• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    Na jakých kolech si nyxáci vozí prdel aneb dávejte fotky svých xc, trail, enduro, dh, silniček, gravelů, dirtů etc..
    Ke kolu klidně připojte i příběh proč jste si koupili zrovna tohle, jak jste s ním spokojeni atd..

Techspec nazi jako na bike-foru zásadně odmítám, nicméně vlastní iniciativě - tj. bližší info o typu, rámu a popis osazení - se meze nekladou.. ;-)
    rozbalit záhlaví
    DICK85
    DICK85 --- ---
    PSYSBEE: To je to kolo od tebe / přes tebe :-D Jen proběhl trochu upgrade, ale nic velkého.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    DICK85: hele stájovej kolega - One Twenty? :-)
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Máme za sebou již také první jízdy nejdelší byla cca 1 hodina než se prcek začal unavovat, ale jízda ho baví natolik, že i přes poměrně nízky věk rok a pár měsíců jezdíme pravidelně. Je to kroužení po rovinkách alá stromovka, letná a ta nejdelší projíždka byla placka kolem třeboně.

PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    debata ON :

OTAKAR: tak s baterkou se nedivim, tohle tahat do Asfaltový agonie na klasice, to by prestalo bavit hodne rychle i tatínka.. :-)

Jinak já k Chariotu (Croozer etc) - me se proste tak nejak z principu nelíbí, že mrňous chytá z první ruky všechno, co zadní kolo nabere a pošle dál dozadu.. Chápu, že pro aktivního rodiče, co už moc chce, ale zároveň ho ještě nemůže tahat např. na zadní sedačce, páč svišť ještě nesedí, je tohle asi nutnost, ale já rovnou naší Ninuš posadil v roce a kousek nad zadní kolo svý Karkule a jezdíme kratší i delší výlety - cca. do 30km, pak už jí to stejně nebaví (v sedačce neusne) a hlavně mojí drahou necyklistickou polovičku začne bolet zadek a všechno.. :-)

Viz. - [PSYSBEE @ Fotky uživatelů Nyxu při sportu]
    FINSON
    FINSON --- ---
    My Chariot po měsíci poslali dál, synek ho ve 2 letech nesnášel tak mocně, že se odpoutal a snažil se vystoupit za jízdy, rekord měl myslím 7 minut v kuse :-) Jó jak se ve 4 letech naučil na kole a začal si to šoférovat sám, od té doby je to jiná :-)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    VIRUS31, PETR_TNT: Za mě 2 - 5 let. Ale celkově to bude dost individuální. My nikdy neměli problém být na kole x hodin, klidně i celý den. Ovšem s tím, že na celodenní výlet, pokud rovnou netáhnu i chariot, tak mám v batohu spacák a karimatku a když dítě začně odpadávat, prostě na chvíli zastavíme a pospíme si :)
    Ale velký vliv bude mít, jak píše Petr, zábavnost pro dítě. Nějaká placatá cyklostezka možná nebude nic moc. Ale třeba Sing pod Smrkem moje děti mají rády a vydrží právě klidně celý den. Samozřejmě s pauzama.

VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    PETR_TNT: jen se nezavazne ptam ))
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    VIRUS31: nekecej, že zfotrovatíš :) to jsou mi krásné novinky, za sebe říkám, 2-4 roky a vyjizdka...zalezi jak moc je dite fresh pred vyjizdkou, jak je krmený a jak ho baví terén, protože ve výjezdu ho to přestane bavit dost rychle, cca čtvrt hodiny, když to má flow, tak by pul hodiny dal, ale beztak jedu od hřiště k hřišti, ke zmrzlině, na hranolky a malinovku. dětské brýle nutností, fouká do očí.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    DYNK: cca na jak dlouhou vyjizdku se s takovym setupem da vyjet, nez je dite unaveny? A vekove, pro jaky rozmezi je to vhodny?
    DYNK
    DYNK --- ---
    PSYSBEE: uvidí se časem. Z první jízdy mi přijde, že nejsou třeba.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    DYNK: vlastní ridla svišť nedostane? :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    OT_: Peknej satek, at slouzi :-).
    OT_
    OT_ --- ---
    Už jsem se s ním chtěl mockrát rozloučit, ale osud doposud chce, abychom byli spolu. A dlužno říci, že po počátečních ultraprůserech slouží celkem bezchybně:)

BATY
    BATY --- ---
    BeerBike, Hostivarský special 🍻

BATY
    BATY --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    Ale líbí se mi, že prostě jen zapnu Edge a světla se sama rozsvítí. Mám je na automatiku, takže se samo řídí jestli to svítí nebo bliká nebo to svítí hodně nebo málo, podle rychlosti a světelných podmínek. Prostě na to nemám potřebu vůbec sahat. Což se mi v zimních rukavicích hodí 🙂
    BATY
    BATY --- ---
    VIRUS31: Funguje dobře. Když jedeš rychle, tak okolo cesty začnou rozkvétat kytky (©Wewerka). Když jedeš pomalu, třeba do kopce tak svítí míň, aby se šetřila baterka. Nebo třeba v tunelu / podchodu se z blikání samo přepne na svícení, abys viděl. Řídí se to ambient sensorem na Edge 530.

Jediná nevýhoda, že na maximální výkon to vydrží tak dvě hodiny max. Ale s tím jsem to kupoval. Do práce to mám hodinu cesty a jinak po tmě nemám zapotřebí jezdit. Takže za mě cajk, ale pro někoho to může být problém.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    BATY: Jak sviti ten garmin vepredu? Je to bludicka nebo funguje?
    BATY
    BATY --- ---
    FORELLI: Sehnal jsem mu kopii toho kola jako mám já, jen bez powermetru. Říkal jsem mu, že na elektrokolo je ještě mladej (60). 🙂
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    BATY: Tatík pověsil kolo na hřebík nebo pořídil nové?
    BATY
    BATY --- ---
    Zimák ready... Ale asi na něm začnu jezdit už teď, protože na Paltu zatím nemám jak přidělat světlo, Italové neumí pořád dodat ten jejich držák a jelikož vstávám do práce v 5:30, tak už mám ráno tmu :/

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam