CLAVEN: nechci někomu kazit požitek, ale právě ve funny games, je geniální scéna, která revertuje katarzi. Je zmíněná i v tom posledním videu. Za druhý, já jsem zvyklí, že filmaři přemýšlí o světě skrze své filmy. A to Haneke dělá a všechno co je ve funny games, je právě konverzace s filmovým očekáváním. Zlomí mnoho očekávání, aby vytvořil něco vymykajícího. Na mnohem jednoduší úrovni to dělal G.R.R Martin a pak televizní zpracování dost překvapovalo neobeznámené publikum. Martin tím podtrhuje odklon od fantasy schémat a ozvláštňuje fantasy tropy ze skutečné historie. Hanekeho zajímá samotný obraz a diváci hororových a snuff filmů. Našel jsem to video na fb stránce, co se věnuje exploitačním filmům a žere je. Přesto, fanoušci exploitačních filmů byli z Funny games, mnohem více otřeseni, i když Haneke násilí většinou ani nezobrazuje. Holt pochopil Bressonvu a De Sadeho lekci, že určité věci nejde stupňovat, bez zvyšování rezistence. Takže Funny games jsou krutější, než exploitační filmy, který se předhánění v zobrazení násilí.