• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    Mimochodem včera jsme vypustili do světa novou várku her.
    K týhle jsem skládal hudbu a strašně mě to bavilo :)
    3Déčko Rallye 2 – Hry – Déčko – Česká televize
    https://decko.ceskatelevize.cz/hry/3decko-rallye-2

K týhle jsem přispěl pár drobnostma
    Pavučina lží – Hry – Déčko – Česká televize
    https://decko.ceskatelevize.cz/no-neke/pavucina-lzi

A vřele doporučuju od kolegů i Robo Bobo a AZ kvíz.
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    DUCATIMONSTER:
    Na Déčku při vývoji her často spolupracujeme s dětskými psychology a snažíme se, aby hry byly "K něčemu dobrý" a měly vzdělávací rozměr. Vedle toho, že hry jako takové často pomáhají rozvíjet schopnost kombinatoriky, strategie, postřehu a třeba pomáhají při studiu cizích jazyků. Takže pokud hledáš, kde začít s pětiletým dítětem, řekl bych že první kroky jsou bezpečný třeba na našem webu :)
    Online hry pro děti – Déčko – Česká televize
    https://decko.ceskatelevize.cz/hry
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Aha, tak to jsem asi špatně pochopil, díky za opravení...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ZBYNEK:
    Though this app technically runs on smartphones and tablets, it is not optimized for such and offers no official support!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZBYNEK: no tak je to not suppported, takže podle mě jen nedostaneš podporu pokud něco nebude fungovat optimálně. Zřejmě optimalizuje pro pár konkrétních zařízení. Osobně jsem to nezkoušel, ale nevidím moc důvod proč by to na mobilu nechodilo.

Ale to chce zkusit případně no
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZBYNEK: používám to v tv sticku s androidem. Na mobilu to nepůjde? Proč by ne? Nezkoušel jsem ale nevidím problém, možná jej jen nedohlédnu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    REDSNAKE: SmartTube je pro zařízení (TV, stick atd.), ale ne pro mobily...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    STAROJDA: Android? Jestli jo tak zkus smarttube tusim. Je to alternativni prohlizec youtube bez reklam a balastu. Funguje fajn, pouzivam na tv sticku
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REDSNAKE: Děkuji, vyzkouším pro sebe.

Děcka mají 6+ zařízení, pro ně to nedám. Ale třeba budou mít zájem sami, nabídnu.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    REDSNAKE: To jde ale jen v prohlížeči, žejo. To je jasné že pluginy jsou na všechno. I místo Youtube Premium můžeš mít plugin :)

Jenže já bych to chtěl v appce...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LAUNCHER: Blocktube, funguje to paradne. Naklikas si tam bloky na konkretni autory/videa. K tomu doporucuji i sponzorblock ktery automaticky preskakuje sponzorovane segmenty. Na blokaci shortu je taky plugin kdyztak.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    STAROJDA: Moc mě mrzí, že nejde na YT blocknout konkrétní kanály. Těm největším hříšníkům bych to tam nasázel...

I mi to vadí pro mě - když sháním třeba recenze GPU, tak mi tam lezou videa z kanálů, kde ty GPUs v ruce nedrželi, ale dělají fake "srovnání" GPU 1 vs GPU 2, což jsou prostě jen 2 videa "ze hry" s fake průběhem FPS.

Grrr.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    LAUNCHER: Jop, přesně tak. Takhle clickbaitově ten short formát prostě funguje. Děti občas nám něco řeknou - prostřední syn (8) rád vypráví, co viděl v shorts. A já mu vysvětluju, jak nemá všemu věřit. Jak schválně přeháněj atd. Je to vlastně dobrá průprava na budoucnost. Takže je zásadní mít s dětma zdravý vztah aby vám důvěřovali a svěřovali se s tím, co viděli/slyšeli.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HONCKA: STAROJDA: U tech shorts mi vadi ukrutna nekvalita contentu, alespon co nam tam leze. Vylhane veci, click baits, prehaneni, pribehy bez pointy - aby to chudak decko melo pustene vickrat dokola atp. Snazime se hodne vysvetlovat. Zatim neregulujeme, ale do budoucna nic nevylucuji.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Pro jistotu disclaimer - Kazde dite je jine, kazde dite se vyviji v case. Muzeme si vzajemne rict, jak to mame s nasimi detmi prave ted, ale nema smysl roubovat co funguje v jedne rodine na rodinu jinou. A nema smysl to porovnavat mezi jinymi detmi, v jinem veku, v jine situaci.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: u mě mají na shorts plugin, který je odstranil (chodí přes web, přes appku nefunguje ani autotranslate titulků do CZ), takže je to nenabízí (já osobně jdu příkladem a mám to nainstalovaný taky)

STAROJDA: s tím prvním souhlas, já to mám trochu jinak, když mi něco nejde, tak se na to vyprdnu a další den se na to vrhnu s čistou hlavou a klidně to udělám najednou
    ohledně toho školství, tak máš pravdu, jenže je problém ten, že u některých profesí to potřebuješ, já dělám IT a byl jsem na x odborných školeních, který jsou na 3-5 dnů a je to hrutá 8 hodinová nalejvárna akorát je tam pauza na oběd
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: Za mě je soustředění prostě to, že udržím pozornost u dlouhodobé aktivity. Příklad - mám udělat PPT na chystaný workshop. Nedokážu ho udělat najednou, po nějaké době už mi padá motivace, mizí nápady. Takže jdu dělat něco jiného, kde zas aktivita naskočí.

Jiný příklad - naše školství z 19. století kde děti musí 45 minut sedět a udržet pozornost na výklad celou tu dobu. To já nikdy nedával a dnešní děti to nedávají ještě víc zřejmě.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: U nás je tiktok zakázanej, Shorts jsou povolený, ale limitujeme to. Jde o to, kterému algoritmu věřím. Já např. jedu Reels a tam je algoritmus imho v pohodě. U Youtube Shorts taky. Nelezou jim tam toxický věci. Obecně víme, na co koukají. Když nás to zaujme (mě nebo ženu), tak se na to ptáme a bavíme se o tom. Vyloženě zakazovat nic nechci, protože "zakázané ovoce". Občas filtrujeme algoritmus tak, že z homepage youtube vypínáme navrhovaná videa atd.

To co píšeš (možná se ale pletu, kdyžtak upřesni) působí jako až excesivní kontrola. Jako proč ne, ale nechci být policajt a zbláznit se z toho. Děti stejně budou napřed a nemůžu je hlídat 100% času.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: btw definuj dle sebe soustředění. Za mě je to schopnost přijímat a pak dále pracovat s informací, čím větší schopnost máš, tak tím déle umíš přijímat a to je imho potřeba všude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam