• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIgrading
    barevne korekce a grading pro film a video

    filmlight baselight | davinci resolve | sgo mistika

    klub o postupech a problemech, primarne v profesionalnim prostredi

    na home linky, co se muzou hodit
    rozbalit záhlaví
    ALI
    ALI --- ---
    JOPS: ja jsem na pred a po alergickej, nemam ani showreel, protoze to je proste kravina, pokud tomu trochu rozumis. ale chapu.

    SLL_QUY: lutky... ja je treba vubec nepouzivam, protoze na jeden zaber muze bejt super, ale hned druhej z jiny kamery musis stejne vyrovnat, takze ztrata casu.

    co mi dava smysl nejakej posledni rok je aces, ale to ma zas presne to omezeni, ze vetsina pluginu a lutek tam presne nefunguje .)
    NYX
    NYX --- ---
    JOPS: :-))) barevny cit

    Into The Abyss: Teal and Orange - Hollywood, Please Stop the Madness
    http://theabyssgazes.blogspot.com/2010/03/teal-and-orange-hollywood-please-stop.html?m=1
    JOPS
    JOPS --- ---
    u tohohle tematu by me fakt hodne zajimaly i takove ty veci jako pred a po. Obcas cumim s otevrenou hubou, jak se "hnusny" nevyrazny snimky dokazi promenit.

    ja jsem kdysi zkousel plugin v AAE a to dokazalo vytvorit dost podobne veci jako zde na obrazku. Ale proste obdivuji lidi, co maji ten barevny cit. Proste vim, ze ja ho nemam :))

    ALI
    ALI --- ---
    a dejte vedet, co by vas zajimalo. rad pomuzu, kdyz budu vedet .)
    ALI
    ALI --- ---
    jinak kratky intro ke me a k tomuhle klubu:

    ja se venuju barveni uz nejakejch 10 let, zacinal jsem (blahe pameti) na quantelu, ted delam prevazne v resolvu, nicmene vzdycky budu preferovat baselight, kterej povazuju z hlediska koloristy za proste mnohem lepsi a stabilnejsi system (o tom se muzem hadat), kterej ma bezkonkurencni spravu barev. mistika je system, kterej me hrozne bavi, ale chce to cas.

    postupne budu na home pridavat nejaky zdroje, ktery povazuju za kvalitni; budu rad, kdyz sem budete hazet veci, ktery povazujete za kvalitni vy.

    nechci to tu mit nejak uzce ohraniceny, ale dotazy typu "stahnul jsem si betu resolve a pada mi, co mam delat?" bych tu videl nerad.

    to je zatim vse.

    via patrick inhofer: happy grading! .)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    přesně si to již nepamatuju, ale byla ta nějaká selektivní změna barev. Jako ono to sice nějak udělalo, ale nebylo to dokonalé. Takže ta úspora času (abych nemusel maskovat), kterou jsem v tom viděl, se moc nekonala. Až bude někdy zase chvilka, tak to zkusím znovu nějak důkladněji. třeba se to někam posunulu a nebo jsem to třeba dělal blbě.
    ALI
    ALI --- ---
    GIF_242: co konkretne jsi v tom resil? osobne to nejedu, ale muzu se ti zeptat.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BTW používá někdo 3DLUT creator? Já to před časem zkoušel, natěšený z video tutoriálů, a tak nějak to úplně nemakalo tak jak jsem si představoval. Ale pravdou je, že jsem tomu moc prostoru pro experimenty nedal. Možná by stálo za to se k tomu znovu vrátit.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Když jsem začínal, tak se tomu říkalo nabarvit ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam