FALL: Mám projekt, novej, pro který jsem hledal vhodné nástroje. Chtěl jsem něco snadnýho, rychlýho, etc. Po epizodě s dynamickými jazyky (nic proti, jen se to neukázalo jako vhodné) jsem dokonce ze zoufalství zvažoval C++. Oprášil jsem své znalosti a jal se to aplikovat. Po té, co mi to začalo náhodně padat jsem trochu zpanikařil.
Dospěl jsem k úvaze, že mám-li tomu obětovat čas, chci za to dostat víc, než co mi C++ nabízí.
Zatím jsem pokaždé, když mi program v Rustu na něčem spadl, zjistil, že to bylo proto, protože jsem se ho pokoušel nějak přečůrat. Až mi to bude magicky zamrzat budu se učit jak to řešit, s tím jsem smířenej.
Nejde o to, že by snad Rust dal 100%. Jde o to, že Rust je tak dobrej, že C++ přestává být smysluplná alternativa. Nechť ti, co C++ umí dělají v legaci ale nová generace IMHO nemá důvod se ho vůbec učit.
FALL: Pokud se učíš nový jazyk, tak máš stejné množství času na získání skillu. Co vám přijde racionální volba C++, nebo Rust, a proč?
Já neuvažuju o tom, že by firmy měli hromadně přecházet na Rust a všechno přepisovat. Ale psát _novou_ aplikaci v C++ považuju za nerozum.
A to se bavíme o jazyku jako takovém. Ekosystém kolem, v podobě crates + cargo je další téma, které mu IMHO přidávají další body.