• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Když chtěl člověk s někým komunikovat, musel za ním zajít. Nebyl internet, telefon měli jen vyvolení. S některými kamarády jsem byl denně. Ve světle dneška bych si musel myslet, že je obtěžuju častou přítomností a beru jim čas. Odcizujeme se. Já mám třeba dnes některé přátele, se kterými se znám už čtvrt století, jsem v kontaktu skoro denně a několikrát jsme si i pomohli aniž jsem je někdy fyzicky potkal. Je to směr kam to půjde?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jde o to ze co jsi pustil do koaxu slo celou siti. Coz je super pro vsesmerove protokoly jako prave ipx ale uz mene pro tcp.
    switch kterej prisel pozdeji a prave znamenal rozmach si pamatuje kde ma jednotlive mac adresy takze neposila vsechno vsude.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Zrovna jsem byl u klienta a spravoval tuhle síť když jedna jeho zaměstnankyně donesla tu zprávu a v té době jsme si ani neuvědomovali, co to pořádně znamená. Ale to je jeden z těch dní, kdy si každý pamatuje kde byl a co dělal. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale jen na koaxu i TCP/IP, ne? Už si to nevybavuju. Do kontaktu s koaxiální sítí jsem přišel naposledy (a to si pamatuju naprosto přesně) 11. září 2001 :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no jenze ipx je protokol vhodnej prave tak pro koax :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    RAINBOF: Tak to přece není až tak dávná historie. Mám pocit, že ty protokoly jsou ještě dnes k dipozici a nainstalovány automaticky snad byly i v XPčkách.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HOWKING: no ipx/spx je neco jako tcp/ip, dva protokoly. Ale ano ten.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    RAINBOF: IPX/SPX?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja jednou videl ibm token ring, pro me celkem exotika
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    okej pujdem hloub, kdo si pamatuje IPX :D
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    VYHULENY_UFO: jojo, s koaxem bejvala v tomhle ohledu zabava, presvihlej nebo pouze odpojenej kabel v kazdy vetvi od hubu na ni odstrelil vsechny ...
    v mistnostech kde byl preventivne zavedenej, avsak nevyuzitej, byly dve zasuvky IN-OUT ktery musely bejt propojeny, ovsem semtam se nasel nakej chytrak kterej ho dopojil, protoze to prej "prekazelo"
    (s tim sem se pravidelne setkaval ve svym prvnim zamestnani kde sme spravovali sit na mestskejch uradech a v detskym blazinci - tam to bylo periodicky tejden co tejden)
    v ty dobe sem se taky setkal s legendarnim SCO UNIXem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: jj, ja rad vzpominam na strahovsky koleje, to bylo warezacky doupe na entou, internet tazeny koaxialnim kabelem a parkat sem zazil, ze po navratu po prazdninach internet nesel, protoze koleje slouzili pres volno jako hostel a obcas nejaky "vtipny" navstevnik propichl koax spendlikem a zastrihl ho, takze se dost blbe hledal...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VYHULENY_UFO: jo to byla doba :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: co si ale pamatuju, byla vyroba nekonecnych karet pro telefoni budky. ja sem bydlel na strahovskych kolejich a jednou sem vlezl ke znamym na pokoj a tam meli ukradenej celej telefoni automat na rozebrani... to mohl byt tak 95rok tyvle
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VYHULENY_UFO: no, stastnej po tom co jsme 2x meli za telefon 10k jsem vykostil budku pres ulici, napojil jsem pozdeji si v rozvadeci rezervu rovnou domu a chodil sosat na pudu s notasem... ale delaly se i jizdy v budejcich kde jsem vyrost jsme chodili s kamosem kostit rozvadece u parovodniho mostu pres vltavu kde byly rozesety rozvadece s linkama pro celej sidlak... a tak jsem navstivil bbs z celeho sveta :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: tak tos byl stastny clovek, ja osobne dostal pripojeni k internetu az v roce 94, jako student felu
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    archiv Prielom (hysteria.sk)
    https://prielom.webatlas.cz/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VYHULENY_UFO: no my ho meli ale tenkrat jsem byl prisnej PHreaker :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: v celym nasem malomestskum panelaku byl JEDEN telefon, ktery mel jeste reditel narodniho podniku Agra.

    Kdyz sem s fotrem jel v 86 do Moskvy, tak jsme pred odjezdem museli domluvit datum a presny cas, kdyz budeme volat do ceskoslovenska, aby u toho telefonu nekdo byl. a hned po prijezdu do Moskvy zadal na to datum o spojeni... to nebylo jako dneska, vytocis cislo a volas na druhou stranu zemekoule.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: ne, matka pozadala o telefon v roce 1986, dostali jsme ho az v roce 1991 a to sem byl rad, ze mam doma 386DX se 4MB ram.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam