• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Každá generace vymyslela nějakou svoji hudbu. Co vymyslela ta dnešní? Nějak mě nic nenapadá, kromě toho, že vše co bylo ztrivializovala až do stupidity.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    my jsme meli jako jediný na našem maloměstě Didaktik M
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    VYHULENY_UFO: žlutý ďábel :-) my je měli taky. PMD85 byl lepší, ale do školy se nám nedostal, měly ho často doma děti prominentních rodičů. v té době jsem u kamaráda z emigrantem v rodině viděl i ZX spektrum a něm pařil svůj první letecký simulátor....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAGUMI: my meli ve skole laborku s iq151 v suterenni mistnosti. pres leto priserny vedro, v zime po zapnuti pocitacu do 10minut vsichni v trickach.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    INDIAN: My měli kroužek programování přímo ve škole, s PMD85 a asi tuctem IQ 151; vymysleli jsme s kamarádem v Basicu prográmek, který IQ 151 tak rozpálil, že se na tom daly ohřívat párky. Museli jsme to správně načasovat, abychom ten hrneček zvládli přesunovat z jedné krabičky na druhou dřív než se přehřála.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: plus hru jmenem Xonix
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nekdy v roce 1985 dostal otec do sveho gymnazialniho kabinetu matematiky a fyziky (fotr mel matfyz a ucil ma-fy) iq 151 s kazetakem a televizi znacky merkur. topilo to, pipalo, ale fungovalo. nekdy kolem roku 88-89 dostali na gymplu do kancelare reditele PP06... ta uz mela nemecky hovorici msdos 3.0, turbopascal a jednu z prvnich verzi t602.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    INDIAN: IQ151 mi půjčili z gymplu i domů :) Možná i ředitelka, co mi ho půjčila mi asi pak dala i to echo o tom Sharpu. Je to mlha. Bylo mi 16. Nějak to mám z té doby už dost rozmazané.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jo asi jsem se to dozvěděl v astronomickém kroužku. Nevybavuju si to, ale přijde mi to povědomé :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jo, do Atari klubu jsem chodil, ale to až po té, co jsem Atarko měl. Tam jsem to asi nezjistil.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Ja chodil u nas v Tabore do klubu na krouzek programovani na Atari 130/800XE, kde se mj. nachazely i Commodore 64, PMD-85 a taky oranzovy kamna IQ 151 spolecne s jednojehlickovou tiskarnou BT100 alias splasenej hrebik
    Bouzel sem prostredky na porizeni nemel (resp. rodice nebyli moc svolni), ale vim ze se shanenim zas takovej problem nebyl, uz diky prave znamostem z klubu, tak sem i potencionalne mel moznost poznat kolegy z vypocetniho oddeleni z fabriky kde delali rodice... Na ucnanku se mel dost spoluzaku majic Didaktik Guma anebo zmineny Atari
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Já jsem za základce chodil na "počítačový kroužek" do DDM (měli tam místnost plnou Ondrů, hehe...) a tam jsme všichni přesně věděli, co má kdo doma, kde bydlí, jestli je ochotný kopírovat kazety jen tak a nebo jestli za to bude něco chtít... Ostatně v městě o cca deseti tisících obyvatel to takhle fungovalo se vším, jen teda ne všechno šlo přes DDM :-) Potřeboval jsi koupit garáž nebo opravit bojler - zašlo se do hospody nebo se zeptalo chlapů v práci... Každej věděl něco. Takovej biologickej internet :-D
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Byly ruzny kluby elektroniky pri Svazarmu a pyjonyrskych domech.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Vzpomínám, jak jsem za komančů sháněl počítač. Neměl jsem vybráno, bral jsem vše co by šlo sehnat. Nakonec jsem koupil na burze Atarko, ale předtím si pamatuju, že jsem v nějakém obchoďáku v Ostravě Výškovicích (daleko od mého bydliště v končinách, kde jsem předtím asi ani nikdy nebyl) sháněl Sharp. Dostal jsem echo, že by tam měl nějaký být. Nakonec mi ho někdo vyfoukl (asi pod pultem). Nicméně si nevybavuju, jak jsem zjistil, že tam bude. Na internetu ne :D Asi mi ani nemohl nikdo z přátel dát echo, protože v té době málo kdo vůbec věděl co to počítač je. Jak jsem to zjistil? Já si to nepamatuju.
    Jak se takové informace zjišťovaly? Pamatuje si někdo?
    LACIF
    LACIF --- ---
    ….od ty doby, co se tam nekouří, jsem se nesundal v knajpe…
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    EL7334: v nakitu znam par lidi.

    OMNIHASH: myslis, ze tebe to neceka? :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak když vidím moje rodinný důchodce a jejich týdenní balík šmakulád od pěti různých doktorů, tak zrovna oni by potřebovali nějakej centrální lékařskej registr jako prase drbání.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ACKO: Moje matka platila Telekomu za to, že jsme nebyli v telefonním seznamu. Co kdyby to někdo zneužil, že...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    (>ლ)
    ACKO
    ACKO --- ---
    HAR4NT: to lze i kvalifikovaným odhadem při troše životní zkušenosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam