• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    BATY
    BATY --- ---
    PA9: To je dobrý, ani se to nehne :)
    JONAS3: Právníka jsme nepotřebovali. Ale fotku jsem manželce ze srandy poslal. Přišlo mi: "omg" :D
    PA9
    PA9 --- ---
    BATY: Hele sikovnejsi je to s drzakem. Nebude ti to padat. :)

JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BATY: Co na to tvůj rozvodový právník? ;) :D
    BATY
    BATY --- ---
    CENOBIT
    CENOBIT --- ---
    Částečně homemade hrkadlo na pražský posouvání sestavený z domácích zbytků, bazarovejch drobností a hromady nervů servisáka mýho domovskýho servisu :)

ADAM
    ADAM --- ---
    Třeba na tmelu co je k panzer insertu je výslovně napsáno, že se míchat nesmí.
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    PSYSBEE: Jasný, každý tmel má jinou koagulaci a mícháním hustého a řídkého se ve vysledku nedosáhne jejich optimalizace... ale urcite nedochazi k nejake reakci, ktera by cokoli ohrozila. Pár míchání a přechodů z jienoho tmelu na druhy uz za sebou mam...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PETR_TNT: cetl jsem to v nejakym článku o tmelech, mozna to bylo ve VELU.. ;-)
    A jinak to pisou v popisu skoro kazdyho tmelu, ze neobsahuje cpavek jako tmely driv..
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    PSYSBEE: čpavek je těkavý, ne? ráfky jsou kryté bezdušovou páskou. ty rezidua v plášti asi moc reakcí nenadělají, tady neleješ kyselinu do zásady, ale tmel na tmel- ať už s latexovým základem nebo jiným. Nevím, kde se tyhle moudra a urban legendy berou :D
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Jinak poprosim - dokonceme diskuzi a bunnyhop zpátky k tématu ;-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    FINSON: nejspis tam pouzival jeste predchozi generaci tmelu, ktery mely vlastnost zatuhnout do souvisle vrstvy, kterou si musel z plaste odlepit.. Tyhle tmely ani nebylo ideální míchat s jinýma, protože mohlo dojít k nezadoucí reakci.. (tuším, že v nich býval i čpavek, který způsoboval v krajním případě i korozi ráfků)
    Soucasna generace tmelů aka OKO Hi Fibre uz pouziva jine slozeni, které vydrzi o poznání mnohem déle, není Tagresivní a snad ani moc toxická :-) Tenhle tmel uplne v pohode micham napr. s FINISHLINE FIBERLINK, který mi přijde dost podobný.. (taky obsahuje kevlarové částečky od DuPontu, které lépe ucpávají díry nez jen klasický latex)

Tj. kdybych bral kolo s TL upravou a chtel tam dolít nový mlíko, tak je pro jistotu taky asi sundam, vycistim a doleju svuj tmel. Pak uz jen dolívám, necistim /vzhledem k tomu, kolik se dneska najede na drahý pláště s měkčí směsí, to ani nemá smysl..)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Já teď zkusil to mléko od pirelli a přijde mi super.
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Nevím, co tam ten borec měl, ale bylo to totál zaschlý, patky tím byly přilepený k ráfku a po odtržení těch patek to na nich nechalo něco, co mi nejvíc připomíná tučnou kožní řasu 😆 Nenapadlo mě, že to bude takové téma, jinak bych to vyfotil. Šlo to celkem snadno odtrhat a odrolit, tak jsem to z patek odstranil, uvnitř pláště jsem to nechal.

Jinak osobně používám OKO Magic Milk Hi Fibre a nemám potřebu zkoušet cokoliv jiného. Ani po roce mi to nezaschlo a silniční Cinturato Velo 35 mm to zatěsnilo v pohodě jako cokoliv jiného...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FINSON: Tak jestli to jsou nejaky extremni hrudky, tak to asi jo. Ale mam teda problem utesnit Pirelli Cinturato. No Tubes to neumi (asi 15 pokusu nez jsem to vzdala) a utesnil mi to jedine Zeroflats. Kdyz tam necham trosku zbytku na patce, tak to tesni rychleji.
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: S tím zaschlým bordelem? Já to odrolil a dobrý, ty první těžkosti přisuzuju tomu boosteru, v hodnocení u něj někdo psal, že se s tím napoprvé plachtil hodinu a půl 🙂
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FINSON: Uz neskrabu patky, sedi to lip pak.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PETR_TNT: Patky. Od tmelu zaschlýho do hrudek. Aby sedly do ráfku.
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    Může mi někdo vysvětlit proč umývat pláště od tmelu?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jak jsem psal, jediný update, na který to letos vidím, je neviditelný :-D Pan předchozí majitel mi to prodal s dušemi, které ale když jsem začal vytahovat, jsem zjistil, že jsou v pláštích přilepené vyschlým bezdušovým tmelem - tak aspoň jsem měl patky na jedné straně kol vyřešené, ty druhé, kudy šly duše ven, jsem očistil, namydlil a dal si premiéru s tím červeným tyre boosterem - u prvního pláště jsem se trochu drbal na hlavě, druhý už byl nahozený napoprvé během minutky, luplo to tam jak na povel. Ty Tufa jely dobře i s dušemi, ale bez nich jsou kapánek pohodlnější, mají jiný, boží zvuk, a hlavně už mám zkušenost s rezavým hřebíkem, co se zapíchnutý v tubeless plášti může klidně vozit dva týdny, aniž by mě to nějak zpomalilo :-)

FINSON
    FINSON --- ---
    Tak jo, moje dosud nejlepší kolo bude nejspíš až do jara bez úprav vypadat takhle, takže ho sem vrznu hned, aspoň pak budu moct sázet ty updaty :-)
    Můj první karbon, můj první echt gravel (tzn. nazývá ho tak i výrobce :-) ), second hand, od předchozího majitele ošoupaný a obouchaný jak stěhováckej Transit, ale šlape jak hodinky a jízda na tom se nepodobá ničemu, co jsem doposud zažil. Jo a má to wattmetr, to je věc!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam