• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    WANTON
    WANTON --- ---
    PSYTRANCE007: Tady mohu pro srovnání uvést knihu Čechury "Krizový management barokní ekonomiky?"

    Kniha se zabývá dvěma velkými jihočeskými panstvími Třeboň a Hluboká (dnes Hluboká nad Vltavou) v procesu proměn, které nastaly po třicetileté válce. Obě panství získal Jan Adolf ze Schwarzenberka krátce po roce 1660. Jaroslav Čechura ukazuje vztah vrchnosti k poddaným v případě např. neúrody, ale i moru, co tehdy v roce 1680 řádil. Zajímavé je, že Jan Adolf byl "renesanční člověk", takže žádné debilní omezení a zákazy jako jsme zavedli my "moderní lidé" při vražedné pandemii Covidu, nezavedl.

    Krizový management barokní ekonomiky? - Jaroslav Čechura | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/krizovy-management-barokni-ekonomiky-434350
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    A ještě si připomeňme, jak jsme s CoVidiocií v historii bojovali: Aplikací v mobilu, hadrem přes pusu, který jsme později vytunili na jednorázovou roušku a posléze na respirátor proti prachu, zákazem zpěvu, zákazem chození ven, zákazem sportu, sezením místo stání, zablokováním předních dveří autobusů v mhd, udáváním lidí, zaklekáváním matek s dětma, točením piva do kelímku s víčkem, udáváním sousedů,nošením respirátoru v autě, nošením respirátoru na ulici, zákazem prodeje alkoholu, vypntím wi-fi sítí, zavřením hospod, certifikátem o bezinfekčnosti (jak je to s tou infekčností asi všichni, co nejsou úplně tupí ví), zavřením dětských hříšť, segregováním dětí podle toho, jaké wc smějí použít a další absurdity. Slušnej absurdistán, co říkáte?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    " Na závěr bychom chtěli upozornit na varování ohledně rizika opakovaných vakcín, kde je velmi málo dat a tedy nejsme schopni aktuálně vyhodnotit rizika dalších posilujících dávek.
    Náš názor tedy je, že není možné doporučovat nic nad rámec doporučení ECDC a u doporučení ECDC je nutné přezkoumávat, zda je datová základna dostatečná, zda není založena na zastaralých datech a zda kromě benefitů v podobě účinnosti adekvátně zohledňuje i možná rizika.
    Je také nutné u doporučení odlišovat, jestli se jedná o imunitně naivního jedince, či jedince s důkazem předchozí infekce. "
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VITI: nevím o tom, že by na obezitu a cukrovku byla nějaká vakcína a bez ni by člověk nemoh jít ani na jídlo a tím pádem by byl nucenej shánět falešné potvrzení o očkování.
    VITI
    VITI --- ---
    PSYTRANCE007: plati to i na pandemie obezity a cukrovky?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    @COVID zápisky:
    Dnes je šestý den druhé pozitivity čtyřicátéhošestého prezidenta Spojených států amerických se čtyřmi dávkami vakcíny a po léčebné kůře novým lékem Paxlovid. Prezident se cítí dobře, jen trochu kašle.
    Návrat pozitivity po léčbě covidem je velmi vzácný. Je tedy neuvěřitelná náhoda, že kromě Bidena potkal zárověn i Fauciho rovněž po čtyřech dávkách vakcíny a Paxlovidu. Návrat po léčbě měl u Fauciho dokonce horší příznaky.
    No ti dva musí mít ale smůlu, když je to tak vzácné.
    Biden:
    https://www.reuters.com/.../biden-stays-covid-positive.../
    Fauci
    WebMD - Better information. Better health.
    https://www.webmd.com/.../fauci-paxlovid-rebound-worse...
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    TAPINA: Tak odběr krve snižuje tlak, navíc to někoho i stresuje.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    TAPINA: A cinska lekarska dostupnost a pece.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PSYTRANCE007: No jo, no. Já jsem sebou jako dítě flákla po odběru krve. Jenže ti s tím covidem šli normálně po ulici, žádná stresující situace, jen ten covid.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    TAPINA: Takhle jich sebou pár fláklo hned v centru po vakcíně ale než se to rozjelo tak jsem právě na žádnou souvislost s covidem nenarazil.
    WANTON
    WANTON --- ---
    Věřte lékařům, říkají. Škoda, že pneumologům se nevěří více. :-)

    „V Česku se doposud operuje karcinom plic tam, kde by se operovat neměl,“ upozornila Martina Koziar Vašáková, primářka plicního oddělení v pražské Thomayerově nemocnici a předsedkyně České pneumologické a ftizeologické společnosti (ČPFS). Až půlka lidí s nádorem plic nedostane správnou léčbu.

    Až půlka lidí s nádorem plic nedostane správnou léčbu - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/az-pulka-lidi-s-nadorem-plic-nedostane-spravnou-lecbu-40405177?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WANTON: tady se invektiva nosí, takže si bez ostychu posluž
    WANTON
    WANTON --- ---
    PALEONTOLOG: jj, jsi to ty. Ty jsi dobrý šašek.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PSYTRANCE007: Pamatuju zprávu, že se ženská složila v Brně cestou k lékaři. Nebylo to nijak časté, ale než se rozšířila informace, že při dechové tísni si mají lidi zavolat záchranku a nikam nalézt sami, tak pár případů proběhlo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WANTON: to sis spletl, protože jsem nic neradil. jen jsem poukázal na to, že předkládáš falešná tvrzení. trochus to vylepšil odkazem na aktualne.cz, ale to v generelu nic nemění. jestli takhle přistupuješ ke svým vlastním vzpomínkám, no tak to teda potěš
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Když jste nakousli Čínu...pamatujete ta videa ze začátku CoVidiocie jak lidi padali na ulicích? To nikde jinde nebylo. Co to bylo za divadlo?
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    E2E4: :-D :-D :-D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BIZMO: obrázkům z Hong Kongu

    Covid-19: Hong Kong public hospitals see worst overcrowding since January amid fifth wave - Hong Kong Free Press HKFP
    https://hongkongfp.com/2022/03/15/covid-19-hong-kong-public-hospitals-see-worst-overcrowding-since-january-amid-fifth-wave/
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    E2E4: Jakoze letos cislum z Ciny veris? :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam