Dostal jsem několik dotazů na kolik si cením fxtec Pro1X, tak abych to shrnul pro všechny. Teď jsem se rozhodnul na tom vyzkoušet Ubuntu Touch, takže v nejbližších týdnech bych to pustil jen kdyby mě někdo přemluvil originální cenou 15 000 kč. Až otestuju použitelnost UT pro svoje potřeby, tak buď 1. mě to začne bavit a nechám si ho nebo 2. to bude pořád stejně na piču nabídnu ho tak za 9 500, to bych sem potom napsal. Ohledně otázek, proč je to nic moc, se moc rozepisovat nebudu, protože všude po netu jsou články, co všechno je na tom špatně, které mi většinou mluví z duše. Já pozoruju hlavně: cokoli bezdrátového je problémové, ve smyslu špatný příjem, výpadky atd. - mobilní síť, wifi, GPS a hlavně NFC, to je pro část gadgetů úplně nefunkční. Odnesl jsem to ke kamarádovi na testování do laboratoře Vodafone, ale nepodařilo se mu tam instalovat žádné sondy. Nabíjení po příliš hlubokém vybití je ruleta, musí se nabíjet na několikrát, protože se po chvilce nabíjení vypne. Lineage začal být dostupný až nedávno v nějakém divnobuildu. Zkrátka klávesnice je super, všechno ostatní na prd.