• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRIZERGoodreads.com
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    KEPLIK: Ja sem kolo dropnul, protoze se nemuzu prenest pres to, ze vetsina postav jsou idioti. Mozna je to realisticke, protoze jsou to mladi lide z vesnice, mozna se to pak zlepsi, ale nechci to zjistovat :)
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    Jsem se pustil do Jordanova Kola času, když se blíží seriál, ale zatím jsem trochu rozpačitý. První díl (https://www.goodreads.com/book/show/59242995-oko-sv-ta) byla zcela otevřená vykrádačka Tolkiena, ve druhém jsem zatím na začátku. Kamarád mě navíc varoval, že dvojka je trochu vycpávka a teprve trojka je zase dobrá. Zkuste mě prosím někdo trochu namotivovat, ať držím, místo toho, abych se pustil třeba do Mycelia, když už je konečně skoro kompletní.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    V záhlaví na Goodread je Horror week

    It's Horror Week on Goodreads! - Goodreads News & Interviews
    https://www.goodreads.com/blog/show/2182

    Nicméně co jsem koukal tak mě nic nezaujalo, ale třeba někdo v tom uvidí nějáký klenot a může ho doporučit ostatním...?!
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Tak jsem konečně dorazil podruhé IT

    Tady rychlá recenze kdyby někoho zajímalo:

    Vojtech Sroub’s review of It
    https://www.goodreads.com/review/show/4260195551
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Také se ráda přidám
    Tereza Krupičková (lenzie) (178 books)
    https://www.goodreads.com/lenzie
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    ROMI: To mám podobně. Strange mě nebavil tak, jak bych si přál, a odrazuje mě to i od Piranesiho.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    The Wisdom of Crowds (The Age of Madness, #3) by Joe Abercrombie
    https://www.goodreads.com/book/show/40701780-the-wisdom-of-crowds

    Dnes dočteno, asi jsem byl moc natěšen, ale za mě poměrně zklamání. Půl knihy se točí jedno a to samé téma, poté se přejde ke všem možným "otočkám a odhalením" aby vás konec akorát naštval.

    Joe Abrecrombie je pořád jeden z nejlepších autorů "moderní Fantasy" ale po Empire strikes Back (Trouble with Peace) jsem neskočil na Return of the Jedi ale na Battle for Endor...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    NOISEGATE: Pravda, kvůli krátkosti jsem to taky nezhodnotil na plný počet....na druhou stranu taková Barva z Kosmu je taky krátká a mám to přečtený a poslechnutý asi 20x

    ROMI: Má to moc pěkný audio kdyby si chtěl zkusit tuto formu třebas... https://tokybook.com/piranesi/
    ROMI
    ROMI --- ---
    ROMI
    ROMI --- ---
    NOISEGATE: ja Piranesi nemam chut zkouset, uz Strange me uplne nebavil od ni, ze jsem to nakonec ani nedocetl mam pocit
    ROMI
    ROMI --- ---
    LAAZI: a nesmi to byt YA pak je to hodnoceni uplne zkresleny :) a radsi uz ani nectu, parkrat jsem se takhle spalil :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    FRIZER: uz chvalili ty jeho prvni sagu a me to uplne nenadchlo, prumerna fantasy a ke konci me to i stvalo chovani postav,uz jsem pomalu i zapomnel, co se tam delo, takze dojem velky to na me nemelo, takze tohle ani zkouset nebudu.
    ROMI
    ROMI --- ---
    YEETKA: akorat zkousim audioknihu, tam zkousim veci, co bych jinak necetl :) nebo veci, co uz jsem kdysi davno cetl :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    FRIZER: hele me se to libilo, ma zajimavy napady Crouch, pripada mi takovej novej Crichton. Trosku obcas pokulhava myslim zpracovani a urcita logika, ale bavilo dost.
    ROMI
    ROMI --- ---
    a ja si rikal, proc se najednou hlasi tolik lidi do skupiny na goodreads :D ani nevim jak jsem se tam stal adminem a musel jsem potvrdit asi 6-7 lidi uz :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    KEPLIK: Knihovník je každej druhej vč. mě (ale co to převzal Amazon, nějak už mě to sisyfovské vykydávání Augiášova chlévu přestalo bavit), spíš by to chtělo superknihovníky (ook!).
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    LAAZI: mam to stejne, 5 davam srdcovkam, ktery si treba jednou prectu znovu a vetsinou je chci mit v knihovne, takze malo ;) jednu hvezdicku jsem nedal nikdy, to radeji nehodnotim. Jinak mi prijde za na GR je vic zenskejch obecne

    FRIZER: pro mě Piranesi lehký zklamání, opět se ukázalo že začínat knížkzu s velkým očekáváním (i masáž tady na nyxu) je chyba :) snová atmosféra budiž, ale rozjíždělo se to absolutně zbytečně pomalu a pak šmitec konec a v podstatě jednoduchá linka vhodná spíš na povídku.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Jinak muj tip na nachazeni knizek na Goodreads - prumerny hodnoceni 4+, aspon par tisic hodnoceni, a hlavne, v pozitivnich receznich musi bejt chlapi i zensky, jinak to je bud nejakej edgelord military bullshit nebo nejaka saga o piti caje s princi, coz teda ani o jednom nerikam, ze nejde precist :)
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    FRIZER: Musel sem trochu vzpominat, ale dalo se to myslim cist. Za me 3 hvezdy

    Davam 5 kdyz to je nejaka serious literature nebo neco co me osobne ovlivnilo, 4 kdyz je to tier1 fun, 3 kdyz je to dobra knizka, 2 kdyz se to asi da cist, ale je to trochu cringe a 1 hvezdu nedavam, pac nedocteny knizky neni fer hodnotit, teda krome 4. dilu Prince of nothing, *Achamian weeps*.
    Tzn. to mam cca o hvezdu posunuty dolu oproti prumernymu hodnoceni, ale kdyz bych dal treba Mistborn 5 hvezd, tak co pak mam dat Sirenam z Titanu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam