• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOC256: Zatím mi přijde, že na tuto otázku si lidi odpovídají podle toho, jakou mají sami životní zkušenost. Hráli jako děti, nehráli jako děti, bylo to dobrý, nebylo to dobrý, padli do nějakého návyku, úniku, nepadli.. rozhoduj se podle sebe.

U nás jsme vsadili na unschooling představu, že když se dítěti nelimituje přístup k něčemu, nepřipadá mu to vzácný a nedostupný, tak to dítě to používá z vnitřní motivace k naplnění nějakých svých potřeb. Syn hraje rád, pak přestane a jde dělat něco jinýho. Stejně jako sní jednu zmrzlinu a né deset zmrzlin (protože mrazák je nacpanej zmrzlinama, není tam ten boj o to).

TENTO POHLED NIKOMU NENUTIM, neni to jak podporit daty co to s detma dela, zalezi na celem kontextu jejich zivota, kazdy se musi rozhodnout v tomto sam. naprklad v Cine je nelegalni kdyz deti hraji videohry vic nez nekolik hodin tydne.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    KOC256: ehm tak to je tu trochu offtopic tema ne? Já se venuji sportum celej život protože mě to baví a to hraju celej život, a kluka táhnu ke sportu taky, ale znám lidi co je to sportovat nebaví a hry v životě nehráli, takže bych tohle viděl na slepý předsudek.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KOC256: Neni lepší z tohohle hned nedělat jedinou náplň života? Jako chápeš, že lze s prckem hrát hry a taky chodit ven?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MIC: tohle!! - "na počítači častokrát není jen vlož placku a hraješ, ale řešíš spoustu debilních cajků okolo"
    byl to presne otcuv argument, proc mi tehdy poridit pocitac a ne konzoli
    to stejny hry - chces zkouset mody, etc...? casto musis prijit na to jak a kam nakopirovat, jak rozbalit archiv, zjistit jak funguje adresarova struktura a jak v ni najit to co hledas, etc...
    naprosto neskutecne to rozsiri pocitacovou gramotnost nad ramec beznyho uzivatele

nicmene v ramci KOC256 mel taky otec do urcityho veku pravidlo "tady je kuchynska minutka, delej a hraj co chces, az zazvoni, tak to vypnes a pujdes delat zase neco jinyho"
    ale i bez PC jsem se prirode a sportu stejne nevenoval, i kdyz me k tomu rodice zkouseli motivovat, protoze to me nezajimalo nikdy :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Není lepší děti od tohoto držet co nejdále a rozvíjet vztah například k pobytu venku, k přírodě či sportu?
    MIC
    MIC --- ---
    ELECTRICKOTA: my jsme dostali starší xbox360 darem a zarazilo mě, jak chudá je nabídka her na týhle platformě. Střílečky, sporty, auta, víc stříleček. A divný hopsačky.
    Mladej má rád vlaky a her s touhle tématikou je 0. Na PC je mnohem širší škála žánrů a velký množštví her zdarma, takže vyzkoušet, zjistit že je to moc těžký nebo divný a zapomenout se na konzoli dělá poněkud dráž :-)
    PC je imho lepší i protože ať chce nebo nechce to dítě přijde do styku s velikou spoustou písmen a navíc na počítači častokrát není jen vlož placku a hraješ, ale řešíš spoustu debilních cajků okolo, takže se pařánek postupně naučí pracovat s pc lépe než maminka a tatínek už pak jednoho dne nebude muset řešit nic :-)

Např. Epicgames.com dávají každý týden hru nebo dvě zdarma a čas od času se vyskytne luxusní kousek i pro omladinu.
    Kupodivu řadu zábavných věcí jsme našli na microsoft storu... od Robloxu až po World of Tanks

A co mladej říkal, tak nejskvělejší společná pařba byl World of Warcraft. Teď mají 1-20 levelů zdarma a škálování světa, takže se můžeme podívat na půlku Azerothu, zkoušet různý profese, hledat cestu podle mapy a tak vůbec :-)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    tak to rozstřelím, kluk od svých 4ech hraje u mě na PC Flatouty(auta s bouračkama) a jde mu to až nebezpečně dobře. Na vánoce jsem mu koupil nový Xbox, tak uvidíme jak mu to půjde s gamepadem, někdo nějaké zkušenosti a tipy na hry pro děti na téhle platformě(nikdy jsem konzole neměl takže moc se neorientuju).
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam