• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // new world order ... part 4 :: The War on Error
    MARNEYY
    MARNEYY --- ---
    PUEBLO: Neni to nahodou ta Terezka, ktera uz jednou psala podobne pekne clanky do Reflexu?
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    ach meli by to tlacitko Filtr nejak zvyraznit ;]]

    zajimavy(a) autor(ka) ta Terezka ;]
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    PUEBLO: z mfplus uz jsem tu parkrat linkoval, taky mne mile prekvapili, vyfiltruj si kdyz tak "mfplus" ;)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    JAXXE: konecne nekdo rozumny ;]]]

    btw. ctete nekdy magazin Mlada Fronta Plus?? http://www.mfplus.cz/Modules/MFPLus/Index.aspx

    sem si to vcera koupil do vlaku a docela sem cumel na clanek o palestine...propagandy prosty...spis otiskujici nazory typu "Palestina je sociologicky pokus Zapadu - jak se zacne chovat mnoho lidi na malem prostoru izolovani od okolniho sveta? aneb nechame je vybit se mezi sebou" nebo "Zapad nechce demokratickou palestinu kdyz nadale penezmi a zbranemi podporuje Fatah, ktery prohral v demokratickych volbach, je prolezly korupci..."

    docela sem se podivil ze se neco takoveho da koupit v kazde trafice ;]
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    V Iráku jsme kvůli ropě, prohlásil australský ministr

    5. července 2007 17:40

    Hlavním důvodem, proč se Austrálie účastní iráckého tažení, je ropa. Prohlásil to australský ministr obrany Brendan Nelson. Pohněval si veřejnost, opoziční politiky i premiéra Johna Howarda, který hned ministrova slova zpochybnil. Šli jsme tam, abychom dali Iráčanům demokracii, řekl.

    Zabezpečení dodávek ropy bylo podle ministra Nelsona klíčovým faktorem, proč se Austrálie hned v březnu 2003 připojila k prezidentovi USA Bushovi a poslala na horkou iráckou půdu své muže.

    Ještě dnes působí v Iráku přes patnáct stovek Australanů a o jejich stažení se zatím neuvažuje. "Australané i všichni ostatní si musejí klást otázku, co by se stalo, kdybychom se z Iráku předčasně stáhli," citoval Nelsona britský server BBC.

    "Blízký východ je důležitým dodavatelem energie, zejména ropy, do zbytku světa. Proto je v našem zájmu ujistit se, že region - a zejména pak Irák - opouštíme v situaci, kdy je tamní bezpečnost udržitelná," dodal ministr.

    Je to vůbec poprvé, kdy někdo z australské vlády přiznal jakoukoliv spojitost mezi vysláním vojáků a ropnými zájmy.

    Nelsonova slova rozlítila šéfa kabinetu Johna Howarda. Naše angažmá v Iráku rozhodně není motivováno ropou, řekl. "Z Blízkého východu přichází hodně ropy - to samozřejmě víme - ale důvodem, proč setrváváme v Iráku je, že chceme dát tamním lidem šanci vybudovat demokracii."

    http://zpravy.idnes.cz/v-iraku-jsme-kvuli-rope-prohlasil-australsky-ministr-pf1-/zahranicni.asp?c=A070705_174020_zahranicni_ad
    WALKIE
    WALKIE --- ---
    SKRU
    SKRU --- ---
    NAGASAWA:na kterem, Airbus A380?

    me se libi posun od libanonce studujiciho medicinu v Blave k indickemu inzenyrovi
    BEEJBI
    BEEJBI --- ---
    MARSHUS: cele je to divne no, proste ja by som aj bol rad keby ziadne konspiracie neexistovali a bolo fakt take jednoduche ze su to islamski teroristi a treba s nimi zatocit...ale nemozem tomu uverit proste...a pristup medii, no, skoda reci asi, infotainment je strasne zlo
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    BEEJBI: no hlavně plýtvat dvěma atentátníkama na rozbití výlohy, o výbušnině ani řeč, za to spousta keců o tom, jak rezignovaně hořel a umíral. todle těm agenturám (a jejich českejm překladům) omlátit o hlavu..
    BEEJBI
    BEEJBI --- ---
    chjo ja fakt neviem, ale tieto storky o teroristoch su skoro zakazdym stejne, to si uz nemozu najat nejakych lepsich scenaristov? a tie sebevrazedne odkazy, to je vysmech, preco by terorista po sebe nechaval take odkazy? na co? kvoli comu? aby ulahcil vysetrovanie? to je tak strasne nepravdepodobne...a zajtra sa dozvieme, ze sa este nasiel ich koran a papierik s tel. cislom na bin ladina a cislo bankoveho uctu odkial tahali prachy nie? omfg...ale mozno je to vsetko pravda a sme obetami paranoie... :)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    tak další uvěřitelná story:

    Útočníci z Glasgow chtěli v hořícím džípu zemřít
    http://zpravy.idnes.cz/utocnici-z-glasgow-chteli-v-horicim-dzipu-zemrit-f6h-/zahranicni.asp?c=A070705_230050_zahranicni_ad
    Dva muži, kteří v sobotu ve skotském Glasgow najeli s džípem do letištní haly, chtěli zemřít jako sebevražední atentátníci. Napsala to agentura Reuters s odvoláním na britskou policii. Podle televize CNN dokonce vyšetřovatelé našli sebevražedný vzkaz, který zanechal jeden z mužů.

    Drama v Glasgow se odehrálo jen den poté, co se teroristé, pravděpodobně napojení na Al-Kajdu, snažili zabíjet v Londýně.

    V pátek se totiž v centru britské metropole našla dvě auta naložená výbušninami. Měla být odpálena mobilními telefony, které ale selhaly a bomby se dílem náhody podařilo včas objevit a zneškodnit.

    Po sobotním incidentu ve Skotsku byl v pak v Británii vyhlášen stav nejvyššího ohrožení.

    "Můj dojem je, že atentátníci z Glasgow měli jen plán A, ale už ne plán B,“ řekl agentuře Reuters seržant Torquil Campbell, který se účastnil zásahu na letišti. Měl na mysli to, že teroristé nepočítali s variantou, že by mohli přežít.

    "Měli v úmyslu vyhodit se do povětří v autě. Ale zůstali naživu, a to je nejspíš šokovalo. Nevěděli pak, co dál,“ řekl seržant televizi Sky News.

    Na letišti byl spolu s Campbellem i kolega Stewart Ferguson - i když úplnou náhodou. Měl zrovna volno ze služby, ale na letiště jel vyzvednout rodiče. Právě Ferguson uhasil hořícího atentátníka, který vylezl z džípu.

    "Ten mladík byl úplně celý v plamenech. Ležel na zádech. Zní to dramaticky, ale on spíš vypadal, jako by rezignovaně čekal na smrt,“ řekl policista. Sanitka pak útočníka převezla s těžkými popáleninami do nemocnice, kde doteď leží v kritickém stavu. Druhý muž z vozu, irácký lékař Bilál Adulla, sedí spolu s pěti dalšími podezřelými ve vazební cele v Londýně.

    A jaké to je, zachránit život sebevražednému atentátníkovi, který chtěl poslat na smrt tolik nevinných lidí? "Zadostiučiněním nám budiž, že jsme oba útočníky dostali živé a můžeme je vyšetřovat," prohlásil Ferguson.

    Úmysl mužů zemřít dokazuje i sebevražedný vzkaz, který zanechal jeden z útočníků, uvedla americká televizní stanice CNN.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Toz jako stat je to pekna, ale podle me si trochu nevidi do huby - pise tam, ze Nad zahraniční politikou a nad celkovým obrazem světa ale jakoby se vznášel baldachýn čehosi svatého a neporušitelného. Vztyčený prst. Pozor, tady se nežertuje! ... a potom Zaměstnávání mladých a nezkušených elévů, kterým je svěřována práce, jakou v zahraničních médiích vykovávají většinou ti nejzkušenější novináři, - porad z toho citim ten postoj "to by se na zapade nemohlo stat", Velké světové agentury produkují obraz událostí a ten prodávají dál. - a delaji to snad nejak lip, nebo jinak, nebo co?

    Ke čtenáři nebo divákovi přichází text či obraz s informací, aniž by bylo vždy dost dobře znát, odkud se obojí vzalo, kdo to vyprodukoval a jakými cestami a proč své sdělení šíří. - je tomu snad "na Zapade, tam v tech demokratickych zemich" jinak?!?!
    SKRU
    SKRU --- ---
    JAXXE: tohle se mi moc libi, dobre napsany. vzdycky me potesi, kdyz nekdo dokaze jasne sformulovat to, co se mi honi chaoticky v hlave a nedokazu to poradne uchopit natoz vyjadrit:)

    a toto
    Jak již před časem napsal Noam Chomsky, systém zaměstnává jen lidi, kteří jsou si sami vědomi pravidel hry, nebo kteří je rychle pochopili.
    mi pripomina takovy ten experiment s opicemi, kleci a sprchujicim zebrikem..:)
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Česká média: Od propagandy k propagandě

    Ivo Šebestík

    Hlavní proud českých médií úspěšně opsal kružnici a skončil tam, kde začal před téměř dvěma desetiletími - opět u propagandy. O důkazy pro toto tvrzení se starají téměř denně média sama. Stačí číst noviny, nebo sledovat televizi, aby bylo možno v několika větách sestavit obecný katechismus českého média. Tedy soubor tezí, které tvoří ideologický rámec, jaký není vhodné překročit. Co je to za rámec a proč existuje? Pokud zde píši o českých médiích, pak mám na mysli především jejich hlavní proud, "mainstream". Ten tvoří především deníky s největším prodaným nákladem a televize s největší sledovaností zpravodajství. I kdyby novinářské prostředí ve svém celku nakrásně užívalo kritického rozumu, přesto to bude vždy mainstream, jenž vytváří hlavní témata a ovlivňuje jejich obraz.

    Politika, jak ji provádějí média, má v našem světě zásadní význam, a přitom se věnuje malá pozornost technologii, zejména původu jednotlivých informací. Ke čtenáři nebo divákovi přichází text či obraz s informací, aniž by bylo vždy dost dobře znát, odkud se obojí vzalo, kdo to vyprodukoval a jakými cestami a proč své sdělení šíří. Uvážíme-li aktéry, kteří ovlivňují obraz událostí, zůstávají velká média hráčem rozhodujícím. Není těžké pochopit, jak špatnou službu poskytují veřejnosti, pokud se média drží ideologického rámce, díky kterému prosévají fakta, informují jednostranně, vylučují z diskuse nebo komentářem diskreditují nositele jiných pohledů na věc a podobně. Prostor, který v demokratických společnostech zůstává otevřený objektivnějšímu a nezaujatému posuzování světa, se tak zužuje na menší média, literaturu, posluchárny univerzit, případně na prkna některých divadel. Tyto sféry zůstávají poměrně svobodné, neboť nositelé moci se právem spoléhají na hlavní proudy médií, které plní úkol tím, že úzkostlivě drží vytyčenou linii, aniž by se sebeméně od ní odchýlily.

    Dalo by se namítnout, že současná média přece chrlí spoustu informací a tvrdě, bez milosti a podle hesla padni komu padni zasahují cíle. Při bližším pohledu se však ukáže, že oněch cílů není tak mnoho a jsou pečlivě vybrány. Nejlépe je výběrovost zasažitelných cílů znát v zahraničním zpravodajství a publicistice. Zatímco domácí scénu se česká média naučila pojímat familiérně, jakoby o nic vážného nešlo, je zahraniční politika sledována až s úzkostlivým smyslem pro neporušení ideologického rámce. Pro domácí politiku se ustálil styl, se kterým mohou být politici spokojeni. Je to takové pošťuchování a lechtání pod žebry, při kterém se nakonec všichni zasmějí. Nad zahraniční politikou a nad celkovým obrazem světa ale jakoby se vznášel baldachýn čehosi svatého a neporušitelného. Vztyčený prst. Pozor, tady se nežertuje!

    Mohlo by se říci, že je to autorita zdrojů, ze kterých hlavní česká média přijímají své zprávy a inspiraci. Velké světové agentury produkují obraz událostí a ten prodávají dál. Někdy existuje několik mezistupňů v tomto obchodu s informacemi, jako jsou například domácí tiskové agentury. Někde v celém řetězci by ale divácká a čtenářská obec asi očekávala kritický rozum novináře, který informace doplní o scházející aspekty, a komentátora, který o věci poskytne svůj vlastní názor. Vzhledem k tomu, že si lidé vědomě nevytvářejí o ničem falešné mínění, dalo by se čekat, že komentátor udělá vše pro to, aby jeho osobní mínění falešné nebylo. Vždyť je to, koneckonců, jeho práce a jeho profesionální čest. Nabízí se ale otázka: Je zveřejňování nezaujatého názoru ještě vůbec v zájmu komentátorů? Nebo, naopak by to byl jejich profesionální konec na vlajkových lodích médií?

    Věc je, bohužel, ještě složitější. Velice se mýlí ten, kdo se domnívá, že redakce současných médií (možná až na výjimky potvrzující pravidlo) představují prostory, ve kterých se hledá pravda a bojuje za objektivní uchopení světa. Spíš se zde vede trvalý boj o materiální existenci než o ideje a bývají prostorem dosti velké osobní řevnivosti. Agenturní zpravodajství - ta velká autorita - je v případě vlivných médií podepřeno ještě prací vlastních zahraničních zpravodajů. To jsou lidé, kteří většinou disponují profesionálními kvalitami a nepochybně většina z nich je schopna sama vyhodnotit rozpory mezi svými vlastními produkty a realitou. Jsou to ale také lidé v prestižním postavení, kteří si jsou velice dobře vědomi své zranitelnosti a nechtějí přijít o dobrou práci.

    Systém funguje obdivuhodně, aniž by využíval cenzury. Je směšná představa, že by šéfredaktoři nebo jiní odpovědní vedoucí nutili své redaktory psát či točit s určitým ideologickým, výslovně daným klišé. Jak již před časem napsal Noam Chomsky, systém zaměstnává jen lidi, kteří jsou si sami vědomi pravidel hry, nebo kteří je rychle pochopili. Média ale také stále více využívají něčeho, co bychom mohli nazvat "spontánní nevědomostí". Zaměstnávají mladé lidi bez zkušeností, kteří jsou pro zdatné manipulátory snadnou kořistí. Mnozí z nich si už stačili osvojit obraz světa, jak jej produkuje mainstream, a i během své praxe si chodí pro informace do denního tisku či televizního zpravodajství, tedy tam, kde existuje jen hromada střepů a žádná kompletní amfora. Takže se takoví novináři ocitají v pevně uzamčené pasti, ze které není snadné uniknout. Někdy to má za následek efekt, který znají učitelé ve školách, kdy dobrý žák napíše špatně diktát a celá třída to od něj opíše. Pražské "literární" kavárny, jako jsou Louvre nebo Slavia na Národní třídě, se hemží novináři, kteří se cítí být polichoceni účastí na dění doby a zdánlivou příslušností k elitě. Přitom není nic zranitelnějšího než novinář, který se odchýlí od většinového obrazu světa. Ocitá se v situaci kacíře, jehož osudem není sice hranice, ale nutnost dříve či později sbalit kufry a věnovat se něčemu jinému.

    Zaměstnávání mladých a nezkušených elévů, kterým je svěřována práce, jakou v zahraničních médiích vykovávají většinou ti nejzkušenější novináři, má ale také i jinou příčinu, možná ještě zásadnější. Zkušení a erudovaní novináři představují potencionální hrozbu pro vedení redakcí, v nichž ne vždy zasedají ti nejlepší. A tak strach o místo a snaha zabezpečit se před potenciální konkurencí, příliš často vyřazují z českého mediálního prostředí lidi, kteří by byli schopni analytické práce a jejichž profesionální čest by jim nedovolila papouškovat alespoň ty mainstreamové věci, které jsou v rozporu s logickým myšlením a sloužit v průhledných a prvoplánových kampaních za něco či proti něčemu.

    Jaký je vlastně mainstreamový obraz světa, ukazuje názorně mimo jiné i zpravodajství České televize. Například, docela nedávno, v neděli 1. července. Ve dvou zpravodajských formátech - Události a 168 hodin - si tvůrci šotů vzali na mušku hned několik dovolených cílů kritiky. Čína se svým výročím připojení Honkongu, ruská nabídka vojenské základny v Ázerbajdžánu, Írán a potíže muslimských žen a ještě pár dalších. Řeklo by se, že výběr zpráv odpovídá aktuálním událostem. Jistěže ano. To by bylo v pořádku. Co však budí pozornost, je způsob, jakým byly šoty poskládány, a hlavně jejich ideologické vyznění, nulový respekt ke kauzalitě a nedostatečná hloubka informací. Určitou výjimku tvořila reportáž Tomáše Etzlera, jehož zpráva z Číny při vší snaze nevyzněla jednoznačně protičínsky. Zato ruská nabídka základny v Ázerbajdžánu dostala od zpravodaje ČT tradičně prvoplánový protiruský nátěr, aniž by si zpravodaj položil otázku, jak si s tím tahem na šachovnici poradí Washington, když ruská nabídka vlastně testuje, zda protiraketová obrana USA skutečně sleduje Severní Koreu a Írán, nebo má úplně jiné cíle. Naproti tomu byl zpravodaj velmi zaskočen bezpečnostními opatřeními na ruské základně.

    Propagandistický charakter hlavního proudu českých médií, zejména v zahraničním zpravodajství, je dán několika konstantami. Především černobílým viděním světových problémů, přesně tak, jak rozděluje administrativa Bílého domu svět na síly dobra a zla. Povolené cíle jsou Rusko, Čína, Kuba, Bělorusko, Írán, Severní Korea a donedávna i Srbsko, které se teď jemně snažíme připravit o Kosovo. Naproti tomu zcela nekritizovatelné jsou Spojené státy a oblasti jejich zájmu, především Izrael. Média si rovněž nevšímají porušování lidských práv, genocid a válečných konfliktů, které probíhají mimo hlavní zónu amerických zahraničních zájmů.

    Česká média se ze strachu z přešlápnutí hranice povoleného raději nevěnují vůbec vnitřním problémům USA a omezují se pouze na běžně dostupné informace válečného charakteru (těch je dost a zdá se, že tomu tak bude ještě hodně dlouho), případně na živelní katastrofy či excesy v oblasti kriminality, které nelze pominout. Vnitřní problémy USA jakoby neexistovaly. Válečné zájmy americké administrativy, sílící nacionalismus ve společnosti spojený s náboženským mesianismem, imigrační problémy, negramotnost, defektní vzdělávací systém, na jehož konci stojí absolventi škol takřka bez minima vzdělání, nedodržování práv válečných zajatců a pohrdání mezinárodními vojenskými tribunály, které nemají právo soudit válečné zločiny amerických vojáků, sociální problémy, tradičně vysoká kriminalita, kastovní prvky ve společnosti... Nic z toho česká média nezajímá.

    Kruh se uzavírá. Pokud byla některá témata tabu před rokem 1989, jsou jiná témata stejně tabuizovaná i dnes. A přitom je nepopiratelným faktem, že v médiích nevládne cenzura. Proč? Není jí zapotřebí. Velké české deníky jejich němečtí vydavatelé uzpůsobily jako regionální tiskoviny mající těžiště v grafice, pestrosti, barvě, praktických informacích, fotografiích, velkých titulcích a omezující publicistiku a analytické části na minimum. A z regionálních udělali nosiče placené reklamy. I tyto faktory úspěšně působí při oslabování objektivity médií. O filtrování informací a jejich vkládání do prefabrikovaných modelů světa ale pečuje především dokonalý a jako perpetuum mobile fungující mechanismus, jehož součástmi jsou spontánní angažovanost redaktorů a strach o práci (někdy i o dobrou práci), dále nedostatečné vzdělání novinářů a najímání nezkušených. To vše podtrhuje obecný nezájem o etiku a hledání něčeho, co se alespoň blíží objektivitě, když už objektivní pravda jako filozofická kategorie neexistuje.

    Stav médií odpovídá stavu společnosti, která nedefinuje žádné ideje (údajně se všechny zdiskreditovaly), nikam nesměřuje a žije v podstatě den ze dne. Společnost nevyznává vyšší hodnoty, takže proč by se měla média chovat jinak? Společnost přijala jako fakt, že věci o sobě vypovídají něco jiného, než čím ve skutečnosti jsou. Uplatňuje se reklama a politika získala atributy divadla. Se lží se počítá jako s konstantou, zásadovost se nevyplácí, hrdinství je podezřelé, lpění na faktech směšné. Jaký div, že média tuto životní filozofii prostě přijala a dělají svou práci v jejím rámci?

    http://www.blisty.cz/2007/7/3/art35098.html
    BAKA
    BAKA --- ---
    BAKA
    BAKA --- ---
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Islámofašisté, kýchající ptactvo a my ostatní

    Zcela jistě se zeptáte, co má společného ptactvo, nakažené nějakou nemocí ptactva a terorismus, který v našich očích charakterizují výbuchy na ulicích. Zdánlivě nic, přesto však více, než to na první pohled vypadá.
    Spojovací článek se jmenuje NWO, neboli Nový světový řád. Pro ty, kteří s tímto pojmem setkali poprvé, přikládám jako nápovědu slovo „globalizace“.

    NWO je zjednodušeně řečeno cíl a globalizace je cesta, která k tomuto cíli má vést. Znamená to svět pod jednou světovou vládou, jednou ekonomikou, jednou měnou a jednou kontrolou. Tyto tendence lze už několik let zřetelně sledovat a nejviditelnější jsou po událostech 11. září 2001.

    vice: http://petkovastudna.blogspot.com/2007/07/islmofaist-kchajc-ptactvo-my-ostatn.html
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    EXPOSING GOVERNMENT CORRUPTION AND THE NEW WORLD ORDER

    Lee Rogers Interviews Ron Paul 06-24-2007 www.roguegovernment.com

    Lee Rogers interviews Congressman and Presidential candidate Ron Paul about a myriad of issues in this interview. Lee discusses the following topics with Dr. Paul in this half hour interview.

    Abolishing the Federal Reserve and the IRS, the restoration of honest money, the plunge protection team, the government standoff with Ed and Elaine Brown over the income tax, the broken health care system, abolishing big government agencies, the CIA/NSA, global government, the New World Order, the North American Union, semi-secretive organizations like the Council on Foreign Relations, American imperialism around the world, the billion dollar embassy being built in Iraq, the fraud of the global war on terror, illegal immigration, the move to tax and regulate the Internet by the establishment, the coming world ID system, the move towards fascism in America, the possibility of martial law being declared in the United States, the prospects of a new independent investigation into the attacks of 9/11 as well as the prospect of impeaching George W. Bush and Dick Cheney.

    http://www.roguegovernment.com/news.php?id=2720
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Airport incident 'was terrorism'

    http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/6257846.stm

    Read this carefully. There isn't actually any proof that this was a terror attack and not a car accident. They won't even say what the "suspect device" really was. Probably a butane lighter and everyone over-reacted.

    The only "link" between Glasgow and London is that one of the cars used in London had come from Scotland. That's pretty weak. You could not go into court with that.

    So, what are the facts?

    The car shows no signs of explosion, only fire. The roof is still flat, the window dividers still in place in their frames. There has been no blast of any kind in that car.

    Despite early reports of the car driving extremely fast, it's established that the car was driving at about 30MPH, which is far slower than one associates with a terror attack, but normal for someone rushing to get a friend to a flight.

    Which brings us to the fact that TWO men were in the car. Now, a man willing to kill himself to deliver a bomb is a rare and valuable commodity; you just don't waste TWO of them in the same car bomb.

    Finally, the uninjured man REMAINED AT THE SCENE until arrested. Does that sound like a terrorist to you?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam