Já jezdím poměrně dost, před pár týdny Litva a Francie, minulý týden Athény a teď Norsko, covid testy chtěli zatím vždy jen Němci, uvidím co Švédsko/Norsko, čekám teď na loď. V Řecku za mnou přišli jednou na peage kam jedu a nic nechtěli. Pak mě jednou stavěli a než jsem dobrzdil, tak mavli at jedu asi kvůli CZ SPZ.
V ČR to také není tak horké, kontrolovali mě jednou u Plzně, začal jsem jim dávat různé papíry mj. ten nesmysl z ministerstva ani na jeden pořádně nekoukli a ať jedu, v podstatě jsem ho nepustil ke slovu.
Hranice většinou kontroly, ale řeknu tranzit a jedu dál. Pro jistotu je dobré mít nějakou objednávku, fakturu, cmr papír, že tam máte důvod jet, oni to nijak neprověřují a papír snese všechno. Pro registraci do D, je potřeba antigen negativní a online registrace, adresu si vymýšlím a zaškrtnu tranzit/osádky.
V Athénách lidi venku jakoby nic, sice s rouškama a zavřené tedy hospody (okénka), ale obchody co jsem viděl normálně otevřené. Do starého města mi řekli, ať klidně jedu, ale ať nevbíhám fízlům do náruče, což samozřejmě jinak dělám :))