• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JINXNVIDIA Jetson
    Vše týkající se vývoje a provozu platformy Jetson https://www.nvidia.com/cs-cz/autonomous-machines/jetson-store/
    rozbalit záhlaví
    JINX
    JINX --- ---
    RUTHAN: Tam by měla být tegra? V jetsonech pak taky podle toho jakou mas verzi https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Jetson
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    JINX: Ja v tech kodovejch jmenem mam zmatek, co je vlastne v ty jejich Shield TV?
    JINX
    JINX --- ---
    RUTHAN: Má to poměrně slabý cpu. Xavier je na tom možná o něco lépe.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    DIval jsem se na webu spatne, nebo neni zadna verze z PCI-E slotem, ja to sleduju proto jestli by se nam to nedalo postavit nejaky ARM Linux / Android rychly "PC".. proste nejaka alternativa k x86. Myslim, ze kdysi neco takovyho Nvidia delala.
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    Ale abych jen neremcal, tak tady mam Peertube 3 na Jetson nano 2GB
    Film node9
    https://film.node9.org
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    JINX: Jetpck 4.5 asibych rekl ze hw je ok jen nemaji stabilni drivery na foru treba postuje clovek od Nvidie patch kterej se ma dat do nejakyho zdrojaku ID toho device, nemaj spis sw osetreny vsechny controllery USB. Vzhledem k tomu, že podporu CUDA enkodovani v FFmpegu na forech taky slibovali a pak to stahli a neni, je na to jen osobni repo se spoustou chyb a neosetrenych stavu tak si myslim, ze jejich strategie je jen bundlovat opensource projekty ale moc vyvoje tem deskam nedavat pokud z toho nekoukaj penize. Nebo to proste jeste nedelaj tak dlouho jako Raspberry a zlepsi se to casem, no je to inzerovany jako SDK koneckoncu.

    Na Raspi musim priznat sem mel zase podobny problemy s Wifi firmwarem az po delsich diskusich na forech a stahovani fw sem dospel ke stabilni wifi.
    JINX
    JINX --- ---
    ORX_QX: Mám stejný device a tyhle problémy neregistruji. Jak je na tom verze OS? Nemáš vadný device?
    JINX
    JINX --- ---
    RUDOLF: Ten use case je třeba deeplearning protože to má výkonné gpu. Na standardní computer vizionář algoritmy stačí i R-pi. Jetsona vyuzijes prave třeba s neuronkama protože R-pi nemá gpu.
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    RUDOLF: To asi ano, nejspíš. Záleží jestli z kamery na SPI nebo na USB, protože na tom USB mají lidi i s kamerou problémy, co jsem si všiml na fórech.

    A processing videa z disku zapisovaného zase na disk třeba ta UAS chyba dost znemožňuje. Je potřeba počítat s mass storage a tím poomalejšími přenosy.

    Zase zkompiloval sem si na tom ffmpeg s enkodery h264 h265 a oproti samotnymu ARM to je samozrejme jinde.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ORX_QX: hodím stupid question.. Nvidia Jetson řeší use case, kdy potřebuješ udělat třeba image processing na lokále.. např. zpracovat data co vidí kamera?
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    UASP makes Raspberry Pi 4 disk IO 50% faster | Jeff Geerling
    https://www.jeffgeerling.com/blog/2020/uasp-makes-raspberry-pi-4-disk-io-50-faster
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    Tak jsem si zakoupil Jetson Nano 2GB a mohu se tady podělit o zkušenosti s USB.

    Po prvním nabootování USB fungovalo, ale potom mrtvá klávesnice i myš. Přihlášením přes ssh jsem zjistil, že Nano jede a hází chyby USB v dmesg a na netu jsem zjistil, že nejsem první kdo má tento problém. Nicméně aktualizací přes apt se problém vyřešil.

    Druhý problém se týká SSD disku připojeného přes USB3, který běží, ale v určitých situacích se ukazují zvláštní jevy jako chvilkové jakoby zamrznutí nebo degradace rychlosti na minimum. Opět přes dmesg jsem zjistil, že UAS driver (USB attached Sata, poměrně klíčová věc pro rychlé SSD) se při zatížení neustále resetuje. Jednoduché čtení nebo zápis celkem jdou, ale souběh čtení a zápisu zároveň je poměrně likvidační. Opět na fórech se to děje i jiným lidem a jsou tam návody jak přepnout driver na mass storage, tak nevím.


    Na Raspberry4 UAS běží hladce a to je malá firma takže korporát Nvidia se moc nevytáhl, zatím Jetson není moc vychytaný. Ale jestli někdo víte co s tím... ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam