Velký Labe - autem jsem dojel do Míšně, v sobotu v 4:50 vyrazil vlakem do Bad Schandau s paddleboardem na zádech a cca v 7:15 jsem měl nafouknuto a vyrazil do Míšně. Ráno bohužel byla mlha, ale tak max na hodinu, potom krásný počasí celý den. Kiláky jsem si předem naschvál nepočítal, ale už když jsem viděl jak dlouho ten vlak podél Labe jede, začalo mě trochu lechtat v podbřišku jako kdybych šel krást sousedovi slepice:)
Žádné jezy, jediné místo kde se dává pozor je přívoz v Kurort Rathen (se projet, pokud je přívoz vlevo). Cca od Pirny docela slušný provoz lodí, vlny po parníku nebo člunu ve stoje nedám, byl jsem rád za druhé, kajakové, pádlo. Místy na pohled klidná řeka, ale na hladině víry co cloumají s prknem a hlavně zadní finou (dal jsem si velkou protože pojedu rovně..blbost). Zajímavý jsou samozřejmě pískovce v saském švýcarsku, zámek pilnitz, blaue wunder most před drážďanama a průjezd skrz drážďany, po drážďanech až do míšně trochu slabší, ale nuda to nebyla. Před pirnou se voda rozlejvá trochu do široka a musí se hodně makat, jinde to celkem teče. Parníky jsou příjemný zpestření.
Nakonec najeto 70,9km za 11hodin, zastávky jsem nedělal, bál jsem se že do tmy nestihnu. Nejsem žádnej sportsman, jsem kancelářská krysa s nadváhou a posledních 10km jsem vážně umíral, druhý den ale překvapivě bez následků.