• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIAmong Us!
    VIDA
    VIDA --- ---
    KASUMI: My měli commodore 64. Kreslila sem si na tom kružnice, trochu sem zkoušela programovat, ale pak sem usoudila, že to nemá budoucnost a věnovala sem se studiu latiny. Já měla vždycky odhad.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEKONZPRAHY: :)))

Muj prvni pocitac sestavil tata nekdy v 89/90. Nejaky ala atari na kazetu a jedinou hru, co si pamatuju, bylo kure v hladomorne:))

A doby connection meteru a dialupu jeste s hruzou pamatuju taky. Tata mi dal timer na 2 hodky denne a cau. Fuj:)))

Mmch dost me desi, ze muj iphone stoji skoro stejne jako muj predchozi gamingovwj notas :))
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MAWERICK: To mi povídej:D První pořádnej PC byl kupovanej 11. září 2001 (jo, fakt v tenhle den) v Okay v Průhonicích. Prodavač mi přísahal na smrt svý matky, že má doma ten samej a Mafii na tom rozběhá jedna báseň. Tatínek byl skeptickej, ale zaplatil ho. Intel Celeron 1,7 GHz, 128 MB RAM (z toho 32 šlo do integrovaný grafárny), 40 GB HDD a 17" CRT Samsung s rozlišením 1280x1024. Stál asi 25k a Mafie na něm jela samozřejmě jen na ty nejosekanější detaily, co to šlo. Ale měl CD-ROM, to bylo důležitý. Časem jsem z různejch brigád dokoupil větší RAM, dokonce jsem se dostal až na 512 MB a ATI Radeon 9800 Pro 128MB DDR. To už se psal rok 2005 a vycházel Half Life 2. Neváhal jsem a mazal na Anděl do JRC, kde jsem si za v potu tváře vydělané peníze koupil krásnou sběratelskou edici. Vložim cédéčko do mechaniky, ozval se klasickej roztáčecí zvuk, ale počítač nic nedělal... až druhej den ve škole se mi kluci vysmáli, že jsem si koupil DVD verzi.
    Trvalo mi půl roku, než jsem na ní našetřil... Když jsem se přiřítil domů z Czechcomputeru (v tý době to ještě czc nebylo) s mechanikou, naštěstí nenastala trapná situace se SATA/IDE nekompatibilitou, ale došlo k dalšímu problému. Po instalaci hry se nainstalovanej nějakej divnej program jménem Steam, kterej chtěl vytvořit účet a připojit k internetu. V tý době jsme měli klasickej dial-up, nic jinýho nebylo v naší ulici k dispozici. Možná ISDN za šílenej nesmysl. Tak jsem teda počkal na večerní lacinej internet (myslim že byl po sedmý, o víkendu celej den) a udělal si registraci na Steamu. Už jsem se těšil jak začnu hrát, ale v ten okamžik se začala stahovat 160 MB aktualizace Half-lifu.

Shrnu to, stahoval jsem to snad tři dny, dostal za to zase strašně přes držku, když přišlo vyúčtování, ale konečně jsem si mohl zahrát milovanej Half-life.

Teď mám v mobilu osmijádro 2,7 GHz, 8 GB RAM a 128 GB místa. Mohl bych na tom hrát PUBG, GTA San Andreas, libovolnou nejnáročnější hru na světě. Ale ne, hraju na tom Among Us. Stejně jako na počítači :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GEKONZPRAHY: no jako.... ne ze bych se mu, pri tehdejsi cene komponentu a nedejboze celych kompu, divil :D
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MAWERICK: Jojo, sice po kouskách, ale šlo. Mechanika to přežila, moje prdel ne, tatínek mě seřezal jak sirotka (bylo mi 7 nebo 8) :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GEKONZPRAHY: a slo pak zase ven? :) nebo jsi si vydelal na nekolikamesicni brigadu? :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KASUMI: To mi připomnělo doby, kdy jsem mechaniku neměl, ale myslel si že mám. Kolem roku 1997 jsem měl první PC (nulavosmšestka) a do pět a čtvrtkový mechaniky jsem násilím narval cédéčko. Mám takovej dojem, že to byla česky nazpívaná Pomáda (příloha k Bravíčku), nebo něco takovýho :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    (a na to ji spíš nepotřebuju)
    ADITU
    ADITU --- ---
    KASUMI: externí mechaniku tu ještě někde máme :) ale CD jsem ztratila někdy při stěhování, takže si nezahraju, leda bych pirátila.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    na black and white tu mam nekde cd
    bohuzel muj novy notas uz nema cd mechaniku :D a externi se mi kupovat nechce (zatim)
    ADITU
    ADITU --- ---
    GEKONZPRAHY: no, tak nějak...
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    ADITU: Ježiš to jsem hrál ještě na základce :)
    SITH
    SITH --- ---
    GEKONZPRAHY: lucky you
    ADITU
    ADITU --- ---
    GEKONZPRAHY: jsi mi úplně připomněl hodiny strávené u Black&White s tím učením.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SITH: Naše čínské vedení nám nakázalo videobreefing o tom, jak se máme na home officu chovat, abychom se neporanili o nábytek, nebo se neopařili horkou vodou, když si zalejváme kafe. Sice už pracujeme z domova už 10 měsíců, ale pohoda :)
    SITH
    SITH --- ---
    GEKONZPRAHY: takže konference nahovno, plýtvání tvým časem a tak máš čas mezitím hrát. To máme bohužel oba jiné konference :) ja na těch svých si nemám ani čas si udělat kafe :(
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SITH: Normálka, při home officu. Měl jsem dopoledne dvě hodiny videkonferenci, během který jsem stihl postavit výběh pro spinosaura a naučit dva pentaceropse aby nechali chudáky struthiomimuse na pokoji a neodháněli je vod žrádla.
    SITH
    SITH --- ---
    kde berete čas hrát furt nějaký hry? :D
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Já už tejden drtim Jurassic World co byl zdarma na Epicu... spolehlivě teď poznám podle obrázku libovolnýho dinosaura a večer si chci udělat maraton všech filmů o Jurskym parku :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    KASUMI: těžká konkurence.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam