• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNCLE_JIMBOpaddleboarding
    RSZ
    RSZ --- ---
    CUKI: asi takhle, pokud si sjel na paddleboardu berounku v pohodičce z plzně do berouna, jsi na úrovni špičkových závodníků (ale chápu, na olympiádu se ti asi nechce..) a leckdo by se na gps log rád podíval pro inspiraci

100km se ujet dá, ujel jsem 70km za 11h, a s nějakým tím krvavým mozolem bych pokračovat mohl, ale bylo to na Labi, kde prostě můžeš makat bez přerušení od začátku do konce. Na berounce tomu nevěřím a imho to jsou kecy (což teda u nás dospělých naprosto nechápu).. ale jasně, nyx snese všechno.
    CUKI
    CUKI --- ---
    90l? do toho se ti vejdou oba včetně dalších věcí.
    CUKI
    CUKI --- ---
    RSZ: Dělal nějakou hodně orientační analýzu, bohužel netuším, kdy jsem přesně dojel (prostě za tmy ale bylo vidět). Ale ztrávil jsem odhadem asi 15h čistého času na vodě. Tak je to necelých 7km/h bez započtení vlivu proudu. Ten i když den předtím trochu pršelo není sice velký, ale bude v průměru víc než 1 km/h. Jezy zas tak moc nezdržujou, protože s padlem můžeš často klidně dojet na korunu seskočit i s padlem na místo debilního přenášení. Ale byli tam 3 delší problematická místa, které mě dost zdrželi a jel jsem je bez ploutve. První byla pod Papírnou. Pak někde cca Týřov Branov (opakované sundavání a nandavání ploutve a Nezabudnický mlýn, ten ale byl mnohem lepší než na pálavě. Největší pakárna jsou peřeje kde prostě včas musíš sundat ploutev. Ne vždy se povede včas sundat. Protože jsem ji jednou na jednom jezu jinou cestu lovil od jezem, tak doporučuju přivázat.

KOPRETKA: Hlavně ty batohy co se s tím prodávají jsou fakt na pytel, hodil jsem to do menšího normálního batohu bez jakékoliv výztuhy na zádech. Nejde o to, že je to těžké (tuším že ten můj váží asi 7Kg), ale děsně neforemné.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    VASALOPETE: já ted sháním dětskou nafukovací lodičku, protože ve předu, to pak mám všechno strašně mokrý, takže se mi to pak v tom mokrým batohu domu nese blbě.

jinak já jezdím z císařské louky na pohodu za barandák a spět, a teda já spíš než jedu, tak si tam tak zevlím a koukám na přistávající letadla, je tam kupodivu dost klid ač jsem to v těchto místech nečekala..

Pro syna jsem letos koupila z Lidlu, obyč páč jsme se na ten můj už dva nevešli. Ale teda ta taška na to je fakt tristní, a jelikož je syn malý, tak ty tašky táhnu dvě a musím to nějak lépe vymyslet, protože jako nejsem mravenec a fakt toho víc než vážím já neunesu..(

CUKI
    CUKI --- ---
    RSZ: Já sebou neměl ani mobil koupil jsem si něco málo jidla a 6l pití v Lidlu za cash a zybtek jsem nemusel řešit, cestu jsem jel o 14 dní dřív n pálavě, takže jsem měl nějkou předstvu. BTW mít puštěnýho stopaře a mapy tak mám nejpozději u Liblina vymlácený mobil spíš mnohem dřív. Takže tuhle featuru jsem snad nikdy nepoužil.
    RSZ
    RSZ --- ---
    a gps/stopaře nemáš?
    CUKI
    CUKI --- ---
    RSZ: JJ od Tyršova mostu na Radbuze po Berounskou lávku Asi 105km, pokud jsem to dobře počítal. Přijel jsem vlakem asi půl sedmí a v sedm jsem byl na vodě. Dorazil jsem pozdě večer ale bylo to super. Pěkně jsem si pročistil hlavu.
    Kdyby to nebyla Berounka bez vody tak se dá ujet mnohem víc
    RSZ
    RSZ --- ---
    CUKI: za den si dal 100km z plzně do berouna?
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Dám jsem ještě recenzi po několika delších jízdách. Stabilita je za mě v pohodě, prkno se musí víc nafouknout jinak s mojí váhou 92Kg už moc nejede. Ploutev zatím drží, ale jde tam hůř a hůř.
    Jako druhou cestu jsem si dal z Plzně do Berouna a jelo to úžasně a dal jsem to z jeden den. Zatímco na pálavě jsem to se synem jel 3 dny. přes lakušníky to sice dost drhlo ale dalo se. Jezy bez ploutve byli dost vízva a to jsem jel v zákleku. Co je ale naprd je to pádlo, pokud člověk silněji zabere tak ho ohne. Jo a taky mě trochu vadí nekompatibilita pumpiček s pálavou.
    Jinak super.
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    Na Berzdorfer see dnes NÁDHERNĚ. Voda stále top.

SOJKA
    SOJKA --- ---
    Nechtěl by někdo vozik na paddle z decathlonu?

DECATHLON Vozík na paddleboard a kajak
    1 299 Kč
    https://www.decathlon.cz/p/_/R-p-347605?mc=8841214

Ideálně asi na paddle z dacathlonu, koupil jsem na Aqua marine a ten ma mnohem delsi drzak na ploutvicku takze nelze zaaretovat. Jednou pouzite a bez vad.

Kdyžtak pošta
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: ja tam sroubek mam, ale pred odjezdem jsem ho nekde ztratil, tak byl nahrazen necim podobnym z bauhausu. Je to pravdepodobne jeden z nejlevnejsich modelu na trhu, tak bych k tomu i tak pristupoval. Jinak lidl skvele reklamuje, tak bych se nebal.
    RSZ
    RSZ --- ---
    CUKI: tak na pádlo si můžeš dát ten pěnový plovák, ale budeš za toye:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: Chvíli nad vodou drží, ale fakt jen chvíli. A na ploutvi není šroub, píší "ploutev Kumano 45° do zarostlých vod" Nebyl Kumano ten potopený japonský křižník? Jestli to nemá naznačit, že ta ploutev půjde brzy ke dnu :-D
    Jinak by tam asi něco navrtat šlo, ale díra není ani na tom protikusu. Ale nevím jak moc hrozí že to vypadne.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: na pumpe mas nakresleny max tlak ne? Pouzivam F2 z Lidlu uz nekolik let u more bez problemu a max dvakrat za 14 dni lehce dofouknu. Na te ploutvi nemas sroub? Padlo se mi drzi u hladiny alespon chvili.
    CUKI
    CUKI --- ---
    RSZ: No nevím jestli k vzteku, ale když mi povolí někde nějaký lepení kvůli změně tlaku nasere mě to určitě víc. Ale třeba dělám jen z komára velblouda, proto se ptám. V manuálu je tuším 15PSI max a zároveň doporučený tlak pro mou maličkost. Ale rozdíl voda vzduch udělá klidně 2PSI na slunci klidně dvojnásobek. To ten paddle všichni pořád upouštíte a dofukujete? Rozlepených jsem jich viděl víc než dost.
    RSZ
    RSZ --- ---
    CUKI: pojistný ventil na nafukovackach nějaký standard není a tam kde je, tak je leda k vzteku, prostě foukej na správný tlak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam