• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NAGASAWAYakuza | Kultovní herní série | Tipy, meme, spin-off a popkultura | Platinový masochismus
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Mno sice jsem to psal zrovna Bobeshovi, ale v Yakuze 5 se v Sapporu baví na ulici dvě random holky o tom, jakej koupit darek a ta druha ji říká, ať pořídí Marimo... Marimo mám doma už x let a pokud vám doma chcipaji kytky, tak ho rozhodne doporucuju. Stačí trocha vody z kohoutku a víc nepotřebujete.

Marimo - řasokoule zelená - Zajímavosti - AsianStyle.cz
    http://www.asianstyle.cz/zajimavosti/24278-marimo-rasokoule-zelena

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Oh no...

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    mahjong jsem vždycky vyřešil nějakým magic tilem, kterej mi dal ron z ruky a nazdar.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ten solitér, co známe všichni z mobilů atd. a klasickej mahjong jsou dvě úplně jiný hry, nemá to kromě těch kamenů vůbec nic společnýho.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    tohle celkem pomuze. otevru si to na tabletu a nejak to dam

Mahjong | Yakuza Wiki | Fandom
    https://yakuza.fandom.com/wiki/Mahjong
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEFTY: no tenhle jsem prave hraval a je v pohode, ale ten, kterej vypada jako scrabble je nad moje chapani. zatim.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Mno napoprve jsem si pripadal jako...

Yakuza 6 Mahjong Demonstration
    http://www.youtube.com/watch?v=4-B_HmdQMgo

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LOPIK: Le Fuck. Mno kouknu na to.

Mahjong For People Who Don't Want To Think About It Too Much ·
    http://tleaves.com/post/mahjong/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Píšu to jak mentál a nepamatuju si tu terminologii (Ri a richi atd..) s těma hanama si taky nejsem úplně jistej, ale kdybyste nevěděli jak na to, napište, hodně zhruba jsem se to už naučil..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    K tomu mahjongu pár taktik, s kterýma jsem to uhrál aspoň v Kiwami 2:

Cíl hry je složit lepší ruku dřív než to mají protivníci. Lepší ruka znamená, že musíš mít v zásadě trojice kamenů - ať postupky nebo stejný kameny (nepočítá se jak jsem zvyklý u nás mít třeba osmičky v různých barvách - musí to být opravdu stejný). Těch výherních figur je víc (jde skládat čtyřky, různý ty draky, speciální ruky atd.. ale v začátku je je to asi lepší ignorovat.
    Co dost mate je pravidlo, že musíš zavřít abys měl aspoň jeden Han (to je takový bodování) - Hany dostaneš za různý věci - hlavně že zavřeš z ruky, bez vykládání na stůl, ale dostaneš je i za různý ty větry na stole, draky, různý figury atd.. důležitý je ale myslet na to zavírání z ruky, kde o ten Han přijdeš v okamžiku, kdy sebereš kamen soupeřovi (tohle nedělej, dokud nevíš proč, protože jinak skončíš s rukou s kterou bys normálně mohl zavřít, ale nezavřeš a je to pravidla, kvůli kterýmu se to ze začátku nedá vůbec pochopit)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LOPIK: kazdopadne na platinu staci ty hry akorat "odehrat" a nemusis vyhravat, tak s tim snad pohnu. Quest, kde musis vyhrat tam snad ani neni (alespon teda doufam)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LOPIK: mno prave jsem se na pravidla shogi koukal, kdyz jsem hral Personu a chtel jsem sbalit Hifumi Togo, ale to bych se to jak rikas, musel naucit jako sachy, kdy ma navic kazda figura jinej system pohybu, tak jsem to odpiskal. Navic jak jsou figury oznaceny symboly a nemaji tvar, tak je to jeste horsi na zapamatovani si.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    NAGASAWA: Shogi jsou takovy jako sachy, na to jsem rezignoval uplne. Ostatni ty hry se trochu naucit daji.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DAVESADE: Spíš žolíky. Neni to zas tak složitý, ale i tak to zabere dost času, obvzlašť když máš zavřít s něčím jako full straight jako třeba v nule - tohle mi nepřišlo za několik hodin hraní.. Ale petka na to zrovna asi neni tak prisna.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DAVESADE: mno mrknu na to. Mahjong jsem hraval kdysi na pc, ale to bylo klasicky skladani jako domino, ale tady tu verzi jsem se nikdy neucil. To stejny shogi, ale treba to pujde obejit nejakym amuletem.

DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    NAGASAWA: fyi mahjong je takovy vic takticky pexeso, lehci, nez se zda.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LOPIK: Na Platinu ne. Zatim. Vyhorel bych na casinu, protoze bych se musel naucit Mahjong, karty a podobny zverstva, na ktery nemam nervy, ale i tak si rikam, ze jakmile dorazim kompletne celou serii, tak se vratim k Zeru a postupne to odehraju na 100%, posbiram resty u vedlejsaku, coliseum a podobne a budu si takhle narazove pokracovat epizoda od epizody. Saejima je hovado. Ve ctyrce mi trochu lezla na nervy jeho vizaz a hlavne bojovej styl, ale ted ho mam proste rad.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    NAGASAWA: Jedes na platinu? ;) Ja to prochazim zatim dost poctive, ale ty minihry nedam - to vim dopredu.. Pred chvili jsem akorat asi dojel Saejimovu cast - je to stejne borec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam