• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    SIK
    SIK --- ---
    BIZMO: a kolik si prispel ty ze svyho na vyvoj nejakyho leku nedejboze vakciny?
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Jenom penezuchtivej lidskej odpad chce profitovat na nemoci.
    SIK: Tyvole, Matka Tereza.
    SIK
    SIK --- ---
    Jinak. Myslim, ze se deklarovalo za davku okolo dejme tomu 150,-kč. Prijde ti
    BIZMO: to hodne? Kdyz krabicka paralenu stoji pulku…
    SIK
    SIK --- ---
    BIZMO: ne asi, kdo jinej na tom mel profitovat nez farmaceutickej korporat? Automobilka? Nebo Sony?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: až nedávno potvrdila jedna solidní studie, že očkování min šíří, ceteris paribus. akorát to platilo do delty, dneska s omikronem a jeho podvariantama je to v poloze "pořád spíš ano,, ale přesně nevíme".
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Pfizer accused of pandemic profiteering as profits double
    https://www.theguardian.com/
    8. 2. 2022 — Pfizer made nearly $37bn (£27bn) in sales from its Covid-19 vaccine last year – making it one of the most lucrative products in history ...
    https://twitter.com/tariqtramboo/status/1550546505815461889
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WANTON: tak on je to nový fenomén, takže je pochopitelné, že na něj lidí nasazují běžně používané vzorce uvažování (systém nám ubližuje, chce nás zotročit, jsou za tím prachy, Babiš je debil, ..). obecně celkem fungují, ale v některých aspektech u toho covidu .. vůbec.

    že v tom nechces být extremista je taky fungující věc, akorát u toho covidu to někdy je kdekoliv mezi katastrofou a banalitou. nebo neuchopitelná kombinace typu banalita s rizikem katastrofy.

    navíc je to poměrně složitý - mor nebo rýma nebo uprostřed jen jeden aspekt..
    SIK
    SIK --- ---
    Hlavne myslet si, ze nekdo celou vaxinacni “hysterii” vymyslel jen kvuli ziskum v dolarech, je totalne uhozeny. V dnesni dobe vsemoznejch pandorapapers apod. Dyt je to totalne nerealny. Takhle globalne umyslne zblaznit celej svet. Urcite by do toho vsichni politici bez rozdilu sli, kdyz lockdowny a vsechno s tim spojeny prineslo nejvetsi deficity do rozpoctu vsech zemi za hodne dlouhou dobu, o volebnich preferencich nemluve… na tohle vsechno by soucasnejch zisk Pfizeru a jinejch dohromady, opravdu nestacil… to je jenom kapka v mori tech par miliard v dolarech. Uplne vidim toho typka od Pfizeru, jak v roce 2019 oblita celej svet s kufrem v ruce a domlouva kseft :)))) kterej uplnou nahodou klapne - globalni obchodak roku!
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    HAR4NT: LULW
    Viry si umějí naše buňky ochočit, říká imunolog - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/viry-si-umeji-nase-bunky-ochocit-rika-imunolog-40324813
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BIZMO: tomu uz se neda ani vysmat
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    HAR4NT: "Virus biologický ale nechce organismus zničit, chce ho využít ke svému množení." Proto je jedno, kolik ho dostanes. Clovek je tovarna na viry.
    WANTON
    WANTON --- ---
    HAR4NT: Pravdu máš jen částečně. Méně to roznáší ti, co prodělali, ať již očkovaní nebo neočkovaní. Zásadní je to, jak rychle organismus zlikviduje vir, jak rychle přestane být člověk positivní. Ale na to nejsou žádná přesná čísla, co vím. A hádat se nechci, i když mám jasno, kdo dnes roznáší nejméně. ;)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    WANTON: cg mr Me, mel jsem ale pocit, ze ockovanej to i min roznasi...coz ne pro kazdyho je dulezity asi, slabsi prubeh muze mit kazdy, jejich problem ze ho treba nemaj:))
    WANTON
    WANTON --- ---
    HAR4NT: Nezajímá. Když jsem poslední dva roky tvrdil to, co mi říkali moji lékaři, nemám a neměl jsem kapacitu číst všechny studie, atd., vše, co vím o covidu mám zejména od nich, tak jsem byl pro obě extremistický pozice za heretika.

    Jinak očkovaný nejsem, covid jsem měl s celou rodinou na Vánoce 2020, všichni průběh jako slabší chřipka, jen ta blbá únava zůstala 3 měsíce, pak jsem ho schytal ještě 2x, ale to už se projevilo jen nachlazením. Naposledy jsem ho měl před měsícem.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BIZMO: nejsem, proto ti prave nerozumim, co se snazis vyjadrit..
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    HAR4NT: Odpovidam na tvoji otazku: "zajima to vubec nekoho?" Seš debil nebo co?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BIZMO: co bere ekonomy? se k tomu vyjadrovat? to je nejaka show Vymena oboru, lekari budou sestavovat rozpocet? nebo je bere co rika medicina? pises jak hotentot
    WANTON
    WANTON --- ---
    BIZMO: Jenže u covidu selhali skoro všichni. Informace se neustále vyvíjely. Pamatuji si, že můj primář byl nasraný na Mzdr, že nejsou ochotni připustit, že nové informace vyvrátily ty staré. A pořád tvrdili to, co už bylo zastaralé. Ne nutně vždy nepravdivé, ale zastaralé. Jako co předvedlo Mzdr v roce 2020, to byl čistý amatérismus.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    HAR4NT: Posledni dobou to spis bere ekonomy.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    WANTON: a co rika medicina potazmo lekari, zajima to vubec nekoho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam