• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MEI: Chtěla jsem co nejvíc barev. Paní Haulišová mně v tomdle hodně vyslyšela. Byla jsem překvapená s tou šedivou, kterou vůbec nenosím (až když se nedá svítit ale právě moc světlou). Tmavě modrou v šatníku mám, ale shledávám jí vlastně nudnou... Hnědou taky nosím ale né tu co mi vytáhla.
    Přinesla jsem si dva svoje šátky. Jeden úplně mimo - pro podzim a skoro vůbec ke mně nejde (až na tu tmavě červenou). Jeden růžový, co je až moc zářivý, “přebíjí” mně.
    Bylo to hodně zajímavé. Protože člověk vlastně ví co mu sedí ale i tak mám právě docela dost věcí naprosto mimo. Ono kupovat si podle sebe i má další smysl, aby se ty věci dali lépe kombinovat.
    Další zážitek byl, když pro mého bráchu vytáhla šátek v tmavé teplé hnědé a jak ho úplně rozzářil. Prostě přesně jeho barva.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: A poslední barvy, doplňkové. Co se mnou fungují. 😊

GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: Moje červené. Syté, tmavější, studenější.

GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: Todle jsou ty mé barvy - zelená s modrou a modrá, hlavně námořnická modrá. Hnědá taky dobrá ale ta studenější a sytá. Světle modrá taky jde ale chce to přidat kontrast (doplňková barva).

GRETKA
    GRETKA --- ---
    GRETKA: Todle jsou ty moje neutrální. Snesu až i černou ale tmavá šedá je lepší. Býlou čistě nedávám, chce to ztlumit. Dá se i krémová.

MEI
    MEI --- ---
    GRETKA: Fotka je na děním světle, ale ve stinu s jsi spalena, takže to nebude úplně reálný odstín pleti. Ale zkušenost me zajímá.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    XMARGE: Hodím jsem vám taky fotku jako MEI (je to fotka z tábora na denním světle, je bez make-up&co a před analýzou, tak prosím o schovívavost). A pak vám hodím fotky šátků s popisem co jsem si ze setkání odnesla. 😊

XMARGE
    XMARGE --- ---
    MART1NKA: Podobně je to pro bright winter a bright spring - jsou to velmi podobné typy a liší se jen tím tonem do tepla.. já jsem na pomezí a většina barev mi sluší buď neutrální nebo spíš do tepla. A to jsem byla předsvědčená, že jsem jasná zima.. Já nejsem v obličeji tak výrazně kontrastní, ale sluší mi hodně saturované barvy a k těm jsem tíhla už před barevnou typologií..

GRETKA: a čeho jsi směska?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Z nejakeho zahadneho duvodu porad existuje pouze jeden eshop, kde se da filtrovat obleceni primo podle barevnych typu

SHOP BY COLOUR
    https://www.kettlewellcolours.co.uk/colours?sf-5000=4&sf-6000=12
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ACKO: Jo, to jsem teda taky pochopila, že je nutný zas chodit po obchodech. 😅 Ale já to mas zas dost ráda, jen můj muž se vždycky může unudit. 😁
    ACKO
    ACKO --- ---
    GRETKA: že ti to zjednoduší šatník, to si právě nejsem jistá, já teda v těch barvách, co bych je chtěla, nic neseženu, vždycky je to trochu jinej, tedy špatnej, odstín
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Taky jsem šla dneska. Byla jsem u paní Haulišové (topimage). Bylo to moc prima. Jsem taky směska. Přišel se mnou i brácha a ten je zas “jen” true autumn.
    Už se moc těším jak mi to zjednoduší šatník.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MEI: to bych rekla, ze ne. ja mam v zime plet bilou, jakoze kazdou zimu mi nekdo rekne neco ve smyslu jezisi vy jste bleda, jsem ukazkova dark winter, ale opaluju se (bohuzel) velmi dobre a kdyz se nahodou spalim, vzdy to zhnedne. ted mam o x stupnu tmavsi plet nez v zime (peklo na makeup).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MEI: i cernosky maju color seasons :)
    MEI
    MEI --- ---
    Ještě jedna poznámka k té pleti - já jsem sice hodne světla, ale kdybych se týden valela na lehadku u vody, tak budu hnědá. Jen to nedělám. Možná je to v té pleti nějak zapsané?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MEI: https://www.soulofcolor.com/post/determine-your-contrast-level
    ten kontrast sa robi tak, ze si hodis fotku do ciernobielej a vidis aku moznu variabilitu tam mas.
    ja ako soft summer tam variabilitu skoro nemam... si absolutne na spodku skaly nekontrastnych ludi. co u teba moc nevidim no. na zaklade toho color theory urcuje to, aka saturacia farieb ti slusi...
    MEI
    MEI --- ---
    (Druhou fotku jsem smazala, koukám na to na kompu bez filtrů a ta první fotka opravdu sedí více co se týče barev.)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MEI: hovorim, ezoterika :) ja som soft summer a vlastne som zacala riesit akurat to, ako moc su tie farby saturovane. a kde sa nachadzaju na spektre tepla studena, kde musia byt zhruba v strede spektra.

MEI
    MEI --- ---
    RACHEL: Nemám, už mi dost začínají šedivět a přemýšlím, jestli to nechat, nebo začít barvit.

MART1NKA: Heled, to je zrovna zajímavý, protože mě ten tmavý podzim, a vlastně i pravý podzim fakt upožadoval - byl na mě MOC, samozřejmě že mi ty barvy tak nějak sly, ale přebily můj obličej, ty tlumené z jemného podzimu mě spíš podtrhly a můj obličej zvýraznily. A jak jsem psala níže, mohla bych jít do toho pravého a lehce i tmavého, ale musela bych se k tomu nalíčit - udělat makeup, oči, obočí, tváře, rty, stejně jako ta paní na fotce, a to já nehledám, cítím se dobře s minimálním líčením.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MEI: ono to je jedno... na monitore clovek prd pozna. tu mi prides, ze mas tu plet docela olivovu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam