• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Perfektní, díky. Teď ještě jak je to s tou průchodností CO2?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: vakuum přímo ne ale podtlak zcela určitě. I to by mělo být jasné každému jenom z pozorování....
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Jako že pod tím respirátorem si ovce vyrobí vakuum?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: 003!!!!:)))
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Čti ty, tady jsem se na něco ptal: FINSON: Proč se zachytí mizivé množství viru, ale molekuly CO2 se pod respirátorem hromadí? Nějak stručně a jednoduše, bez odkazů kdoví kam, jako na základní škole, prosím.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: gratuluji k naivitě. K nám do práce chodí denně nabídky na zázračné přístroje a nevěřil bys, jakou škodu to dokáže napáchat když se taková pseudostudie dostane do rukou člověka, co nemá základní technické vzdělání.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: tak začni od začátku číst příspěvky.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    FINSON: odpověděl sis sám, jak je to s účinnostní....nejdřív se samozřejmě vyprázdní objem vzduchu. Proto ovce, co to nosej vypadají tak komicky jako když mají žábry.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: Do pětilitrových plic natáhnu tu decku vzduchu z respirátoru? A toho zbývajícího 4.9 litru vezmu kde, zase okolo hrany?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: vedecka metoda neslouzi nikomu a zaroven vsem. je to proste unifikovanej protokol ohledne overovani a sdileni lidskyho poznani. a nejaky cui bono do toho neni potreba motat. ty zkompromitovany a tendencni " poznatky" veda reviduje a z toho souboru poznani i vyrazuje. ku prospechu nas vsech. To ze se daj nektery poznatky rychle aplikovat treba do technologii nebo produktu je jen dalsi vyhoda, to neni zadny mysticismus a hledani tajemstvi boha, ktery se nesmi prozradit ani za penize.mas velice mylne predstavy o svete, mozna nemas ani zadne, kdyz te zajima toliko "tj ČR".
    njn, kazdy sveho stesti strojvudcem. a i topicem.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYTRANCE007: No já právě nechápu, že když ten respirátor neprobere aerosol, jak se v něm může hromadit CO2? Ten skrz a podél hrany respirátoru neodejde?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: Hele bavit se s někým, co neovládá základy fyziky základní školy nemá smysl a na to nejde ani smysluplně reagovat. Ty rádoby studie na respirátory zpracované bůh ví kým za účelem zisku z prodeje samozřejmě znám ale kdo byť jen trochu přemýšlí tak mu musí být jasné, že je to nesmysl. Na začátku CoVidiocie docela frčela ta počítačová animace o šíření viru kolem úst. To mohlo fungovat možná tak v ideálních podmínkách, kde je nulové proudění vzduchu ovšem každému alespoň trochu uvažujícímu člověku musí být jasné, že takové místo prakticky neexistuje. Vzduch proudí zkrátka všude, kde je byť jenom malý rozdíl tlaku, výšky nebo se v místě cokoli pohybuje. Asi tak. Důvěřuj tedy vědě i nadále jen nezapomínej v čí prospěch ta věda asi bude, když se kolem točí miliardové zisky. Snad budeš schopen alespoň toho. To je asi tak vše
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    musim rict, ze bez psajtrencu je na svete lip.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    deovcifikace?:)))
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: wow, LOL cislo 002:)))) radsi zvolim konvenci o trech znacich, snad to nebude malo, pokracuj v zasvecovani a odovcovavani!
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: primitiv asi ne ale bjbej zřejmě budeš nebo prostě nepřemýšlíš nad základníma zákonitostma. Ukrajina nevím, to jde mimo mě, ta mě nezajímá. Zajímá mě čistě dění v mé domovině a tou je ČR.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: aha aha a to ti mam jako jen tak verit, protoze si hrajes na autoritu?:P budu radsi verit vede, ale nemuzu rict, ze cist veci jako " tak podivejte se, na to existuje spousta jednoduchych experimentu" me nerozveseluje. jsem holt omezeny primitiv a stacii malo.
    nevedel bys treba jeste, mamatkou me napada..trebaaaaa..jak je to doopravdy s valkou na Ukrajine, strasne v tom tapu..
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Toto není žádný antivax názor ale prostá fyzika, co se učí na základce a i lehce podprůměrně inteligentnímu jedinci by to mělo dojít. Ale jak vidno...
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    HAR4NT: zapomínáš na nádech, o který tu jde. Natáhneš všechen obsah respirátoru, co zůstal plus zbytek doplníš vzduchem.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PSYTRANCE007: LOL
    no jiste, to prece vi kazdy s 2 tridama obecni, ani mestanka na to neni potreba. teda pokud se v tom clovek moc nestoura:))
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: většina projde a co zůstane se hromadí, kumuluje. Uvnitř zůstanou hlavně vodní páry a bakterie, pro které je takové místo díky konstantní vlhkosti a teplotě ideální místo k množení. Opět kdo nemá klapku přes oči a není imunní vůči informacím by toto měl vědět. Pro debily je to odpověď na to, proč třeba člověku po sportovním výkonu smrděj nohy....teda lidi tady je to opravdu matroš. Neznat tyhle základy ze školy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam