny zhruba půl na půl.

    Autoři se v únoru 2021 dotazovali více než 10.000 lékařů, z nichž 89 procent vakcínám věřilo, 90 procent již bylo očkováno a 96 procent by doporučilo očkováním svým zdravým pacientům. Srovnání s názorem veřejnosti přinesla data z výzkumu Život během pandemie agentury PAQ Research, kterého se zúčastnilo 2101 respondentů.

    Devadesát procent z nich podcenilo míru podpory očkování uvnitř lékařské komunity. "V průměru si lidé myslí, že schváleným vakcínám věří pouze 60 procent lékařů, a že jen 57 procent lékařů se chce nechat naočkovat," uvedla univerzita v tiskové zprávě.
    ...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    You Are Going to Get COVID Again … And Again … And Again - The Atlantic
    https://www.theatlantic.com/health/archive/2022/05/covid-reinfection-research-immunity/639436/
    JDAG
    JDAG --- ---
    Mutace omikronu zabíjela seniory v USA v přepočtu na obyvatele mnohem častěji než delta, a to navzdory jejich rozsáhlému očkování. Během čtyř měsíců vlny omikron zemřelo téměř tolik lidí nad 65 let jako během šesti měsíců delty, i když ta způsobovala závažnější onemocnění. (NY Times)

    https://denikn.cz/minuta/891188/?ref=ampm
    #news #world
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam