• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NAGASAWAYakuza | Kultovní herní série | Tipy, meme, spin-off a popkultura | Platinový masochismus
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    btw takova "zajimavost", co jsem se zase priucil diky Ishinu

shodou okolnosti v patek taky vysla hra Wild Hearts, pro ty co netusi: lovite monstra "Kemono" a k tomu vyuzivate prastarou technologii "karakuri". takovy dreveny stavby/stroje. ja myslel, ze toe jen v ramci ty hry, ale ono to existuje. respektive ta "technika". prave v Ishinu! je o tom taky zminka :)

Karakuri (Japanese traditional mechanical devices) - Japanese Wiki Corpus
    https://www.japanese-wiki-corpus.org/culture/Karakuri%20(Japanese%20traditional%20mechanical%20devices).html
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    cutscene when your parents walk into your room (je lepší originál? Tolik otázek)

BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: naprosto rozumim! ja nakonec nezacal znova po tom patku. nastesti to byl zacatek, kdy to nebylo jeste zamotany. ale rad bych pokecal!! tak bud tady ve spoiler tagu nebo v poste ;)

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: Hele stream pouštět nakonec nebudu. To pak jde soustředění na texty do prdele.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: rozumim! mno co sem koukal na ty obtiznosti: psali neco, ze ta posledni po Legend, Ishin!, je dostupna skrze nejaky to dlc nebo co? neviem...ja jedu na normal.

to sem si este vyzvedl u Boba jednu katanu, ale necham ji v truhle, pac je op a ja si chci nejakou ukovat! :)

(tak rad mrknu a pokecam, kdybys chtel ale vime jak je to s novym dilem Yakuzy a kecanim na streamu.))
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    btw jinak jedu s wiki fandom yakuza na mobilu a overuju si, kdo byl v jakym dile :) akorat kdyby chtel nekdo taky tak upozornuju, ze sem si rozkliknul jednu postavu a v biu mela napsano final boss v Ishinu, to sem trsoku zaplakal! ://
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: Hele včera jsem se k tomu vůbec nedostal, ale dneska mám hotovo, venku prší, tak tam par kapitol pošlu. Každopádně spěchat tady vůbec nehodlám a říkám si, ze bych mohl konečně mrknout na tu platinu. Uvidím ale podle miniher.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: aha! :O na PS5 nema zadny rezimy
    btw jak ses na tom? predpokladam, ze jedes pomalu, nesedis u toho celej den jak ja.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    a jinak sem naprosto nadsenej!!! tohle pude mezi nejlepsi dily, ale jak se rika nejlepsi Yakuza je ta, kterou zrovna hrajete! :)

15 hodin, 4. kapitola zacatek a asi milion fotek. ty kimona!! barvicky! mi prijde jak kdyby tim vynahrazovali nepritomnost svetelnejch reklam, neonu atd. :) cutsceny sou krasny na pohled, ale hlavne super badass samurai dramo! Yakuza dil kazdym coulem!

s fotkama se musim krotit, at neco nevyspoiluju!

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jinak mně grafika nevadí. Počítal jsem s 1:1 portem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: Btw Ishin má snad jako první hra na PS4 v nastavení možnost výkon/kvalita. To je vzhledem k tomu, ze to vypadá jako Zero celkem legrace
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: uz me to netrapi! asi sem si zvyknul + sem byl jakoby namlsanej z Lost Judgment, kterej sem videl a hral jako posledni. taky sem posteloval nastaveni ps5 a tv. na ps5 sem zmenil nastaveni hdr z "vzdy zapnuto" na "zapnuto jen u podporovanych" to tam imho delalo takovou nepeknou sluzbu.

co se tyka starteru, tak ja uz si asi stojim za tim Judgmentem a nebo Yakuza prvnim dilem. Zero je taky fajn startovni dil a my sme s nim zacli nekteri, ale imo je este vetsi nez jednicka a pritom de o to samy a to: estli ustojis mraky textu, dlouhy rozhovory, bitky a japonsko jako takovy.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RUDOLF: https://www.rockpapershotgun.com/like-a-dragon-ishin-review

So yes, Like A Dragon Ishin isn't going to convert those who dislike Yakuza. It still carries some of the series' historic frustrations and feels like a bit of a step backward when you compare it to Yakuza: Like A Dragon's turn-based shake-ups and modernisations. Although, a step backward isn't a bad thing at all! Ishin feels most like Yakuza 0 (my fave) that's sure to please longtime fans, and its standalone nature means that it is, without a doubt, one of the strongest starting points for newcomers. Now excuse me, I best get back to harvest my radishes.

….

Ono je to asi v podstatě jedno. Zero i Ishin jsou prequel a fanservis, tak je otázka, kterou si vyberes. Mě k Yakuza přivedlo demo šestky. U obou je výhodou to, ze znáš postavy, které se tam ukážou, ale zase je můžeš poznat zpětně u cele série. Pokud jsi odhodlanej do série jít, ber cokoliv.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Já přemýšlí yakuza zero nebo tohle.. co je lepší start
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    DEEFHA:
    GEE: aspon ste usetrili! ;) jinak je to super! pokud mate v planu, mate se na co tesit, ale to vam nemusim povidat zeo :))
    GEE
    GEE --- ---
    Ja mam před sebou ještě dva díly, takže to vidím tak za rok 😅
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Já nehraju, ale bedlivě vás sleduju :⁠-⁠)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    btw kdo hrajete uz ted vlastne? jenom ja a Nagasawa? ja po herni strance sem naprosto spokojenej. jen sem si v hlave v predstavach moc vyhajpoval grafiku. nebo sem zmlsanej poslednima dilama. tady je proste podle me videt, jak to vznikalo kratce mozna lehce soubezne s tim 5. dilem :/ ale asi to bude spis muj pocit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam