• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne




    Jak obstát výzvám 21. století a sublimovat touhu po střetu do uspokojení jiných potřeb

    Pokud o mě nějaký muž má zájem, tak to bývá už většinou docela statečnej exemplář :)

    Vítejte u tématu, které se snad brzo nevyčerpá:)

    Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.

    K založení tohoto klubu mě přivedlo (bohužel nikoliv první) setkání s opačným tématem, toxické maskulinity.
    Toxickou maskulinitu opisně vnímám jako něco, co je mužům někdy okolím, sobě navzájem i sobě samými vštěpováno například pomocí frází "kluci/chlapi/muži nikdy:
    Nebrečej, nevoněj se, netulej se k mámě, neprosej, neuhnou, neprebalujou deti, moc necuchaj ke kytkam a necumej na motyly, nevesej zaclony a nektery prej ani vyprany kalhotky wtf, v Sopranos mafiozove ani nepriznavali, ze lizou zencky, protoze kdyz jo, tak bys to urcite udelal i chlapovi cili ses jasna/y/ej %dosadte si ve vasi komunite oblibeny hanlivy vyraz pro gaye%"
    (davejte klidne do klubu dalsi priklady, co pravi chlapi nikdy nedelaj, rad doplnim a zasmeju se, nejspis uz jsem to delal;))

    Zaroven jsou udajne veci, co prej pravi chlapi vzdycky musej umet.

    Rad bych se ale nejdriv bavil o tom mechanismu NIKDY a zajimal by me vas pohled na soubor takovych zakazu jakozto prispevku k rozvoji chlapce v plnohodnotneho muže:)
    Domnivam se obecne, ze vychova pomoci zakazu neni dobra a minimalne polovina vyse zminenych "nikdy" vede k velke emocni frustraci jedince pripadne jeho okoli a naopak rozvoji cloveka brani.
    A v pripade, ze se takove imperativy jeste opiraji o jeho genderovou/pohlavni/sexualni roli, muze dojit k mylnym zaverum, zbytecne omezujicim jeho schopnost vstupovat do mezilidskych a /nebo partnerskych vztahu a udrzovat je (a pripadne je vcas ukoncit;))

    Nehledam uplakane prevonene muze pritulene k mame, co celou dobu prosej a pak stejne uhnou do posranych plinek a cumej radsi na motyly a uprimne doufam, ze takovy clovek neexistuje ani jeden!:))

    Chci se bavit o muzich, kteri se neboji priznat, ze maji emoce, davaji je okoli najevo, dokazi s nimi pracovat a zaroven v nich zeny neztrati opravneny pocit opory, duvery a spolehlivosti.
    Myslim, ze urcity strach z dojmu slabosstvi a z neho vyplyvajici ztrata vyse zminenych atributu muzstvi v ocich zen, je jeden z hlavnich duvodu, proc takovou vychovu mnozi muzi nakonec akceptuji a nektere vzorce chovani je pro ne i v dospelosti velmi tezke menit.

    Pojdme si o tom povidat z pohledu muzu, z pohledu na muze a i ze vsech jinych, ktere jsou vam vlastni nebo blizke.

    Prosim zadne 18+, pripadne jako spoiler s upozornenim.
    Omlouvam se za prechody do a z diakritiky, opravim. carky v souvetich uvitam, uz je moc neumim:)
    rozbalit záhlaví
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ONITSUKATIGER: ad řízení/auto spíš zeširoka. když parkuju, raději se moc nerozhlížím (neřídím moc dlouho, mám občas problém s pravou- levou). Ale s přezíráním se setkávám. Už jen to, že automechanik nechtěl věci ohledně MÉHO auta řešit se mnou, ale s mužem.
    A takové ty šovinistické hlášky o ženský za volantem slýchám okolo sebe často.

    A jsem vděčná, že jsem měla laskavou a trpelivou instruktorku v autoškole (já nikdy nechtěla řídit a navíc jsem byla v té době těhotná). Mít misogynní prase, jsem.si jistá, že neřídím. A to by byla škoda. Praxí se zlepšuju!

    A to se teda přiznám, že jsem letos zničila plot sousedovi a sobě auto (proklatá ledovka) a v jiné obci jsem to napálila taky do plotu. Ale mám polehčující okolnosti. :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ONITSUKATIGER: já třeba koukám na všechny lidi co parkujou do řady bez ohledu na pohlaví, obdivuju je, nechápu jak to dělaj :/

    ale možná to vypadá jako že doufám že to podělaj :)
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    Mam dotaz na damy ridicky zde. Taky mate obcas pocit, ze kdyz parkujete do rady a na ulici stoji chlap, ze Vas pozoruje ostrizim zrakem, zda to "jako zenska" zvladnete? Nebo je to jen v me hlave? :-D
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: heh, jo to otcovstvi asi jo, navic ted jak je rok lockdown a sem doma porad, tak se navic o dite starame skoro stejne.

    Zkousim kotvicnik, prijde mi, ze to neco dela
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AMANT: np gg
    AMANT
    AMANT --- ---
    PALEONTOLOG: to nikdo netvrdi. polemizuj si dal sam se sebou, sorry, pro me to neni tema.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AMANT: jakoby všechny negativní projevy musely souviset s maskulinitou. že je nevybíravej je jedna věc, ale on tak nějak naznačuje důvody, proč mu jako místní modelíny nejdou pod nos, a vysvětlit si to, tak bych s ním nejspíš souhlasil. určitej vývoj tady je mi taky proti srsti a dávám to najevo zkratkovitě. ono moc není jak přemluvit několik tisíc lidí a změnit jim hodnoty, admina aby pohnul s tím kusem šrotu. defacto můžeš si jen rejpnout. je to TM ?
    jako emoční ventil to je u krtka rozhodně

    AMANT: jo v závěru zaznělo slovo "lakrimace", jako slzení. stal jsem se nejen tím emočně nestabilní. takže supr, miluješ děti, stýská se ti, zabreč a budeš ! a ne že ne :D
    AMANT
    AMANT --- ---
    PALEONTOLOG:te okriknul, abys nesimuloval no:)) a reagoval jsi? ja bych na takovy gesto verejne nebo v instituci nejspis reagoval, prijde mi to z jeho strany dost nemistny, slusne receno.


    PALEONTOLOG: no ja si to tak neberu, me se to obcas stava, ze si prijdu jako Phoebe, kdyz uci Joeho Je m´appelle Claude.
    lip to vysvetlit neumim, vsecky slova tam jsou a tvori za me ucelenou informaci, zmena uhlu pohledu nepomaha, pripadne. akcent. na. jednotlivy. slova. taky ne. nevim co s tim, me to prijde zrejmy, pro nekoho je to asi neuchopitelny.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AMANT: sorry, ale to nepobírám, hater pro mě fakt nepředstavuje nějakou formu společenských stereotypů, především protože pokud chce někdo dělat hejt, tak si vždy najde nějaký důvod. pro mě to je prostě neuchopitelný.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YMLADRIS: mám to z takové podivní srany, při soudněznalekcých posudcích jsem byl tázanej na děti a protože to je pro mě silná emoční věc, tak jsem si samozřejmě zavzlykal. no a psychiatr přísně: ale no tak!
    stačí ? :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PALEONTOLOG: hod nejakej dalsi priklad toxicke maskulinity krome mladika se štěnětem
    AMANT
    AMANT --- ---
    PALEONTOLOG: jasne. toto neni dymka. je to totiz obraz dymky. toto nemusi byt toxicka maskulinita, to jen troll mozna zdarile napodobuje jeji formu. ten film se mozna netocil na autentickem miste, ale v kulisach, ktere ho skvele imitovaly. vubec to neni podstatny, ale kdyz na to zacnes myslet, uz nikdy nenaleznes klid;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AMANT: myslím si, drze, že téma tak nějak v hrubých rysech chápu a nemám ani potřebu ti to tady zasírat. ale skutečně nevidím v postu nějakýho trolla téma. můžu na to samozřejmě koukat špatně, ale myslím, že jsem to alespoň zdůvodnil proč to tak vidím.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mirne jsem se dovzdelala, zajimava fakta

    co zvysuje testosteron: cviceni, sluneni, vitamid D, porno, cichat ovulaci, "seeing a novel female", zinek, ráno, soutěž. sex, masturbace. lidi s vice testosteronem preferuji francouzaky, skrz francouzsky polibek se predava vice testosteronu, coz vzbuzuje vetsi zajem o sex, takze je vetsi sance na sex. ("pouzivejte francouzaky, kdyz chcete srovnat svoje hladiny testosteronu" :))

    co snizuje: dieta, prejidani, drogy, alkohol, stres (opacna korelace s kortizolem). vasektomie nesnizuje testosteron. zamilovanost snizuje u muzu a zvysuje u zen, otcovstvi (tim vice cim je dite mladsi a cim vice o nej otec pecuje)

    potize jsou u muzu kdyz maji min nez 300mg na dl (krve? asi), u zen kdyz maji mene nez 25mg na dl
    moznych potizi je fakt hodne


    Testosterone -- what it does, how too much or too little affects us, what to do about it
    https://www.youtube.com/watch?v=qf7n1hhE11A
    AMANT
    AMANT --- ---
    PALEONTOLOG: ale my se tady nebavime o volne asociovanych extremech ad absurdum a pripadech toxicity napriklad pracovniho prostredi a spekulativnim odlakavanim pozornosti za ucelem odvraceni agresivniho konfliktu.
    jestli te to tema zajima, precti si zahlavi, precti si, co je to maskulinita, co je to toxicka maskulinita a pak se sem pojd bavit.

    a ne ze sem prijdes a cokoliv se ti nekdo snazi vysvetlit, tak nejakym oslim mustkem propojis s necim jinym a voila, mame tady jednoduchou rovnici, jejiz vysledek je davno znam.
    to je mimochodem taky nekdy docela toxicky maskulinni projev, trvat na tom, co si myslim a vy me jako presvedcte, ja jsem naoko otevreny a pristupny vasemu pohledu na vec, ale skocim po tom nejmin podstatnym detailu, neco podsunu, vyvratim, a pravdu mam ja, nebo aspon jsi me nepresvedcil, ze ji mas ty, ohoho, prinasejte dalsi tacy s dukazy, opravdu to chci pochopit, ale stale tomu nerozumim a budto te unavim a vzdas to, nebo me posles po dvou hodinach do prdele a aspon jsem te nasral, tak jako tak muj testosteron pretlacil tvuj testosteron, aaaach. id Cowboy znas ne?

    ale dela to dost lidi na nejakyho "hele mladej" i v realu.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Pro me bylo zajimavy shledani s urcitou formou vlastni toxicity na ayahusce, ktera je vic schovana. Takovy to poucovani "jak veci jsou", chytrolinska nabubrelost.
    Ayahuasca je podle me hodne zajimava ma detoxikaci.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    já mám úplně jinej problém s TM, jdu do Icelandu, to jsou potraviny, vidím mařku s yorkshirem v náručí a decentně ji upozorním, že pes do potravin nepatří. slušně, s citem, a přiběhne její mladej, nabušenej kokot a začne tvrdit, že to je štěně, že mi dá přes držku a zkusmo uráží. jeho mladá šla radši pryč, ten blbeček stepoval ještš 10 minut před obchodem, než se uklidnil.
    má to nějaký racionální vysvětlení ? myslím, že ne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AMANT: tak ad absurdum ten krtek může z nějaký takový se vymezující pakárny vycházet, ale to je ryzí spekulace. jestli chceš odvrátit nějakej konflikt, tak asi bude fungovat odlákání pozornosti jinam, jako u každý agrese.
    AMANT
    AMANT --- ---
    PALEONTOLOG: nojo ale co kdyz to odmitnout nemuzes, co kdyz se tak projevuje tvuj kolega, sef, kolega nebo sef tvy holky, kluk tvoji dcery, nebo se tak zacne projevovat tvuj syn, nebo ti prijde remeslnik, na kteryho si cekal 3 mesice a proste ma svoji hlavu a vi vsecko nejlip, nedejboze ho nechat doma samotnyho se zenckou jako dozor, to pak je vsecko jinak, jak je to lepsi, vy tomu nerozumite, i kdyz jste den predtim prochazeli s domacim presne, jak to ma bejt a bude..odsoudit to muzes, muzes s nima jit do konfilktu, ale muzes se s nima vyporadat i jinak.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    EKG: to je parafráze na frflajícího krtka, křeč vůči jedné platformě asi nebude stereotyp ve výchově
    říkám, nejsem intelektuál :)
    EKG
    EKG --- ---
    PALEONTOLOG: Proste mas jasno uz predem, diskuse ti tak vlastne nemuze nic prinest. Vtira se otazka, proc se do ni (tedy do te diskuse) vubec poustis.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AMANT: tak jestli je něco nekonformní s mým viděním světa, tak to to prostě odmítnu a odsoudím. tady by šlo navázat na stereotypy, ale asi ne na výchovu mužů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam