• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    V__M
    V__M --- ---
    Jejda, chtěl jsem kolegovi odpovědět, ale omylem to smazal. No nezbývá než být na facebooku. :)
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    RAINBOF: ne, je to z facebooku a tam asi obrazky po nejake dobe umiraji
    V__M
    V__M --- ---
    Tohle se vám stane jen párkrát za život.

Při příležitosti mé návštěvy v železárnách Resita mi nechali udělat vlastní helmu.

Po skončení jsem jí podepsal a následně jí vystavili v místním muzeu hutnictví.

Tady se dějí neuvěřitelné věci, přátelé. Zdravím z Rumunska!

V__M
    V__M --- ---
    Přátelé průmyslu, zítra po roce a půl v ČR odjíždím na dvoutýdenní cestu po balkánských dolech a hutí.
    Plány jsou velké, realizace v oblacích.

Držte mi palce a pokud máte IG, budu pravidelně zaplavovat stories s aktuálním postupem - @viktormacha

Čau a držte palce!

V__M
    V__M --- ---
    Vrchol tohoto roku dosažen.

Po X letech jsem měl konečně možnost nafotit tohle monstrum z roku 1928 v akci.
    V areálu Vítkovic ho instalovala firma Davy Brothers ze Sheffieldu, má sílu 6000 t a v provozu jen jen příležitostně.
    Výroba má být do dvou let definitivně zastavena.

Všechny fotky zde: https://www.viktormacha.com//galerie/vitkovice-hammering-ostrava-409/

V__M
    V__M --- ---
    Ve Švédsku byla vyrobena první “zelená ocel”.

Swedish company makes world’s first delivery of ‘Green Steel’ made without using coal | The Independent
    https://www.independent.co.uk/climate-change/green-steel-coal-hybrit-volvo-b1905043.html
    V__M
    V__M --- ---
    Během mé poslední návštěvy Třineckých železáren a focení pro Národní památkový ústav Ostrava jsem byl vyzpovídán pro časopis Třinecký hutník.
    A bylo to právě tady, kde jsem jako už dítě zahořel láskou k těžkému průmyslu.

V__M
    V__M --- ---
    SICKBOY4000: Rozhodil jsem sítě a nikdo nic neví. Kdo povídal?
    MAXI_SHIT
    MAXI_SHIT --- ---
    SICKBOY4000: Zeptám se kamaráda a napíšu, jestli se něco dozvím
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    V__M: Historka ze Svedska pobavila :)
    V__M
    V__M --- ---
    Mých 23 minut slávy:

#8 Jak fotí Viktor Mácha
    https://www.youtube.com/watch?v=TXIQlt2QGPo

Rozhovorů na téma focení jsem se vždycky bál, neb mne focení jako tovaké katastrofálně nebaví a nezajímá. Ale tohle se docela vydařilo.
    Natáčeno v bývalé ocelárně PilsenSteel.
    V__M
    V__M --- ---
    Tak se to nepovedlo.

I přes všechny snahy a petice dnes začala demolice vysoké pece Redcar v britském Teesside.
    Vysoká pec byla v době svého zapálení (1979) tou vůbec největší pecí na světě. Výroba byla ukončena v roce 2015.

Pár fotek mám zde: https://www.viktormacha.com/galerie/redcar-teesside-408/

V__M
    V__M --- ---
    KAERO: Vede tam nějaká naučná stezka.
    KAERO
    KAERO --- ---
    V__M: a to tam pravidelne sekaji travu aby to nezarostlo? fakt zvlastni.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    V__M: škoda že jsi nevyfotil sesuv přes D8 a místní lokálku, nějak na to mám asociaci, protože jsem se tam jel po sesuvu podívat jak to šlo nejdřív
    V__M
    V__M --- ---
    DEFILA: Tam už jsem vystavoval (Schrott Gallery, 2019). Ale když najdeš prostor, klidně dám repete. :)
    V__M
    V__M --- ---
    Tohle je, přátelé, podivuhodná věc.

Most přes řeku Kinzua v Pensylvánii byl postaven v roce 1882 a svému účelu sloužil do roku 1959. Až do roku 2002 byl vyhledávanou turistickou atrakcí, ale kvůli narušené statice došlo k jeho uzavření a nařízené rekonstrukci.
    Jenomže veškeré práce se zastavily v červenci 2003, kdy se oblastí prohnalo tornádo a most takhle sfouklo.

A teď to hlavní - místní orgány rozhodly, že celou konstrukci nechají v tomto stavu. Mostní pilíře, které bouři přežily, byly vystuženy a osazeny vyhlídkovou platformou. Zbytek bude ponechán, coby demonstrace síly přírodních živlů.

Vřele doporučuji dogooglit pod heslem Kinzua Bridge State Park.

Fotografie: Keith Clause, 2021
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    V__M: nechceš vystavovat radši v Brně?:)
    V__M
    V__M --- ---
    Že je má aktuální výstava v Německu příliš daleko?
    Pak tu pro vás mám alternativu - udělejte si výlet do Rumunska. :)

Od 2.8. 2021 bude v krásném metalurgickém městě Resita k vidění výstava HUTĚ/THE MILLS v galerii "Salonul de fotografie industrială", která se nachází hned vedle ocelárny TMK.

Konec hlášení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam