• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.

    Jsme Husákovy děti.


    Ano Boomers na "západě" jsou mnohem starší, ale u nás se tento pojem zažíval právě pro lidi narozené v době populační exploze tlačené normalizací.
    https://www.czso.cz/documents
    rozbalit záhlaví
    MATT
    MATT --- ---
    HYENA: v Klubovne na koncertech i na Nadrazce na pivu mlady potkavam.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYENA: Prostě přišli na to, že se dá socializovat bez toho, aby u toho museli utrácet prachy a radši je utratí za něco jiného, no.
    HYENA
    HYENA --- ---
    HOWKING: A neni to spis tim ze mlady nechodi nikam a bavi se mezi sebou na instaci apod? Pujdu se zitra schvalne podivat po delsi dobe do hospody jedtli se neco nezmenilo...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Tak já ty hippies vnímán jinak. Byla to dost široká platforma. Revolta proti poválečný kultuře konzumu, přinesla vlastní komerčně úspěšnou kulturu jak v hudbě, umění i filmu, tak třeba i filozofii. Současná dezolátní platforma nic moc nepřinesla, filozofuje nám tu Hampl, zpívá jim k tomu Ortel -> nepřínáší nic nového, jen špatnž revival blbosti minulosti. Z oživení zájmu o východní filozofii a náboženství, dnes žije ezo scéna. Hippies dali rock’n’rollu psychedelii a hard rock navázal kontrapuntkem. War Pigs jsou protiválečná skladba, zbývaná z pozice mocných jako jejich karikatura. Politicky podporovali černošskou emancipaci. A součástí toho hnutí byli samo sebou i dost otřesný věci jako fanatismus, znásilňování, tvrdý drogy. Anti-systémovým hippies vnímám dost jinak, že regresivní síly ezo-scény, zblbý ruskou strategií zpochybňování všeho jsou takovou tou 10-15% částí společnosti, která s náma bude vždycky. Stejně jako bude nový pohled mladých, který si ten svět v hlavě poskládají jinak, než předchozí generace, protože se nám ta společnost od 18 století mění rychleji a rychleji, díky kapitalistický transformacI hospodářství a proměně práce.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    The Fugs - Exorcising The Evil Spirits From The Pentagon October 21, 1967
    https://youtu.be/1Wcz0lEYS64
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONZA09: muzi, co ziraji na kozy...

    First Earth Battalion - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/First_Earth_Battalion
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MATT: Moje oblíbená storka je, jak hipíci udělali manifest před Pentagonem, tam se naládovali cukříkama napuštěnýma LSD, zpívali jim k tomu The Fugs a čekali, že silou mysli zvednou ten barák ze země a vystřelí ho do piči vesmíru. Turn on, Tune in, Drop out.

    Nope. Bylo jedno léto lásky. Pak bylo druhý léto lásky. A pak už nic co by stálo za řeč. :)
    MATT
    MATT --- ---
    INDIAN: jj, to mi doslo teprv pred par dny, ze hippies byly dost podobna pata kolona jak dnesni dezolati (btw: nema nekdo lepsi oznaceni? me to slovo dost sere ;) Ve vysledku z jejich snahy tezili akorat rudy khmerove.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Ren and stimpey!

    Happy Happy Joy Joy: The Ren & Stimpy Story (2020) - Opening and John K.'s childhood
    https://youtu.be/pQHoqmp-IpI
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    HOWKING: Tvuj prispevek je pouze projevem z casovy a socialni bubliny, tehle fenomen sou bezny omalovanky jakykoli doby, muzes strelit od boku jakoukoli situaci z minulosti z vicemene jakyhokoli statu.
    Za me strelim od boku treba rok 68 v zapadni evrope, to byl nazorovej stret generaci par excellence, komentare ve stejnym duchu, pouze s jinym slovnikem nadavek
    A tech nejenom viditelnych pripadu v historii je takova hromada, ze bysme to tu rekapitulovali jeste 2 roky
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOWKING: Ale to progresivni sebemrskacstvi jsi teda nasal od novejch rocniku dokonale.
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    Někde jsem četl studii, že počet dementních debilů a kreténů na spodní straně Gaussovy křivky sociální inteligence ve společnosti je po generace více méně konstantní, pouze v moderní době lehce roste, protože se jich více dožije stáří ... ;-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LEXIK: To není o konzervativnosti a progresivnosti. To je o totální debilitě, chcimírstvi, dezinformacím, neschopnosti psaného projevu, nepochopení státu, ekonomie, .... Prostě ta teorie s vychlastaným mozkem je asi dost přesná. Víc než "konflikt generací" - ten byl vžy, jiste, ale byl "inteligentní" - v rámci možností.
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    Epochální objev ... ;-)

    V mezigeneračním konfliktu jsou "konzervativci" hlavně ty starší ročníky.. kdežto "progresivisti" jsou mladé ročníky ..

    Dokonce to tak bylo vždy, již od Starého Říma v zachovaných dokumentech si "stěžují" staří a lamentují nad zkažeností mládeže ... řekl bych, nic nového pod sluncem :-)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    HOWKING: . .inu léta popíjení výčepní lihoviny udělala nenávratně s mozkem svoje..
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsem zas měl jednu ze svých boomerských chvilek a vedl řeči o o hlupáctví společnosti odvolávaje se na domnělou příčinu v stavu dnešního školství. A to jsem narazil. Mladý kolega mi namítl, že jak na sockách tak na ulicích se jako debilové projevují hlavně lidé mojí generace.

    A on má sakra pravdu! Všimněte si, kdo jsou ti dezoláti a kolik je mezi nimi mladých?

    Už bychom měli (my starci) fakt vymřít a svět bude zase v pořádku!


    NJAL
    NJAL --- ---
    RUDOLF: Pro uzivatele arj to zas takova revoluce teda nebyla :-) Ale rar mel pekne interaktivni textmodove rozhrani, to novinka v archivatorech byla urcite.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MATT: jj, tak multi-parted rar byla revoluce pro transfer přes floppy disky.. asi teda pro mě, když mi to kámoš ukázal. Pár měsíců jsem neuměl rar rozbalit korektně. Myslím, že jsem měl takhle dune 2 doma, ale neuměl jsem ji korektně rozbalit.
    MATT
    MATT --- ---
    RUDOLF: stačilo používat jinej protokol, ale ne všechny BBS to uměli.

    Já měl ještě analog ústřednu, takže telefonat bez omezení za 1 kč. Ale vim, že když vyšel Quake, tak jsem si dával budík asi po třech hodinách, abych dal stahovat další část RARu.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MATT: nebo taky ne, navázat při stahování na přerušené spojení nebyl standard.

    Nejvíc si pamatuji, jak jsem doma dostal čočku za účet za telefon, když jsem stahoval 70 MB kingpin dema celý den,
    MATT
    MATT --- ---
    RUDOLF: jak jsem teď někde slyšel vyprávět Luďka Staňka o vytáčeném připojení a rychlosti stahování porna: "to jsi měl kozy k snídani a kundu k večeři". ;))
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MATT: ajo BBS!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam