• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    V__M
    V__M --- ---
    ZBYNEK: Manželka se mi nepřestává smát, děti se zamkly v pokoji a bojí se otevřít.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    V__M: Co manželka a děti? Jak reagovali na Tvůj nový "sestřih"? ;-)
    V__M
    V__M --- ---
    átelé, jsem doma.

Bylo to intenzívní, šílené a nezapomenutelné.
    Ocelářský průmysl Austrálie a Nového Zélandu kompletně pokryt.

Pokud byste rádi podpořili mou další dokumentární práci, můžete mi třeba koupit kafe, nebo sobě nějaký podepsaný print.

Díky a buďte ve střehu, fotky brzy! 🙏🏻

Viktor Mácha is a steel mill hunter
    https://www.buymeacoffee.com/viktormacha

JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    V__M:: dávám dva palce nahoru :-)
    V__M
    V__M --- ---
    Nebohé dánské dívky, tak se na tu cestu těšily. A místo nějakého navoněného galána v šik obleku a polobotkách, jsem na sedadlo u okýnka s těžkým vydechnutím zapadnul já.

Jsem úplně splaven, za nehty a ve vlasech mám zbytky grafitu, umazané kalhoty, těžké pracovní boty a hlavně musím páchnout hutí napříč několika časovými pásmy.

Je to šílené. Ještě včera touhle dobou jsem supěl do schodů v Glenbrooku, jediné huti na světě, která k výrobě oceli přetavuje rudonosné písky a teď, po jednom z nejdelších možných letů na naší planetě (Auckland-Dubai, 17h 25 minut) už dřepím na letišti ve Spojených arabských emirátech a čekám na spoj do Prahy. Konečně domů po šestnácti nezapomenutelných dnech v Austrálii a Oceánii.

Expedice splněna na 100%. Nemusím se vracet. Všechny ostatní cesty za krásou výroby a zpracováním kovů už budou kratší.

Vyšlo to.
    V__M
    V__M --- ---
    Tak už jsem slavnej i na Novém Zélandu, tudíž to tady můžu zabalit.

Dva dny utekly jako voda a přesto jsem toho viděl víc, než jakýkoliv turista přede mnou. Domů!

V__M
    V__M --- ---
    TEAPACK: No díky za tip! Tomuhle oddělení se tedy pokusím vyhnout. :))
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    V__M: tak to buď rád, že jsi prošel detektorem na výbušniny v pohodě =) kdyby ti něco zapípalo, tak jsi možná letěl jiným spojem, pokud vůbec.
    V londýně mi stačilo, že jsem na letiště dorazil přímo z fabriky na auta, kde nás protáhli i kolem lakovny a na telefonu mi zůstala nějaká rezidua, takže ženská u detektoru, co kontrolovala veškerou elektroniku, jen zahlásila "FUCK!", vrazila tam telefon podruhé, hláška se opakovala a pak už si mě táhli na samostatné povídání. Letadlo jsem ještě doběhl, ale letuška už zavírala gate =D
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    V__M:: když jsi jí neřekl, že je budeš fotit, zřejmě nabyli dojmu, že za ty dva dny ty dvě hutě zvládneš vyhodit do vzduchu :-).
    V__M
    V__M --- ---
    Čili takhle - všechny australské ocelárny zdokumentovány, čas posunout se dál.

Na pasové kontrole v Auckladnu se mne slečna úřednice ptala, z jakého důvodu budu na Zélandu jen dva dny. Ve vší slušnosti jsem jí odpověděl, že tady mají jen dvě hutě.

Tím jsem si vysloužil samostatnou prohlídku dokladů a další pohovor. Nechápu.
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    V__M: žena tě bude posílat do Austrálie častěji! Asi tak každý týden na oholení.
    KAERO
    KAERO --- ---
    V__M: si kup umele vousy...?
    DARKMOOR
    DARKMOOR --- ---
    ENDER:
    V__M: Sousedky budou koukat dírama v plotě, že si paní Máchová pořídila novější model :P
    V__M
    V__M --- ---
    ENDER: No tak to je výborný. Holt hned po příjezdu nasadim roušku.
    ENDER
    ENDER --- ---
    V__M: takhle domu nemuzes!
    Pamatuju si, kdyz kdysi prijel tata z armadniho cviceni oholenej. Nikdo ho doma nepoznal a v sousedstvi se rozhlasilo, ze ma mama novyho partnera..
    V__M
    V__M --- ---
    SICKBOY4000: ne, do pátku opravdu nedorostou. :))
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    V__M: snad dorostou, nez se vratis domu :-D
    V__M
    V__M --- ---
    Dnes jsem v australské Whyalle přednášel o rozdílech mezi zarostlým a oholeným Viktorem.
    Publikum aplaudovalo ve stoje.

Ne vážně, tohle bylo drsný. Dva dny před návštěvou zdejší železárny jsem byl informován, že vstup na koksovnu je z bezpečnostních důvodů možný pouze hladce oholeným. Ano, zní to zcela bizarně, ale je to tak. Holt respirátor musí těsnit.

A tak jsem se po dvaceti letech poprvé oholil. Manželka ani mé tři děti mne nikdy neviděly bez vousů. Doma asi vyvstanou nějaké otázky..

Ale když miluješ hutě, co naděláš..

TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    V__M: To je parádní! Člověk z toho má úplně radost s Tebou. :-) Prostě potvrzení toho, že když se něco dělá s opravdovým zájmem a láskou, tak to má smysl.
    V__M
    V__M --- ---
    To si tak dneska fotím v jedné huti, najednou se tam objeví takový záprdek v obleku a helmě a míří přímo ke mně. Představí se jako CEO jedné z největších hutních společností na světě, přiletěl se podívat, aby mne viděl při práci a že prý mne pozdravuje Sanjeev Gupta, můj velký fanoušek.

Sanjeev Gupta - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sanjeev_Gupta

Jako tady se dějou věci.. to vám teda povim..

Přednáška bude. .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam