• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HANOUCHThe Ascent
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JCD: Včera jsem si v závěru říkal, ze solidně uspechali vydání snad i bez testeru. Ty logicky lapsy v postupu u guestu jsou tak výrazný, ze to vůbec nedává smysl. Chápu, ze se v každý hře něco bugne, anebo uteče kontrole, ale aby v par hlavních a vedlejších questech sel dodělat jeden z prvních pro level 5 až někdy v závěru, to je trochu bizar.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Dohrano.
    Parada a spokojenost.

Ten zaver jsem vzal na Magmamaker Mk8 + Dealbreaker Mk10, spokojenost.

Ted se prehodim zpet na nejake prictenejsi zbrane a pujdu se mrknout po nedoresenych side quests.

A hej, konecne zpatky na mysi a na nV3090 :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELECTRICKOTA: Potvrzuji ze se mi neukladaji ani skiny zbrani, ani tricka.
    JCD
    JCD --- ---
    ELECTRICKOTA: neřekl bych že ty vedlejší questy jsou bugle, některé jsou spíš jen hloupě implementovane. Stalo se mi několikrát, že sidequest nejde dokončit, protože se musí napřed dojít někam v main story. Je pak trapné, že tě hra nekam posílá, ale tam nic není až do určitého okamžiku ve hře. Teď jsem asi dvacet minut hledal jakéhosi Taoku který měl převzít žlutý kufr ;)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    TRAGED: Jo psal jsem to tu, +me se neukladaj ani trika atp.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Aha:

How to fix The Ascent weapon skins disappearing bug - GameRevolution
    https://www.gamerevolution.com/news/689037-the-ascent-weapon-skins-disappearing-bug-fix-character-armor
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Taky se vam ztraci nalezene Weapon skiny? Pokazde kdyz znovu spusitm hru, mam na vyber jenom default :-(
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ELECTRICKOTA: To mám taky komplet.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    NAGASAWA: No ta mise pokračuje tím he se v závodě pilot vyseka a jdou po něm nepřátele které máš pozabijet a tím ho zachránit. On ale na to nereaguje, je to celkem proflaklej bůh. Jo a pak ještě jedna mise kde jsem měl zabít velkýho mecha, ten mě zabil a zmizel a už se nikdy neobjevil, přitom mise je pořád ho zabít.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ELECTRICKOTA: Tak to nevím, ten sel v cajku. Stačilo přijít k těm peti závodním autům a najít interakci
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    NAGASAWA: Tak mě nejde stále dokončit qvest s tím závodním jezdcem co se v bourák, a z hlavní linky mě zbývá zřejmě poslední mise
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ELECTRICKOTA: Jak jsem psal, buguje to hlavně v party. Skiny komplet mizí i v singlu, ale side questy vyloženě bugnuty nejsou, respektive jsou špatně napsaný a umístěný, protože jsou vázáný na hlavní dokončený questy, takže když nejakej vedlejsak nejde dorazit, tak je fajn mrknout na hlavní. Od cca 6-7 main questu to bylo ok viz třeba questy ve Stimtown. Pak byl problem ještě s tím Scrapyardem, kde do nej nefunguje výtah a je potřeba zajít do Plug n Play ve Stimtownu a tam vzít další quest, kterej ten výtah zaktivuje. Jinak jsem podle google dokončil všechny vedlejší na 100%
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    BOBESH: klasicky bugy jsem nemel, crashlo mi to ted dvakrát po updatu jinak predtm nikdy. Jediny co me sere jsou BUGY v qvestech, nastestí jen ve vedlejsich, kdy nejdou dokoncit, pak mam dalsi bug v tom ze skiny trika a tetovani se mi neukladaj
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LAUNCHER: jj včera jsme si pro nej byli. S nim se z Ascentu stává isometrickej R-Type :) Včera jsem nasadil na augmentace Dragon a na druhej set Tentakill - to je taky vesela věc. Jinak by to chtělo DLC. Skoro mě i mrzi, ze máme hotovo.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Dobry den! Tak uz dorazila erekce z Ascentu i ke me! :))
    Moc hezky toe! Dobře švédi! Jen sem se chtel zeptat...mate bugy? A mohla bych je...teda celkem za dve hodiny v coopu s Avatarem nam to parkrat crashlo, ale je parada, ze za par vterin je clovek ve hre zpatky tam kde byl.
    Musim to tu procist a sesbirat tipy! Diky za diskuzi!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Zmeny:

Augmentace: Joyrun Dragon jako druha. Neni tezke ji sehnat, skoda ze jsem to nevedel driv. Vyborne se to kombinuje s oblibenymi spiderbots.

Zbrane: Prijde mi nakonec lepsi EBR Enforcer nez Disintegrator - po vyzkouseni a porovnani v Dnexus, Scrapyard. Zkousel jsem oboje na Mk8. Thx ID ELECTRICKOTA za popostrceni. Nechal jsem se unest unikatnosti Disintegrator, ale bohuzel.

Jak bude level 25, dojete si pro Dealbreaker a ihned upgrade na Mk10, tady neni treba vahat. Jak jsem psal nize, nevhodna zbran na drobne strileni nepratel, ale treba na cisteni Scrapyard mi to prijde nejlepsi ze vseho co jsem zkousel. Necham na vas co k nemu jako druhy, ja mam Enforcer, ale tady si tak jisty nejsem. Zalezi taky kam jdete, muze se hodit Magmamaker atd.

Pripominam ze vyse plati pro gamepad, na mysi by to mozna bylo jinak, dozvim se dneska vecer.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pratele kdo nema The Dealbreaker, dojdete si pro nej a doprejte mu level 10.

Velmi dlouho se roztaci, ale nasledne masakr vseho s velkou vydrzi. Budu kombinovat asi s EBR Enforcer (thx ID ELECTRICKOTA) na rychle strileni beznych nepratel.

HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    Tak hotovo :)

ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    LAUNCHER: Huh, ses rozepsal, motion blur je rozdíl mezi jednotlivými dvema framy v čase a interpolaci pohybu objektu mezi těmito časy, tedy čím víc fps tím menší blur musí být. Čím min fps tím větší, ve hrách se to dělá různé přes object notion až po image blur postproces - bohužel tady právě nastává to že to nedodržuje to první pravidlo a je vše rozmazly a ne přirozený, bohužel s tím má problém i Hollywood v CGI aby to nastavil jak se sluší. U závodních her se toho zase zneužívá pro pocit z rychlosti a pak koukáš na matlanici. Takže jsou hry u kterých to taky vypínám, hry u kterých je mi to jedno(ascent), a hry který to Maj fyzikálně správně ( vzpomenu si teď snad jen na první Crysis)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELECTRICKOTA: Typicky je snaha tocit video na polovicni cas oproti fps.

Tzn pro film 24fps (delka frame 1/24s) je "ideal" pouzit cas 1/48s.
    Pro hokejovy zapas 60fps pouzit cas 1/120s.

Viz napr sekce video zde: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Shutter_speed

Jak je presne spočítany ten efekt ve hrach ti nereknu, ale pusobi to na me odlisne nez viz vyse.

Laicky typuji, ze to nebude umet jit s presnosti na uroven vetsiho detailu, nez jsou fps co v te hre mame - protoze naroky na vykon neceho takoveho.

Ale presne to nevim, do her nedelam, do videa obcas jo.

Druha vec jsou subjektivni preference. Chapu snahu u umelecky přednes v 24fps. K tomu oblibene zpomalene zabery.

Ale muj ideal to neni. Ja mam radsi rezbu idealne v 10k a 1000fps (jeden z odhadu pro fotorealisticky zazitek, ale videl jsem hodne ruznych definic). Obdobne kdyz nabidnes sportovnimu fanouskovi sportovni prenos v 24fps, moc te nepochvali.

A naopak, fanousek klasickeho filmoveho prednesu bude trvat na svych 24fps a bude psat hajty na pokusy s 48fps z dilny Peter Jackson.

Druha vec je HW. Muj preferovany monitor je nativne 75Hz, takze tam v mych typickych hrach na motion blur neni uplne prostor a i bez nej je to bida. Kdybych mel 240Hz monitor (resp kdyby nejaky takovy existoval, ktery by mi vyhovoval i ostatnimi parametry), stalo by to za nove kolo experimentu s motion blur ve Forza.

Tim nic proti lidem, kterym se motion blur libi, nejmene na jejich HW.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam