• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAMJAHSpánková Apnoe - svaz nočních stíhačů
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    RAMJAH: Jelikož to zatim nebylo potřeba tak jsme opatření žádné nezkoušeli ale je to v plánu.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SOJKA: a zkoušela nějaký opatření … nevím, třeba špunty do uši , nebo že by usnula dřív než Ty ?
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    RAMJAH: ženu to teda obtěžuje, zatím máme prostor v dětském pokoji kde může spát ale až půjde mladší dcera spát do velké postele tak si asi bude muset zvyknout
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Dotaz do skupiny : jak se spí vedle Vás v noci Vašim protějškům, ve smyslu jestli je to obtěžuje , je to v pohodě , je jim to jedno ?
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SHEALA: ja to samý, tím ze jsem to zkusil bez a nebudím se z pocitem sucha v puse tak mi to tak prošlo jednodušší
    KEIRAN
    KEIRAN --- ---
    SHEALA: Zpočátku jsem ho používal, ale nepřišlo mi, že by to něco změnilo, tak jsem pak zlenivěl v tom každodenním dolívání :-)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    SHEALA: pouzivam, davam normalne neprevarenou z vodovodu. Bydlim teda v Praze kde je voda měkká.Jednou za cas naleju do zasobniku 2dcl octa kvuli vodnimu kameni a vycistim ale nic hrozného. Vodu nemenis ale kazdy den doplnujes jelikoz se ti odparuje.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    používáte někdo zvlhčovač? Mění se tam voda (destolka nebo převařená) každý den, pokud to chápu dobře?
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Mě to teda dost lítá , byť jim a sportuju v podstatě cely rok stejně , tak během tomu jsem schopny mít 20kg rozdíl … teď je to teda na minimu :)
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    WRNQ: Ja urcite ne.. bmi 27,45
    DUHAR
    DUHAR --- ---
    WRNQ: hlasim se!:)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    190 cm, ~85 kg
    BMI ~ 23.5

Apnoe spíš lehký, ale chrápu strašně.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Čistě stratisticky, je tady někdo, kdo má apnoe a nemá nějaký to kilo navíc?
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    Tak mam po kontrole a zastav bylo 30,3 takze tesne tezka apnoe, masku objednaji pres pojistovnu a za 6-8 tydnu si ji vyzvednu, potrebnej tlak pry pod 6? A doporucila zhubnout nekourit a sportovat.. klasika jako kazdej doktor
    KEIRAN
    KEIRAN --- ---
    ROBOTON: Vydrž, já s tím zezačátku strašně bojoval, pomohlo mi až zrušení pozvolného náběhu, potřebuju to mít naplno od začátku, jinak se přidušuju.
    A zvykl jsem si na to pořádně až tak po 3/4 roce.
    Ale pak je to už napohodu, ráno se cítíš vyspalejší a když pak spíš bez dýcháka, je to poznat.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    ROBOTON: závidím všem co dokážou v noci dýchat jenom nosem a nemusí mít celoxsicht masku 👌🤣
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    SOJKA: Mrknu na to, diky
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ROBOTON: no pokud tam mas v menu zaskrtnuty automaticky nastaveni tak musis prepnout na manual a tam si to nastavis včetně vlhkosti
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    SOJKA: Mam to samy, ale koukal jsem do menu a nic tam prenastavit nemuzu.. asi me testujou co vydrzim a pak se uvidi
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Ja mam tohle
    ResMed AirSense 10 AutoSet CPAP (SD Card Only) | C2C | Card to Cloud
    https://www.cpapeuropa.com/product/resmed-airsense-10-autoset-auto-cpap-card-only/?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam