• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    Na jakých kolech si nyxáci vozí prdel aneb dávejte fotky svých xc, trail, enduro, dh, silniček, gravelů, dirtů etc..
    Ke kolu klidně připojte i příběh proč jste si koupili zrovna tohle, jak jste s ním spokojeni atd..

Techspec nazi jako na bike-foru zásadně odmítám, nicméně vlastní iniciativě - tj. bližší info o typu, rámu a popis osazení - se meze nekladou.. ;-)
    rozbalit záhlaví
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CENOBIT: zajímací .. ten sensor brzdení funguje cajk?
    CENOBIT
    CENOBIT --- ---
    PSYSBEE: Tohle do Olightu, svítí to jak blázen...

Inteligentní zadní světlo na kolo Olight RN 120 120lm | Olight
    https://olightstore.cz/produkt/inteligentni-zadni-svetlo-na-kolo-olight-rn-120-120lm/?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CENOBIT: pekna atomovka, cos to koupil pod to sedlo?
    CENOBIT
    CENOBIT --- ---
    Na delší dobu útrum, natrhl jsem si vazy v kotníku, fok...

DYNK
    DYNK --- ---
    Dnes jsem nahodil Shotgun Pro, který na svoji chvíli čekal už nějakou dobu v garáži. Jestli někdy přestane pršet, tak ho možná i vyzkouším v provozu.

BATY
    BATY --- ---
    JAZ: Jinak ty podložky jsou rozebiratelný na 2 kusy, takže když to chceš snížit, tak nemusíš všechno odpojovat, to je fajn. Ale nebude potřeba to dělat, už v základu je to celkem dost agresivně :)
    BATY
    BATY --- ---
    VITI: 8.7
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Zelená Karkule a zastávka na focení..
    - od posledně nový ridla od Chromáka + trocha ochranný kamufláže na zadní spodní trubky.. Jinak s vizuálním tuzingem jsem už asi skončil (představec by se mi taky líbil nějakej Chromag, ale tenhle funguje, ničemu nevadí, takže se.e pes)
    V budoucnu snad už jen výměna zápletů za nějaký trochu lehčí a pevnější s DT nebo Bitex nábou, ale to má čas, tyhle se zatím točí a drží..

VITI
    VITI --- ---
    BATY: pekny ... kolik to tak vazi?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    a kdo brzdí, nevyhrává :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: kdo nepada, jezdi pod svy moznosti.
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    BATY: spravny gravel ma byt odreny a spinavy, ja to rikam furt
    BATY
    BATY --- ---
    Tak už jsem to pokřtil 🥴
    Na starém kole jsem spadnul za 4 roky jednou a ještě ne svojí vinou, abych tak řekl. A na novém se svalim hned první týden...

FINSON
    FINSON --- ---
    Není to můj bike, ale mám ho na starosti 😉
    Z druhé ruky, za pár šípů, mělo to ohnutý převodník a celé pohonné ústrojí bylo zasrané šmírem (pardon my French, ale to jinak popsat nejde) - ozubená kola jsem vyčistil, převodník srovnal, řetěz rozumně vyčistit nešel, tak jsem vzal nový, odmastil ho, zkrátil, nasadil, snýtoval, namazal Squirt voskem, jsou na tom nové pedály (jo, už podřené, půjčil to kámošovi a ten se na tom zrakvil), gripy, pláště, kovové barevné čepičky ventilků, v modré barvě jsou i šrouby držáku na bidon, dal jsem mu svoji karbonovou sedlovku, ta i když je delší než originál, váží asi třetinu, samozřejmě je to s láskou seštelované, no a největší radost mám z toho, že z toho má radost synek a rád na tom jezdí...

HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    Vypadá to dobře, jeden z nejhezčích gravelů. Jediný co je pro mě pořád otazník je ten představec a vnitřní vedení. Už několik let jsem závislý na gravelu na odpruženém představci a nedám na to dopustit a tady to nasadit bude nejspíš oříšek, o ladění dýlky nemluvě. Redshift už udělal nějaký odpružený představec pro BMC i pro vnitřní vedení, ale problém je, že to zase nebude jistě kompatibilní díky různým tvarům podložek. Bohužel pro to vedení je těch variant zase dost u různých značek. Příští Merit kolo chci udělat tak, aby tam bylo možnost vnitřního i vnějšího vedení kabeláže, ať je to co nejvíce kompatibilní s dalšíma featurama. To samé radši i u sedlovky, radši kruhový průřez.
    BATY
    BATY --- ---
    Jenom je na těhto novějších modelech nějaká bolístka s uvolňováním představce... Kámoš má tohle kolo taky, má ještě starou verzi představce, tak uvidíme, jestli se to nějak vychytá. Nechtěl bych úplně každým 100 km vymezovat vůli a utahovat představec... Na tohle je dobrý to řešení canyonu, nad kterým jsem kdysi kroutil hlavou, co je to za blbost... Kde se ta vůle dá vymezit bez toho, aby člověk musel povolit představec, pak ho "složitě" utahovat, jeden šroubek půl otáčka, druhý půl otáčka atd. a pak si zjistil, že nemáš rovně kolo a znova... Na tom canyon acros the clamp nebo jak se to jmenovalo si jen utáhl jeden šroubek a bylo to po vůli :)
    BATY
    BATY --- ---
    JAZ: Dík. Ne, takhle je to default nestihl sem nic udělat. Jen jsem na to navěsil košíky, brašničku a garmin a vyrazil jsem rychle se projet, jestli to funguje, ve 15h už jsem musel být na dětském představení a od 18 do 22h jsem prodával to staré kolo ;)

Když jsem si na stánkách studoval geometrii, tak mi přišlo, že tahle velikost rámu mi bude sedět a dokonce to vypadlo, že reach a stack budu mít stejný jako na minulém kole i když nebudu s podložkama vůbec hýbat a nechám vše jak je. Včera jsem si jen nastavil výšku sedla a jel jsem a znáš ten pocit, když sedneš na jiné kolo a hned je něco jinak. A můžou to být tvoje dvě kola, na kterých normálně jezdíš pořád. Tak to jsem vůbec neměl. Jak kdybych seděl na tom starým kole. Takže si myslím, že možná ani s ničím už ani hýbat nebude potřeba... Což je jedině dobře, protože jinak je to operace na půl dne, co se řídítek týká :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JAZ: řekl bych že defaultně, kámoš si teď taky koupil Basso a podivoval jsem se nad tím. Ale já jsem odpurcem podložek pod představcem takže u mě dobrý :-) občas to ale může být boj vyladit posed
    JAZ
    JAZ --- ---
    BATY: krasavec! Ten sloupek rizeni sis uz stihl seriznout, nebo je takhle kratky defaultne? :)
    BATY
    BATY --- ---
    FINSON: Je to takhle tvarovaný

BATY
    BATY --- ---
    Jsem nějak špatně šmátnul na mobil a celý příspěvek s těma fotkama jsem smazal :) Bohužel tam není žádný undo nebo něco. Tak dávám ještě jednou...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam