• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.

    Jsme Husákovy děti.


    Ano Boomers na "západě" jsou mnohem starší, ale u nás se tento pojem zažíval právě pro lidi narozené v době populační exploze tlačené normalizací.
    https://www.czso.cz/documents
    rozbalit záhlaví
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Tím trpím doteď. Koupím od někoho třeba starý GameBoy nebo něco podobného a ony jsou v tom vyteklé baterie, asi tak deset let... To je pak všechno úplně v hajzlu. O vyteklych soudkových bateriích na základních deskách už ani nemluvím :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    R_U_SIRIOUS: co dosly, ale kdyz vytekly...
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    THEFLON: Jo! To když došly baterie, to byyyyllloooo vššššeeeeechhhhnoooo ššššpaaaaatněěě.
    THEFLON
    THEFLON --- ---
    Přetáčení audio kazet pomocí tužky, aby člověk šetřil baterie ve walkmanu 😃
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    domaci vyroba vlozek se mi loni vybavila behem domaciho siti rousek. andrej proste vratil normalizacni retro a nahoda to nebude :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOWKING: nebo papiry do psacich stroju, fotr je behem nedostatku hajzlaku nosil z prace, roztrihnout a pak poradne pomuchlat, abys neco utrel a nerozmaznul po hovno po prdeli. rudy pravo poustelo barvu, pokud se dobre pamatuju.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HOWKING: Tím sme měli v Praze na Vinohradech vytapetovanej hajzlík. Asi zrovna nebyly tapety...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Rudé Právo velikosti A1 :)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    SALVATOR: me neschazi uplne ty hluboky osmdesatky s frontama pred zeleninou a podpultovym zbozim, tohle bylo "super" i jeste behem devadesatek ...
    bylo fajn kdyz si clovek uz moh poridit driv nedostatkovy zbozi, ale za nemalej peniz a daval si na to pozor
    ad halzlpapir: ty nastrihany noviny se taky daly na chvilku prezit :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    INDIAN: Na tom něco je. Na druhou stranu sem fakt rád, že v obchodě je vždycky toaleťák...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HOWKING: Já ti nevím. Já mám tenhle problém odjakživa a na sociální sítě to asi nevedu. Do databáze mojí paměti se těžko ukládají nový informace proto, že je z nějakýho absurdního důvodu plná písňových textů. Někdy i v maďarštině, bosenštině nebo turečtině a to ani jednomu jazyku nerozumím a neovládám ho. Ale třeba Tízezer lépes sem schopnej odzpívat společně s Omegama celou :-D
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    me chybi to jak nikde poradne nic nebylo a kdyz bylo, tak si clovek na to musel nasetrit a vazil si toho... od zakladnich komodit jako jidlo az po spotrebni zbozi
    dneska se bouchaj smejdy, kramy, cetky a vselijaky picoviny k nicemu ktery se poserou, vyhodej se a koupej se zas novy, protoze vsecko stoji par supu
    jak uz sem se vyjadroval tady [INDIAN @ PŘIZNEJME SE...] , z prichazejici generace se rodi nezodpovedny a ignorantsky zmrdecci ktery nam budou hlasat neco o udrzitelnym vyvoji a v kazdy druhy vete zazni slovo "planeta"
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GAARQ: Ne že volného času, ale člověk toho víc stihl. Škola, koníčky, povinnosti, ... Ale je to prostě tím, že mentálně zpomalujeme. (proto nám taky čas rychleji ubíhá - čas se subjektivně měří na události a objevy a když se nic neděje, vše je v zajetých kolejích a všechno už víte, běží strašně rychle)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Mám pocit, že všechny ty sociální sítě a dostupná tuna informací zahlcuje mozek zbytečnými informacemi a člověk si pak není schopen zapamatovat důležité a podstatné věci. Kdysi mi stačilo před zkouškou si přečíst večer skripta a vše jsem uměl. Dnes se něco naučit je problém. Řeklo by se, že je to věkem a prostě už nemám hlavu, ale vidím to i na mladých, pořád jsem lepší jak oni i když jsem proti mému mládí úplně retardovaný. Všeho moc škodí. Je sice snadné najít informace o čemkoli, ale při tom množství je těžké to pobrat. Informační spam mladým kazí mentální kapacity.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jako dneska sehnat kadrovaka to da fusku... ale prej se blejska na lepsi casy...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ročník 1970, ale nostalgií po starých časech netrpím. snad jen, že jsem v mládí měl víc volného času, chuť něco dělat a spoustu roztomilých, naivních iluzí ;)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Když chtěl člověk s někým komunikovat, musel za ním zajít. Nebyl internet, telefon měli jen vyvolení. S některými kamarády jsem byl denně. Ve světle dneška bych si musel myslet, že je obtěžuju častou přítomností a beru jim čas. Odcizujeme se. Já mám třeba dnes některé přátele, se kterými se znám už čtvrt století, jsem v kontaktu skoro denně a několikrát jsme si i pomohli aniž jsem je někdy fyzicky potkal. Je to směr kam to půjde?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jde o to ze co jsi pustil do koaxu slo celou siti. Coz je super pro vsesmerove protokoly jako prave ipx ale uz mene pro tcp.
    switch kterej prisel pozdeji a prave znamenal rozmach si pamatuje kde ma jednotlive mac adresy takze neposila vsechno vsude.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Zrovna jsem byl u klienta a spravoval tuhle síť když jedna jeho zaměstnankyně donesla tu zprávu a v té době jsme si ani neuvědomovali, co to pořádně znamená. Ale to je jeden z těch dní, kdy si každý pamatuje kde byl a co dělal. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale jen na koaxu i TCP/IP, ne? Už si to nevybavuju. Do kontaktu s koaxiální sítí jsem přišel naposledy (a to si pamatuju naprosto přesně) 11. září 2001 :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no jenze ipx je protokol vhodnej prave tak pro koax :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam