• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTABarevná typologie
    Věříte barevné typologii? Víte, jestli jste jasná zima nebo tmavé léto? Jaké máte zkušenosti se službami vizážistů nabízejících určení vašeho barevného typu? Koho doporučíte a koho rozhodně ne?
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    KIA: Jestli to nechceš nikde konzultovat, aby Tě to pak neovlivňovalo, tak pak jedině zkoušet v čem se budeš cítit dobře. A nebát se po těch výrazných barvách sáhnout. Ono když kápneš na tu pravou, tak to prostě až praští do očí, jak najednou vypadáš líp. Dcera letos vyřadila jeden svůj starý svetr (barvu bych nejspíš
    popsala jako deep pink). Zkusila jsem si ho, aby se zbytečně nevyhodil, a je to tak přesně ono, že jsem pak sháněla ještě něco dalšího podobně barevnýho.
    Přitom jsem byla dlouhý roky nešťastná, že na mně žádný poučky z knih nefungujou a nezapadám do žádný škatulky. Postupně jsem došla k tomu, že barvy a že čím výraznější, tím lepší. Při typologii se to pak v podstatě potvrdilo, což bylo hodně příjemný zjištění. Orientace podle rtěnek ani podle šperků u mě taky nefunguje. Šperky můžu stříbro i zlato, žluté i růžové.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KIA: nosíš spíš stříbrné, nebo zlaté šperky?
    KIA
    KIA --- ---
    JUPIII: Díky za odpověď :)
    KIA
    KIA --- ---
    JUPIII: Zkusím. Zatím nemám pocit ze by mi slušela nějaká konkrétní, takže je to těžké :)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    KIA: Já se řídím podle rtěnky, jestli spíš višňová - studená nebo meruňková - teplá. To by ti mělo pomoci při vybírání světlých tělových, béžových tónů a odstranit mrtvolnost a vyblitost. A výrazné vybírat podle toho, co ladí se světlými.
    KIA
    KIA --- ---
    Takový povzdech/dotaz…
    Začala jsem více řešit barvy v šatníku. Vždycky jsem si hrozne přála nosit výrazné barvy. No, ale v takových tmavších a tlumených odstínech jsem vypadala blbě, tak jsem si říkala, ze výraznější budou ještě horší. O světlých odstínech se vůbec nezmiňuju, vypadam jako mrtvola potom.

    No a ve většině testů podle charakteristik mi teď vychází bright spring. A nebo potom warm autumn. ( mám kontrast, zlutejsi podton kůže, neopaluji se, topaz/hnede oči, světlejší hnědé vlasy..)
    Je nějaká šance, jak si vyzkoušet co je spis pravda prosím ?
    Nechci úplně na nějakou osobní konzultaci k odborníkovi..ne kvůli penězům, ale kvůli fázi popírání, nerada bych slyšela, že výrazné barvy proste nemůžu. Bylo by to pro mě moc jakoby konečné, ve vztahu k barvám. Samozřejmě vím, ze ve vysledku si muzu dělat co chci, ale měla bych tu myšlenku pořad v hlavě.
    Hrozne rada pletu, hlavně barevné věci. A asi bych to úplně nedala nad tím pak nepremyslet :) takže se tomu vyhýbám :)))

    Díky :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Tak já hlásím, že jsem ve středu byla na barevné typologii v Praze u Top Image a super. Nějaké znalosti jsem měla, váhala jsem, jestli jsem bright winter nebo bright spring a dozvěděla jsem se, že jsem někde mezi:o) Každopádně bright jsem, takže to, že nosím výrazné barvy, dělám dobře. Teď ještě čekáme na vzorník dělaný přesně pro mě, paní to dělá pro každého klienta na míru, tak to chvíli trvá. Ale byla jsem spokojená. Takže pražandy, jestli nevíte kam, top image je za mě ok:o)
    JESTERKAMISA
    JESTERKAMISA --- ---
    Našla jsem tento kanál, tak pokud pokud někdo tápe, tak hezky vysvětleno:
    https://www.youtube.com/@stylemejenn/videos
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TOPIMAGE: Funguje ještě barevná typologie v Praze? A ceny jsou stejné jako na webu? Od roku 21 není na webu aktualizace, tak se ptám:o)
    EDERA
    EDERA --- ---
    PROMETHEA: Podívej se dolů na ty moje barvy - mám tam taky úplně klasickou modrou-modrou a přitom teda moje barvy jsou jinak spíš teplé. Ono strašně záleží na konkrétním odstínu a zvlášť při objednávání přes internet se to těžko odhaduje. Snad ses něčím trefila. Držím palce.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MADIETTA: nebo podtón červené...
    nosím tmavě modrou, do určité světlosti jde i sytá modrá...ta královská modř se mi moc líbí, a jsem zvědavá, jestli to bude opravdu “no go”. navíc ty věci, co jsem objednala mají samy o sobě různé odstíny, tak uvidíme
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    MINERWA: urcite ne tlumenemu jaru, tzn. Me. Neb sice jsem bila jak dcera reditele vápenky ale královská modr je na me moc studena, zariva a vyrazna. Prebiji me.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    PROMETHEA: potíž je v tom, že modrá je prostě studená od podstaty, a královská modrá je snad nejstudenější. Nejblíž teplé se imho dostaneš tam, kde má modrá přimíchanou žlutou.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: objednala jsem si několik modro-modrých věcí, ale jsem autům / shaded autumn, tak tipuju, že to bude velká špatná :) ale zase doufám, že třeba nějaká modrá bude mít jinej podtón, a klapne to...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MART1NKA: Černošky jsou většinou dark winter( tmavé vlasy i oči vs. true winter - tmavé vlasy, světlé oči a pleť) a tam tahle modrá opravdu ne.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MINERWA: Hm, aj černošky môžu byť winter nie? Ony majú tiež studené a teplé odtiene pleti.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    příklad, tohle fakt ne :)

    tohle jo
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MINERWA:
    TAPINA: dík!!!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PROMETHEA: Zimní, především true winter.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    PROMETHEA: imho všem se světlou kůží :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam