• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    Podpořit další dokumentární práci možno třeba zde: https://buymeacoffee.com/viktormacha

Mám rád těžký průmysl.

Tak strašně moc, že jsem jeho fotografické dokumentaci věnoval posledních 13 let života.
    Jenomže svět vysokých pecí a tajemně dunících továrních hal z našeho světa pomalu mizí a tak se můj archiv pomalu ale jistě stává jejich pohřebištěm.

Ale hutě a doly na fotografiích žijí dál. V galeriích, soukromých sbírkách, podnikových prezentacích, nebo třeba ve formě obrazů, které občas podle mých snímků vznikají.

A abych už zbytečně nespamoval jinde, budu si všechno odkládat zde.

Třeba to někoho bude bavit.

Viktor
    http://www.viktormacha.com
    https://www.instagram.com/viktormacha/

(poznámka pro mě, když vkládám fotku .))
    rozbalit záhlaví
    V__M
    V__M --- ---
    TERRYNKA: Liberty někdy někomu zaplatila? :D
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    V__M: Byt dodavatel Liberty je take radost, jejich platebni moralka je… no, je tam vyrazny prostor pro zlepseni, receno diplomaticky.
    V__M
    V__M --- ---
    Řeknu vám, že Sanjeev Gupta, majitel Liberty Steel, významného hráče na poli světového těžkého průmyslu, teď asi nemá lehké spaní. Proč?

1) zítra bude definitivně ukončena výroba koksu v australské huti Liberty Whyalla
    -Liberty to komunikuje tak, že jako greensteel, udržitelnost a máme rádi Planetu, ve skutečnosti do té koksovny za poslední roky nevrazila ani dolar a dostala se do havrijního stavu (proto jsem se taky musel před návštěvou oholit - aby mi těsnila kyslíková maska kvůli hojným únikům jedovatých plynů)
    -Whyalla tak bude bez koksovny, což je v situaci, kdy vám zbytek závodu živí vysoká pec, dost blbý

2) maďarská huť Dunaferr (na fotce), kterou Liberty v červenci koupila, ohlásila zastavení všech provozů až do prosince. Důvodem je špatná situace na trhu a taky skutečnost, že nedokázala sehnat dodavatele surovin. Většina uhlí a rudy dřív chodila z Ukrajiny a Ruska. V omezeném provozu zůstává jen koksovna, kterou zkrátka a dobře dočasně zastavit nelze.

3) a aby toho nebylo málo, ostravská huť bude pravděpodobně odstavovat jednu celou koksárenskou baterii pro špatnou ekonomickou situaci, v provozu zůstává poslední vysoká pec ze čtyř. Plány na výstavbu super moderních super ekologický hybridních pecí jsou dočasně pozastaveny.

No a to je tak nějak všechno. Rumunská Liberty Galati zatím drží, avšak..

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V__M: SVKHK má dobrý přednáškový sál, případně Aldis, ale ten bude asi dražší.
    V__M
    V__M --- ---
    TOOMIX: No já nevim, nejdřív hurá a když přišlo na výběr sálu/baru, tak ticho po pěšině. Nemám kapacitu se někam vtírat.
    Jestli něco bude, dám vědět.

ZMATENAA: Výstava v Praze.. no to bych taky bral. Momentálně v ČR nic nechystám, nejbližší Německo za rok.
    ALE - bude přednáška na Petřinách někdy v průběhu října, nebo listopadu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Co ten Hradec, bude neco? :)
    ZMATENAA
    ZMATENAA --- ---
    V__M: Nechystá se nějaká výstava v Praze? Spojení osobního setkání s koupí pexesa na výstavě by byla skvělá kombinace)
    V__M
    V__M --- ---
    MAEQ: No jasně, to by bylo super! Mám tu skladem ještě pár set kusů. ;)
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    V__M: To pexeso je skvělé a asi ho musím mít! :-) Můžu ti tady v Ostravě udělat "výdejní místo", že bych toho objednal víc..? Dopravu z Prahy bych asi taky zvládnul domluvit..
    V__M
    V__M --- ---
    JIMX: V Praze. :)) Osobně, nebo poštou. Napiš mi zprávu a nějak to vymyslíme.
    E2E4: Kupodivu jsem poslechl ještě staršího boomera, který v tom od začátku jede a udělal mi portfolio. :) No mazat to nebudu, co kdyby že jo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    V__M: no boomer jsi žes neposlechl kolegu boomera, a skočil jsi na to těm mladým! ;)

každopádně pexeso to je lepší nápad!
    JIMX
    JIMX --- ---
    V__M: kde roste to pexeso? Rád koupím.
    V__M
    V__M --- ---
    E2E4: no nic, zkusil jsem aspoň. Holt už jsem boomer.

Ale nelenil jsem, a místo NFT si můžeš koupit pexeso. :D

E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: mno Viktore, tak co nft ? zda se ze to je nula, jak jsem předpovídal..
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    CEEFA:: přesně tak.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    jeste si radsi overim, nez pak litovat, ve vlaku smerem na plzen koukam doleva, ze jo?
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    V__M: pojedu kolem v patek, tak si drzim palce :)
    V__M
    V__M --- ---
    JONEZ1: ani ne do konce týdne
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Kolik máme času?
    V__M
    V__M --- ---
    JONEZ1: no, už dlouho nebude
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    V__M:: to je vidět z železniční trati za Berounem směr Plzeň, že jo? https://goo.gl/maps/HAkw3XLPBf9JTErPA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam