• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    No asi tohle téma možná opustíme. Ale je aspoň vidět, že i bomers jsou v názorech stejně roztříštění jako generace po nich. Ale to je prostě novodobý nešvar. Za komančů jsme měli na výšce jak černocha, tak afgánce, tak vietnamce a ani nás nenapadlo že se nějak odlišují. Ano bylo to exotické, ale bavili jsme se normálně. Taky si pamatuju, že nám učitelka na gymplu povídala příběh, jak měli kdysi jednoho studenta co se na sraz po letech vrátil jako ženská a taky nás nenapadlo se nad tím pohoršovat - prostě jsem chápali, že to tak měl a nějak to vyřešil(a). Takže všechna ta rasistická tupost a homofobie přišla až pak.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    BIMBAS: No a to me naopak totalne sere. Je tady urcita hlasita skupina cernejch lidi, kteri prosazuji nepouzivani slova black v negativnim kontextu. Nevim, jak je to s black hole (pokud to nebyl preklep a nechtel jsi napsat black hoe), ale treba strasne broji proti pouzivani slova blacklist, nebo dokonce v IT zajety oznaceni master a slave. To mi prijde uz jako do extremu dohnana precitlivelost.

    Ale je potreba si uvedomit, ze my existujeme v uplne jinym kontextu nez Americani, odkud tohle vetsinou jde. V Americe je zrejme rasismus a barevna diskriminace opravdu problem.
    N_I
    N_I --- ---
    dobrý, pokud je tu sraz boomerů aka jsem bílý heterosexuální muž po rozvodu, vlastně tragéd kerej pluje skoro sám životem a kterej žehrá po roku 1987, o sámošce bez banánů, který se bojí migrace a roku 2021.říká negr a k tomu hahaha..a tahá do toho boomerství....skvělý...

    všemu bude šéfovat bonzák a fízl ufo a svět bude na chvíli zase krásnej....bílej!

    já si du k tomu otevřít dobrého piva ...nejsem rasista ale a pálim do píče...fuck off jako to dela nase vrchni...


    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Já slyšel, že Němci mají problém s pojmem černý pasažér (schwarzer Passagier). Ale možná hoax. Jako chápu pozici černochů, že černá barva velmi často značí negativní hodnoty (a nemusí to být nutně spojeno s rasizmem - třeba takový černokněžník jako výraz určitě vznikl v oblastech, kde o rasách neměli ani potuchy) a chápu pozici homosexuálů, že chtějí žít normálně, ale obě skupiny to vzaly špatným koncem - násilím jak lingvistickým (černoši), tak mravním (gaypartade etc. - nemyslím, že oplzlosti na veřejnosti získají sympatie)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    BIMBAS: Ja ti nevim, jestli je tohle o boomerstvi. Spoustu lidi treba takovy to soucasny vlnobiti kolem lgbt rozrusuje, ale podle me je to spis o tom, ze se s tema lidme nesetkavaji a nevi, co maji cekat. "Ty vole, von je na kluky? Bude mi sahat na zadek? Bude tady behat v ruzovym natelniku?" A pak, kdyz ses s nima v praci, nebo se bavis v ramci nejaky komunity, tak proste neni co resit. Nejsou to vegani, aby ti hned pri seznameni rekli "Ja jsem Honza a jsem gay."
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    INDIAN: dalsi vec je, pracujeme s globalizovany svetem, internetem, v nadnarodnich korporacich, kde jsou nasimi kolegy lide z celyho sveta. jako muzu si myslet, ze XY je curak, ale to ze je nekdo curak nema nic spolecnyho s barvou kuze, vyznanim nebo sexualitou.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    VYHULENY_UFO: ja osobne teda ignoruju jakejkoli diktat at uz je to z toho nebo onoho tabora... stava se ze me dabluv advokat jakmile mi nekdo jeho nazor cpe jako fakt... nevim jestli to souvisi s vekem nebo ne, ale mozna ze nase generace ktera proplula komunismem, divokym kapitalismem devadesatek a opetovnou normalizaci je asi pripravena na vsechno a dovede bejt mozna trochu nad veci .. ale mozna se mejlim
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Nicmene ja jsem slovem black nemyslel primo negra ale spis problem kolem barevne separace a poukazovani na vsechny mozne i nemozne zazite nazvy. Onehda byl problem s nejakym klubem v americe Red neco, ze je to rasisticke. Ted jsem slysel neco ze black hole uz nebude a podobne kraviny
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    SATOO: ja to tak beru ale da se od boomera imho ocekavat
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tak nevim, ale kazdej boomer, kterej pamatuje diktat komunistu aspon na zakladce by mel ignorovat diktaty dementu, kteri maji neco proti lgbt a barevnejm. staci, ze v cechach jeden privandrovalec a cmoud zalozil stranu pro dementy, ktery hejtujou pristehovalce, barevny, islam, lgb a vsechno co tzv heterosexualnim bilym muzum vadi.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    SATOO: Ty taky drz hubu...
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    FALLENANGEL: ololol. Necekal jsem jinou reakci
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    BIMBAS: Negry a buzeranty sem netahej...
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Ted mi nekdo vysvetlete celou tu saradu kolem lgbt a problemem se slovem black 🤔 nebo se do techto vod poustet nebudeme?
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Protoze jsem byl nedavno titulovan boomrem, coz je neco jako demo na dedecka, tak si bookuju tenhle klub 😂
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    SATOO: Iluminati to maji obsancovany, no. Bez trasovani ani prd. Ale mozna se to ted zmeni diky ockovani proti Kvidovi.
    THEFLON
    THEFLON --- ---
    DEEFHA: Tak se omlouvám, je to Ctrl+ú 😁

    THEFLON
    THEFLON --- ---
    DEEFHA: Odpoledne budu v práci tak vyfotím na full size klávesnici, notebook se nepočítá :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DEEFHA: Nebo my s Theflonem nějak velký :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam