• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    V__MMáchův Industriál
    FURAN
    FURAN --- ---
    Viktore, neuvažoval jsi, že bys uvolnil nějaký povedený high-res snímek interiéru jako tapetu? 3440x1440
    KAERO
    KAERO --- ---
    V__M: znas to porekadlo, ze doma nikdo neni prorokem? Ale tak treba te pozvou do nejake chilske nebo brazilske TV?
    V__M
    V__M --- ---
    TEAPACK: O nepochybuji, že tady oba šmejdí pod anonymními ID :))
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    V__M: tím, že jsi to napsal na Nyx se to k nim nejspíš dostane ;)
    V__M
    V__M --- ---
    Ty kráso, píše o mne nejčtenější chilský denník El Mercurio. :))
    Mezitím mi explodoval instagram a mám víc followerů, než Standa Hložek.

Pořád čekám na pozvání od Krause, nebo Šípa, abych si vylepšil pověst Čecha, který fotil v Azovstalu.

V__M
    V__M --- ---
    Zatímco makám na fotkách z Chile, na web jsem nahrál nový set z mého oblíbeného místa v Anglii.

Sheffield totiž patří mezi pár posledních, skutečných, ocelářských měst Evropy. Počet stále fungujících válcoven, sléváren a kováren je dechberoucí.

A tohle je jedna z nich - Independent Forgings & Alloys Ltd., jejíž historie sahá do roku 1778.

Ten den jsem měl v plánu další dva provozy a dlouhou cestu až na východní pobřeží, takže času nebylo nazbyt.

Na bráně v 6:00 a odchod v 7:30. Déle to nešlo.
    Ale i tak mám všechno, co jsem potřeboval.

Komplet na webu:

Independent Forgings & Alloys Ltd, Sheffield | Viktor Mácha - industrial photography
    https://www.viktormacha.com/galerie/independent-forgings-and-alloys-ltd-sheffield-518/

V__M
    V__M --- ---
    To si tak klimbám nad oceánem cestou do Brazílie a jedním, Stilnoxu odolávajícím, okem sleduji novou Planetu opic na bídné palubní obrazovce, když tu náhle mne něco doklnale probere.
    Kratičký záběr s něčím důvěrně známým, trvajícím ani ne 2 vteřiny.
    Již zcela bdělý zuřivě přetáčím zpět a je to ona! Hasící věž koksovny Coalcliff v australské Illawaře, kterou jsem vloni navštívil!
    Víc tam z koksovny v celém filmu vidět není, jen tenhle mikro záběr.
    Jen pro něj mělo smysl se dívat.

V__M
    V__M --- ---
    Kdo si chce procvičit španělštinu, zde reportáž o mé návštěvě v Chile:

https://portal.nexnews.cl/showN?valor=236pms
    V__M
    V__M --- ---
    No, přátelé.. jsem zpět.
    A jen s vypětím všech psychických sil se vracím zpátky do běžného života. Tohle byla jedna z nejnáročnějších cest, kterou jsem kdy podniknul.
    Je to tam. Mnoho dokumenární práce bylo odvedeno.
    Do Brazílie se za rok znovu vrátím, tam to bude ještě na dlouho, ale do Chile už nikdy nemusím. Tam mám hotovo.

Jižní Amerika je nové Rusko. Nevyčerpatelná studnice krás těžkého průmyslu.

CROSS
    CROSS --- ---
    V__M: to bych místním to selfie moc neukazoval
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    V__M: Takový "poslední pomazání" .. .
    V__M
    V__M --- ---
    JONEZ1: Smutek, v depresivnější atmosféře jsem nefotil.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    V__M: To vypadá, jako bys už mohl udělat kalendář jen z Jižní Ameriky =)

a kolega mi nedávno pochválil tvůj kalendář, že se mu ty fotky fakt líběj a že na to chodí koukat ke mně do kanclu každý měsíc =D
    tak počítám, že dostane jeden k vánocum ;)
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    V__M:: no ty bláho! Tak to gratuluju. A zmocnil se tě smutek nebo pocit vítězství?
    V__M
    V__M --- ---
    Dál na jihu už nic není. Jen Patagonie a Antarktida.

Tohle je nejjižněji položená železárna na světě a nikdo jiný už jí nenafotí, protože v neděli definitivně končí.

Přišel jsem zhasnout.

Huachipato, Chile, 09/2024

V__M
    V__M --- ---
    Překonal jsem Andy a zdravím z Chile!
    V__M
    V__M --- ---
    Tak portugalský voiceover jsem ještě neměl:))

Fotógrafo internacional visita Pará de Minas e registra modo de fazer siderurgia na cidade - YouTube
    https://m.youtube.com/watch?si=eESN8TxCGGsYVMSZ&v=Rr-7QvwfPCg&feature=youtu.be
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    V__M: mno, bez kontextu si lze jen predstavit ten Hlavni duvod cestovani do Brazilie a co dovezes zpet :)
    V__M
    V__M --- ---
    Inu, tak mám za sebou 5 pracovních dní v Brazílii a 12 zdokumentovaných hutí.
    Not bad.

Čas na návrat?

Ještě ne. Držte palce, teď teprve přichází důvod celé cesty do Latinské Ameriky.
    V__M
    V__M --- ---
    Čau z tropů! Venku 34C, vevnitr 50C.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam