• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NJALPOTUS
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NAGASAWA: no je to solidni ostuda pro bidena. ted ctu australske noviny
    White House abruptly cuts media feed as Biden goes off script during Idaho event | Sky News Australia
    https://www.skynews.com.au/world-news/united-states/white-house-abruptly-cuts-media-feed-as-biden-goes-off-script-during-idaho-event/video/90cd7fb03c7b61d67af614aacd44f98c

    "Midway through Mr Biden’s question, which was not part of his prepared remarks, the White House abruptly cut the feed.

    The incident is one of many occasions where the White House cut the media feed when the president went off his prepared remarks,"
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MRAKY: Skoro to vypadá, ze Jen Psaki s Kamalou.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HONZA09: takze kdo tomu tam v bilem dome ted sefuje, kdyz prezidenta takhle utnou od rozhovoru :))) Me to prijde docela legracni.

    docela si zive predstavuju, jak asi biden pote musel naklusat na koberecek vysvetlovat a omlouvat se :)))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MRAKY: Tak to je škoda. Když povídal, co se mu zachtělo DJT, tak to byla vždycky kupa srandy. A to se ho kolikrát na nic ani nemuseli ptát. :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    Bílý dům odstřihl Bidena z živého přenosu. Nerad ho prý nechává improvizovat - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/bily-dum-odstrihl-bidena-z-ziveho-prenosu-nerad-ho-pry-nechava-improvizovat-40372069

    " Prezidentova mluvčí již dříve připustila, že její tým znepokojuje, když Biden odpovídá na neplánované otázky."
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    NJAL: tyvole on se kouknul na hodinky! u me timhle naprosto skoncil,
    NJAL
    NJAL --- ---
    Bidenova aferka, takzvani factcheckers, a nasledne buleni jednoho novinare.

    Fact-checker back-pedals after ‘spreading misinformation’ on Joe Biden's watch check
    https://www.youtube.com/watch?v=meqDXetNG4w
    NJAL
    NJAL --- ---
    Kabul strike killed US aid worker and family, not ISIS bombers
    https://nypost.com/2021/09/10/kabul-strike-killed-us-aid-worker-and-family-not-isis-bombers/
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HONZA09:
    NPR Cookie Consent and Choices
    https://www.npr.org/2021/09/09/1035508121/trump-administration-officials-military-academy-boards-spicer-conway

    "A number of Trump loyalists publicly pushed back, with some flat out refusing to resign.

    "No," Vought tweeted. "It's a three year term.""

    Biden, strategicky genius a mistr mezinarodni diplomacie bude muset pritvrdit.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Administrativa amerického prezidenta ve středu odstranila z poradních orgánů vojenských akademií 18 lidí, které jmenoval do funkcí Donald Trump. Členové akademických správních rad dostali dopis s výzvou, aby se svých postů vzdali.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GLOBETROTTER: republikáni volaj po impeaachmentu a žalobě nepřetržitě už od jejich slavnýho výletu ke kapitolu...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Republikáni chtějí žalovat Bidena, volají po impeachmentu. Ten považuje evakuaci z Afghánistánu za ‚obrovský úspěch‘ | Svět | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/svet/republikani-chteji-zalovat-bidena-volaji-po-impeachmentu-ten-povazuje-evakuaci-z-afghanistanu-za-obr.A210901_230212_ln_zahranici_tmr
    Co mi to jen připomíná? ... Aha, babišovo Jsme Best in covid!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Kdo může za humanitární katastrofu v Afghánistánu? V USA se navzájem obviňují Afghánci, Biden a Trump | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/afghanistan-taliban-spojene-staty-trump-biden-afghanci_2108290600_ern?fbclid=IwAR0sLVS6zJrMAkmL-ofKK9qe20cK8W0rEV7gD5DhLRgkdfZeHbE7IXhjXvg

    ‚Spíš ústup, než stažení‘

    „Měsíce nedostali zaplaceno, měli nedostatek jídla, vody i munice. Pokud byste nedostávali mzdu a neměli co jíst, chodili byste dál do práce? Ti vojáci to dělali a stáli po boku Američanů, kteří pak zmizeli uprostřed noci jako zbabělci, ani o tom nedali vědět,“ vede svůj imaginární dialog s prezidentem Bidenem americká Afghánka.

    „I někteří američtí vojáci to označovali za hanebné a považovali to spíš za ústup než za stažení. Takže to nebylo tím, že jsme neměli vůli bojovat, to vy jste nám dali ránu do vazu,“ dodává Hosna.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NEVADA_: Ještě bych dodal, ze Tálibán vzal za prvé zemi hakem, protože pro to dostal prostor. Krom toho v jak dezolatnim stavu byla Afghánská armada (a v deziluzi bez vojenské a letecké podpory US), tak Tálibán obdržel od Bidena (v naivne dobre víře) posunutím terminu odchodu na září bianco šek v podobě časového okna pro bojovou sezónu, která v Afghánistánu začíná na přelomu dubna/kvetna a konci během podzimu, kdy nastupuje zima, která komplikuje radu věci od postupu průsmyky, přechody do Pakistanu atd. To je jeden z důvodů, proč mohl Tálibán pohodlně manévrovat a být daleko mobilnejsi, než by byl při stahování na jaře. Za druhé Biden nejen od sve prezidentské kampaně stažení z Afghánistánu podporoval a jak jsem psal vedle ve 3. sv., tak v kampani doslovně poukazoval na svoje “strategické kvality v bezpečnostní sféře”, pro které si ho Obama vybral a stejne tak tvrdil, ze nebude v budoucnu na nikoho svalovat vinu. Co se ale v případě clusterfucku v Afghánistánu stalo? Shodil vinu na Trumpa kvůli dohodě s Talibanem a na afghanskou vládu a armadu - na které má ovšem coby VP při tom všem kamuflovani a lakovani na ruzovo pruseru jménem Afghanistan svůj osmiletý podíl. Osobně netvrdím, ze by to Trump vyresil lip. Nevím to. Trump sice tvrdil, ze by v případě problemu použil sílu, ale nemuzu vědět, jestli by to udelal a jestli by to něco přineslo viz jeho prohlášení:

    "We are acting as a police force, not the fighting force that we are, in Afghanistan. After 19 years, it is time for them to police their own Country. Bring our soldiers back home but closely watch what is going on and strike with a thunder like never before, if necessary!"

    Jiste je akorát to, ze stahování převzala Bidenova administrativa a nese za jeho prubeh odpovědnost, stejne jako za sérii příprav, zpravodajské odhady postupu Talibanu a situaci na letišti. Svalovat celou tu sérii spatnych a ještě horších rozhodnuti na Trumpa je po osmi měsících tak trochu alibismus.
    JONY
    JONY --- ---
    NEVADA_: hele, mě snad nikdo z podpory Trumpa obviňovat nebude,, MRAKY sice pevně stojí oběma nohama na opačné straně barikády v kulturních válečkách a stejně tak imho je častoo dost nekrtitický k GOP administrativám, ale to jak ten závěr Bidenova administrativa zmastila je neodiskutovatelný. Ti lidi co roky s US spolupracovali nebo patří do ohrožených skupin, šlo stáhnout průběžně (a jsem si samozřejmě vědom, že vždy tam zůstane někdo, kdo se bude cítím zrazený). Šlo postupně stahovat nebo likvidovat/znehodnotit techniku. Šlo daleko důkladněji a včas likvidovat veškeré senzitivní materiály atd. Ano, nikdy nebude tak masívní akce bezchybná, ale tohle mohlo plynule běžet už od zimy, protože se vědělo, že půjdou pryč už během tohoto roku.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NEVADA_: nesmysl.

    a) s talibanem se jednalo i predtim. Ono USA ma docela zasluhu na vytvoreni radikalnich skupin v afghanistanu - od vyuky, po ozbrojovani.
    b) snizovani stavu probihalo uz nejakou dobu. Vojaku meli americane uz na prelomu 2020/2021 pomerne malo.

    pruser se stal, kdyz soucasna us administrativa zacala mizet prez noc. Nebyla zadna soucinnost s afghanskou vladou. proste se zaclo odchazet. Tam je dalsi problem, US si aghan podvazala nejen vojensky, ale i financne. Biden to proste zmrskal tak, jak se trumpovi nikdy nepovedlo.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    NJAL: Ne všechno. Ale tuhle melu na svědomí má, když s Tálibánem začal jednat a uzavřel dohodu o stažení vojsk. Současná administrativa měla na výběr dvě možnosti. Dohodu splnit (a hodit přes palubu Afghánistán), nebo nesplnit a absolvovat regulérní válku (znovu) naplno. Tálibové to vzali hákem právě proto, že je Trump svým rozhodnutím nabudil a tamní legální vládu odepsal.
    NJAL
    NJAL --- ---
    NEVADA_: Jojo, pred Trumpem totiz byly 4 funkcni obdobi dvou prezidentu poznamenanych totalnimi uspechy v Afghanistanu a az on to vsechno podelal. Mimochodem, mam na prodej most. Je zanovni a nebude drahy.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Hele, proč se trumpovští mašíblové zavzdušňují ze situace v Afghánistánu, když tam Biden jen sklízí, co Američanům zasel Trump? To Trump přece uzavřel dohodu s Tálibánem, jejíž důsledek teď pociťuje celý svět.
    NJAL
    NJAL --- ---
    OMNIHASH: Njn, tak si nestezuj a pekne vybirej schranku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam