• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NAGASAWAYakuza | Kultovní herní série | Tipy, meme, spin-off a popkultura | Platinový masochismus
    GEE
    GEE --- ---
    @fridayyakuza.bsky.social on Bluesky
    https://bsky.app/profile/fridayyakuza.bsky.social

Bluesky uz me ma prectenyho :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DAVESADE: Cool rešerše! Máš to u mě :⁠-⁠) A samozřejmě ano, budu to hrát na PS už jen kvůli tomu, že DC ovladač opravdu nemám rád...
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    DEEFHA: Hele tak jsem tomu dal 15 minut a vlastne radim: odolej. Nebo neodolavej, ale precti si mnou narychlo vytvoreny seznam quality of life improvements:

- bleskurychle loadingy

To je jediny rozdil.

Hra je naopak az otrocky poplatna originalu, vcetne ovladani, napovedy, grafiky (potesila moznost prepnuti do puvodniho 640x480 rozluseni a 4:3 aspect ratio - pak hra vypada od Dreamcasta vskutku k nerozeznani!), zvuku (namluveni postav nechali na puvodnich snad 9 kHz a nezvladli sladit hlasitost mluvy proti ostatnim zvukum kolem - postavy jsou extremne nahlas a sumi to jak prase) a vubec vseho. Jakoze pridana hodnota na bodu mrazu. Cele to ma navic 3.5 GB a druhy dil dokonce 9 GB bez vysvetleni, co noveho ta data vlastne prinaseji. Textury i modely beze zmeny.

Takze vlastne jo, doporucuji to. Je to extremne autenticke k originalu, ale muze to bezet v HD a s bloomem a loadingy hratelnosti seriozne pridavaji. Ale pokud mas doma Dreamcasta... no necham na tobe - podporim te minimalne v tom, ze Dualshock je na hrani prijemnejsi, nez originalni Dreamcast controller.

Jo a... dluzis mi kilo za tsdyto hecnuti! :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: supr jeste s tou epochalni hudbou! prihodim vedle, uz sem tam daval rano jedno ze staveni ;)
    btw ve vcerejsim traileru bylo videt, ze fakt takhle "problikava" resp. asi meni element z modry do cerveny. borci!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH:

Monster Hunter Wilds Sapporo Snow Festival 2025 Light Show
    https://youtu.be/0O_9E9KzkFo?si=bHcjT_D9c783YuxS
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    DEEFHA: Dohravam dvojku, ale mozna bych to z hecu koupil, abych porovnal quality of life improvements.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEEFHA: jooo imho to bude dost fajn casovej portal smerem k zakladum Yakuzy
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAGASAWA: No já to chci hlavně vyzkoušet v "moderním" provedení, protože tu Dreamcast verzi jsem prostě nedával. A když to nepůjde ani na PS, tak mě to kilo bolet nebude :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEEFHA: koupeno pred lety a jeste jsem se k tomu poradne nedotal. Mel bych si zakazat vsechny ty Final Fantasy: Rebirth a hodinovy treninky piano miniher u Tifa's Theme na S rank a alespon bych na to mel cas...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    FYI pokud jste čistě náhodou někdo (např. já...) ještě nehrál Shenmue, tak aktuálně je na PSN remasterovaná I & II za kilo. Kdo by odolal! :-)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: tjn. navic to vypada na "stejnej" festival :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: Solidní dílo. Sakra na tom severu mě to v Yakuze bavilo.
    Dal bych si z něj s radostí nějakej ten spin-off ve stylu původní Nagoshiho Yakuzy
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    pardon, ze tu otravuju s MH, ale! typek u toho pise: "Look at this giant Wilds snow sculpture from Sapporo, Japan 🤩"

a ja...hmm toe mi nejaky povedomy:)

Tsukimino has a number of notable locations including:
    Sapporo TV Tower
    Main Street Public Park. At the time Yakuza 5 is set, the snow festival is in full swing and there are a number of gigantic snow sculptures on display.

BOBESH
    BOBESH --- ---
    ja si rikal, co toe za japonskou loitumu! :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: jinak je to song slozeny z japonskych jazykolamu.

mononoaware's "kamukamoshikamonidomokamo" lyrics page.
    https://www.uta-net.com/global/en/lyric/275153/
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Song pro dnešní den

【ハク。Cover企画】MONO NO AWARE "かむかもしかもにどもかも!"
    https://youtu.be/J76S5q_ETfo?si=hTTEYSKSUsUFXnRX
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    BOBESH: chmm...zatim nevidno. jen koment, ze by to melo bejt jako song v karaoke. tak asi az tam
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: jj. takovej uveritelnej. upe z toho cejtim tu ranu na solar! :))

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam