BLOWUP: nevím, mě v tom přijde rozdíl, ale to už je asi určitý osobní názor... v našem věku si myslím, že ten vlastní byt není k zahození - jako možnost úniku, možnost dělat si věci po svým - plus se tím člověk pak vyhne mrzutostem kolem dědictví a podobně. Ve vašem případě bych řekla, že ona si ve městě saturuje svoje sociální potřeby (rodina, kamarádi) bez toho, že by to zasahovalo do tvého života.
Ženské (i ty introvertní) mají mnohem větší potřebu komunity - takové té kontinuální, kdežto chlap půjde s Pepou na pivo, lae když ho pak pět let neuvidí, tak mu to ani nepřijde - a za těch pět let s ním půjde na pivo klidně znovu a budou oba v pohodě...
když mluvíme o těch komunitách - přidám něco k tématu diskuze... včera přišla k nám na trénink známá / slavná šermířka, na kterou jsem měla dotaz a nakonec kolem mého dotazu byla celá hodina (velmi zajímavá) a pak jsem si s ní i zašermovala... což bylo velmi poučné (ale hlavně proto, že ona je skvělá, dokáže přizpůsobit tempo a úroveň tomu protivníkovi, takže je to fakt užitečná zkušenost - namazat si mě na chleba mohla v pěti vteřinách, o tom žádná, ale ona to brala jako výuku a ne jako důkaz vlastní dokonalosti... pak jsem jí sledovala s úplným začátečníkem a šli vysloveně úder po úderu, s opakování a vysvětlováním.