• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SPAMST: přesně tak, to jsem chtěl taky napsat. Cílem hlavně je, aby se do dýchacích cest nedostaly částice barvy. Těch rozpouštěděl v barvě zase takové množství není. Největší část se rozptýlí v prostoru, díky čemuž klesne koncentrace a ta teprve je z velmi malé části vdechována, navíc po omezenou dobu práce, čili do těla se dostane jenom zlomek a ten už neublíží.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    SIK: tak tie ffp2 sú proti prachu máš to na nich napísané :)
    Barva ma celkom veľké kvapky takže na tom respiku sú vidieť okom.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    PRAASHEK: Kdyz se nadychas trochu barvy, tak ti nic nehrozi. Kdyz se nadychas trochu viru, tak ten se v tobe zacne rychle mnozit.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BIZMO: můžeš tuto reakci nějak vysvětlit? Nedokážu tam najít smysluplný vztah a význam v žádné souvislosti s tím, o čem tu hovoříme.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    PRAASHEK: Skoda jen, ze se barvicky neumeji samy mnozit.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SIK: ale proti barvičkám to nedoporučuje zlá vláda, takže by to mohlo fungovat!
    SIK
    SIK --- ---
    PSYTRANCE007: takze rozpostedla zachyti, ale kychnuti s virem ne? to je demagogie
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SIK: z té komunity jich moc neznám a sprejera vůbec žádného. V tomto tě asi zklamu. Jasně že když děláš s barvy a rozpouštědly tak je ochrana na místě (a skutečně přínosná).
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: Zkrátka CoVidiocie je hlavně o víře k autoritám. Ta už naštěstí u většiny opadla ale pořád se najdou kusy, co jim to divadlo žerou a žerou ho i po třech tečkách a třech onemocnění. I takového mám v práci.
    SIK
    SIK --- ---
    PSYTRANCE007: bez strikat s pistoli nekam do mistnosti nebo i do volnyho prostranctvi bez respiratoru, po pul hodine si vezmes aspon respos a budes za nej rad ;) jasne ze to je bariera areosolu, ne snad 100% ale znacna… v psytrenkovy komunuti urcite najdes nejakyho sprejera, se zeptej co si o tom mysli…
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: Na to je plno jednoduchých experimentů. Člověk, co nosí brýle a v zimě když pod respirátorem vydechne tak se mu rázem opotí. Už tohle je nezvratnej důkaz toho, že ven projdou i vodní páry. Hloupá ovce bude argumentovat že chce dát odkaz na nějakou studii ale průměrně inteligentnímu člověku je jasné, že když projde i vodní pára tak nějaká virová částice je naprosto bez diskuzí. Na to nemusí být člověk inženýr, doktor a já nevím co všechno. Stejný experiment se dělal i s voňavkou přesně obráceně. Jakmile stříkneš do prostoru voňavku a pod respirátorem ji ucítíš, je jasný že taková ochrana je naprosto k hovnu. Hlupák, co to nepochopí bude chtít opět vidět nějakou studii. Takhle laicky se můžeš přesvědčit sám a nepotřebuješ poslouchat žádné Flegry, Kubky, Prymuly a podobné lidi, co z celé CoVidiocie mají akorát jeden velký business.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Já bych se chtěl za psytrance komunitu omluvit. Tento nežádoucí vedlejší efekt se dostavuje po přílišné indikaci alternativních realit a následných filosofických debat s ostatníma psychonautama u hořícího pařezu za stageí do svítání.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Něco málo zachytí - myslíš ty kapičky vody? A samotný viry jsou menší, takže ty nezachytí, chápu to správně?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    nic ovečky moje, jdu trochu relaxovat ven. Seďte doma a hlavně se očkujte!!!
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: jasně že něco málo zachytí. To vychází už z principu....stejně jako jakýkoli i jenom porézní materiál. Ovšem jde o množství a získané benefity. Sám jsem se za celou dobu covidiocie na nošení vysral. Když už bylo nejhůř a nějká ovce echt vysírala tak jsem si vzal respirátor, ve kterém byly díry v průměru 3mm. Na rozdíl od ostatních jsem neměl neustále kašel nebo zápal plic. Nebylo mi vůbec nic.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Roušky by měli nosit nakažení. Ostatní před viry ochrání jen speciální respirátory — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3038794-rousky-pred-viry-neochrani-jsou-treba-specialni-respiratory
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo? a dochodil? Nebo to skončilo zasláním přihlášky?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: fascinující. takže když ponecháme stranou ty samostatne létající viry, ty na tech kapičkách by třeba respirátor zachytit mohl, pokud má dírky menší než ty kapičky, žejo?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: [pedagogicky]
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PSYTRANCE007: kamo, ja mam za sebou docela dost skol, dokonce sem i ucil a zcela zodpovedne pedagicky muzu rici, ze jsi debil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam