• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    DARKMOOR
    DARKMOOR --- ---
    Měl bych dva dotazy, jestli náhodou někdo z vás neví.
    Vloni byla odstávka druhé vysoké pece v Liberty Ostrava a zajímalo by mě, po jaké době provozu se musí pec odstavovat kvůli údržbě apod. Kolega tipuje 10-15 let, ale říkám si jestli to není dýl.
    A druhý dotaz se týká válcování profilů HEB a HEA. Já si myslím, že oba profily se válcují na stejné stolici a jen se seřizuje tvar profilu. Kolega se spíš přiklání k variantě samostatné stolice pro každý válcovaný profil. Nevíte někdo podrobnosti?
    V__M
    V__M --- ---
    Kupte si zítra Hospodářské noviny s přílohou Víkend .)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    SPECZ: člověk nemusí být pekař, aby poznal připálené housky
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    NEI: Namaluj lepší !
    :-)
    V__M
    V__M --- ---
    TALAGE: Jak by řekl Blatný - je to něco, co se nějakým způsobem děje.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    V__M: Aniz bych te chtel podezrivat z cerne magie - to je nejaky obecny trend, malovat podle industrialnich foto, nebo jsi regulerne zalozil novy typ umeni a uspesne se to siri svetem? :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    V__M: Koukam na to na mobilu, a musel jsem se zamyslet co z toho je fotka.
    V__M
    V__M --- ---
    Tak zas po nějaké době jedna radost v podobě obrazu taviče Michala ze slévárny Buzluk v Komárově.
    Podle mé fotografie z roku 2015 ho právě dokončila íránská malířka Sona Eslami.

V__M
    V__M --- ---
    Přátelé, mám tu pro vás objemný report z mé nedávné cesty do Německa na otevření výstavy v nově zřízeném Domu fotografie v Husumi.
    Německá katarze | Viktor Mácha
    https://www.industrialnifotografie.cz/blog/nemecka-katarze-170.html

Nejen, že Husum je nádherné přímořské městečko kousek od Dánska, galerie vznikla v původní správní budově obilných sýpek. Čirá fantazie. Tak jednoduchá konverze. Jak to jde, když se chce!

V__M
    V__M --- ---
    Mám tady pro vás knižní tip.
    Udělal jsem si pozdní/předčasné Vánoce a koupil tuhle knížku za krásných 10 EUR.

Fotograf Lewis W. Hine zdokumentoval mezi léty 1908-1917 dětskou práci v USA a je to tak silný, že jsem své děti dnes nehonil do mytí nádobí.
    Neuvěřitelný korpus fotografií napříč všemi průmyslovými odvětvími. Vřele doporučuji. Za mne 10/10.

A na megaknihách to mají zrovna v akci: https://www.megaknihy.cz/foto-publikace/5659094-the-boss-don-t-care-kinderarbeit-in-den-usa-1908-1917.html?search_pos=1
    V__M
    V__M --- ---
    SICKBOY4000: No tam mám taky pár pozvánek, ale teď je to s covidem trochu unreal…
    V__M
    V__M --- ---
    TOOMIX: Francie :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V__M: a kterým směrem to je z ČR? Sever, jih, východ, západ?
    V__M
    V__M --- ---
    Tak mi právě z ničeho nic napsal CEO jedné obrovské metalurgické společnosti v zahraničí, že má rád mou práci a jestli nechci přijet nafotit jeho hutě.

Řekl jsem ANO.

Tohle je úplněj surreal po roce a půl čumění z okna. Přátelé, tohle bude epic.
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    NHKG promo jakoby ...

Vysoké pece 2019
    https://youtu.be/bvZTz99kRPU
    V__M
    V__M --- ---
    A pardon za tu hrůznou hrubku. :)) To mi v zápalu pohoršení nad emisemi nějak ujelo.
    GODY
    GODY --- ---
    V__M: přál bych si abys neměl pravdu. Ale matematika je neúprosná. Tak snad rostoucí ceny a nedostatek oceli na trhu pomůže...
    V__M
    V__M --- ---
    SICKBOY4000: Ten už to nezachrání. Jak se emisní povolenky přesunuli do Rumunska, je konec.

A nebo budu strašně překvapenej.
    V__M
    V__M --- ---
    TEAPACK: Bude! Ale hlavně na parádu.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    V__M: ten asi nebude pod okapem na vodu co? =D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam