• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JVMLOKFATE RPG (OOC)

    Klub slouží k podpoře a organizaci Play By Post hraní FATE, domluvě HRÁČŮ a GM, diskuze o pravdilech, settingu, vyjasňování situací a veškerá další metakomunikace Out-Of-Character.
    K diskuzi bude přidružený klub (IC) sloužící k samotnému hraní a interakci GM a POSTAV. Přístup po předchozí domluvě pro hráče.

    Pravidla kompletně ke stažení zde:
    http://fatesrd.d20.cz/fate-core-system/1-zaklady.html#vitejte-ve-fate
    rozbalit záhlaví
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    BURKHAR: V principu ano, jen mi chybi nejak to co pripravujes pozorovanim. Ale mohl by sis treba vsimnout pomoci Da Vinciho, co by na ni slo rychle sabotovat. Dal uz sedi.


    BURKHAR: Toz, ja stale mam nejradeji na ciste RP sve milovane Strepy Snu (s pravda, trochu volnejsi interpretaci puvodnich pravidel). Ale tem uz vsichni dali sbohem.


    BURKHAR: Zkusim hned rano.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Poprosím GM o případnou korekci k [BURKHAR @ FATE RPG (IC)]

    Jel jsem to dle instrukcí v pravidlech, tak doufám, že dobře.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ACHERON: Jo, je to skvělej systém, kde se nedá moc exploitit a víc se pak hraje RP, než zdlouhavé házení. Proto se to tu s vámi chci naučit, abych pak předal zkušenosti dál a mohli jsme to pak hrát s naší bandou na Discordu. Hráli jsme to zatím loni na jaře asi 2x - 3x a jak nikdo z nás nebyl moc znalý pravidel a pořád jsme něco hledali, tak to bylo zdlouhavý. A úplně jsme se zasekli na boji, GM z toho udělal boj komplikovanější, než jsou boje v SR. A pak bylo léto a až v zimě jsme rozjeli novou SR kampaň se 420BP über postavami. :D

    Pardon za OT, ale kdyby někoho zajímal Columbo z roku 2070 v Shadowrunu.

    Burkhar - Columbo (Private Detective) - Dokumenty Google
    https://docs.google.com/document/d/1lCYNoHgk08O45hacB6TaeZ28ycnWyyydEuyDGNBfTKo/edit?usp=drivesdk
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    KARADUM: Takže když si připravím po pozorování motorky kamerou a očima pomocí aspektu Leonardo da Vinci, mohu pak motorku sabotovat, tak, abych ji následně (až se vrátí gumy, Dan by mohl přijít, využít svou vášeň pro motocykly a upozornit je na vzniklý problém Klamáním a ihned doporučil Járu jako člověka, který to jistě vyřeší) pohodlně opravil (a získal tak záminku na projížďku) pomocí dovednosti Řemesla a triku Upletu z hovna bič?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ACHERON: Nebo prave tam kde je potreba siutuaci uklidnit, protoze s gracii tak nejak situaci vyresis aniz by se lidi navzajem postrileli a ve finale z toho vyjdes nejlip ty...s gracii :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ACHERON: opravit samozrejme motorku nebo auto, devce ne, na androidy by mel bonus spis jára
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KARADUM: aha rozumím, takze ty motorky i např. využít polud budu chtít ohromit/sbalit nějaké děvče nebo nejakou opravit nebo nastartovat neznamy typ atp.

    řeším problémy s gracii pak tedy asi zrejme muzu aktivovat pri jakekoli cinnosti kde mam klid protoze neco delam "zdalky"..?

    to je uplne masakr ten fate system...
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: Souhlas. Plus bych rekl, ze ta motorka muze nejen projevit zajem, ale trebas i aktivni znalost pri nejake budouci oprave nebo treba i pro nejakou honicku na motorkach.


    JVMLOK: Nevylucuji, ze to chapeme spatne oba, ale chapu to stejne.

    Jen pozor na to, vyvolani aspektu stoji jeden bod osudu dokud si ho nejak nepripravite.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ACHERON: Je toi jako...pokud jednáš v souladu se svým aspektem, nebo ti aspekt může přenést bonus k hodu (pokud jde o dovednost asi zadarmo, pokud jde o další aspekty tak tam je možné že za to budeš platit). Můžeš nějaký aspekt vytvořit, jako Taker teď bude dělat nějaký úklid atp a později bude moci říct, že buzerplac je "Připravený na inspekci" což mi mimo jiné může umožnit využít trik...aspoň doufám.
    Pokud to chápu špatně, aspoň se to teď dozvím :)
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    ACHERON: Sorry, já ta pravidla čtu v původním znění a s českým překladem pracovat z vícero důvodů nechci, takže se předem omlouvám, pokud použiju nějaký nekodifikovaný amatérský překlad, ale imho můžeš vyvolat aspekt "řeším problémy s grácií" v případě, kdy budeš chtít nějak nedryáčnicky ukecat ty hlídače, nebo vymyslíš nějaký elegantní způsob, jak se dostat z následného problému a to nedopatření třeba vysvětlit. Nebo "motorka je nejlepší kámoš", pokud by budeš chtít projevit upřímný zájem o motorku neeo ukázat, že toho víš o motorkách hodně.

    Imho nejsou blbě vybrané, vybrané jsou asi líp než moje, připadají mi sofistikovanější a komplexnější.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    samozřejmě rozumím tomu, že pokud budu chtít reroll můžu vždycky využít tu supí hlavu :D
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    mám dotaz, co pro mě jakožto hráče znamená, když hraju podle svého aspektu (řeším problémy s grácií, motorka je nejlepší kámoš), jestli to je jen omezení při hraní postavy nebo i něco jiného, jako bonus. Koukal jsem se na vyvolávání aspektů a vůbec mě nenapadá, jak by se např. zrovna tyhle dva aspekty dali aktivovat - znamená to, že je mám špatně vybrané jakožto aspekty postavy? dovedu si vyvolání představit např. u toho problému v případě, že potřebuju na někoho psychicky působit a nepůjde to, tak se na to připravím s pomocí THC, ale problém se nevyvolává (odtud můj námět, zda bych neměl prohodit první aspekt s problémem).

    Jde mi o to, že jsme se dostali očividně do situace, které jsou připravené na to, aby nějak interagovaly s aspekty postav, u učebnicových příkladů v Core pravidlech to chápu, ale ve vztahu k mé postavě tedy tápu :)
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JVMLOK: Jen mi z toho nebylo prave jasne, jaky je zamysleny dusledek. Popis hodu bych tam klidne nechal, zejmena pro ucebni duvody.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Guma. :P
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVMLOK: Salw, ten byl taky dobrej. :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KARADUM: Mno jen to zkousim. Takze je dobre misto popisu hodu psat rovnou zamyslenej duusledek, je tak? (chci aby si sehnal par vojinu a vercajk a dostavil se k uprava,m terenu, coz je pri tom feng suej, co moje postava furt predvadi, musi nutne dost desit, asi bude mit problem sehnat dobrovolniky, a mozna bude mit pocit, ze kdyz to bude dost dlouho trvat, tak na to zapomenu. Snazim se docilit, aby to pochopil jako rozkaz, kterej bez odmlouvani a bez vahani splni, jinak si to vyzere. Ale nehrozim. jen velim)
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JVMLOK: Cos timto chtel docilit?
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JVMLOK: Vyvolani aspektu znamena, ze bud dostanes +2 nebo hodis vsechny kostky znovu, co je vyhodnejsi.

    Pozor vsak, pokud mate nejaky aspekt jen tak (napr. nadrizena hodnost) tak vyvolat jej stoji bod osudu nebo si prave pomoci te pripravy vyhody dany aspekt pripravis na vyvolani zdarma. Ze zacatku mate vsichni 3 body osudu (kdyz si to zjednodusime, jinak tam lze zonglovat triky).
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    Ale dostal jsem z vas teda infarkt, 74 novych prispevku a stacilo se prehlednout, ze toto neni IC klub.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    @sheala by mohla vyprávět...svatomartinské shadowruny...jeden u ní a jeden u nás, nesoucí se ve znamení růžového Zweigeltrebe a GM tak naplech, že jsem usnul uprostřed věty a hráči se nikdy nedozvěděli, co jim vlastně ta umělá inteligence v Chicagu chtěla říct :D ráno jsem se probudil s tlamou na stole a kostkama otlačenýma do xichtu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam