• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    LEGI
    LEGI --- ---
    STAROJDA: chápu, mě přišlo, že vždycky byl ten "revír" relativně malý na to, aby se v tom člověk neutopil. a i když se zasekl, stačilo se prostě pozorně dívat.
    krom toho ta nápověda tam vždycky popostrčila, ale nikdy nevyřešila daný kvíz/zásek.

já jí sám několikrát použil, protože jsem prostě netušil logiku, na které daný kvíz stál. a i s ní to pak chvíli trvalo.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Tak já jen dodám, že u nás Lost In Play úspěch nemělo. Děti nebavilo bloudit a hledat random věci. Ale možná se k tomu zkusím vrátit když jsou starší.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    LEGI: Lost in play je pecka. K tomu ještě doporučuji My brother rabbit. Hodně podobný a přitom úplně jiný. Naším dětem se moc líbily obě hry od začátku až do konce. A mě to taky fest bavilo.
    LEGI
    LEGI --- ---
    musím se svěřit z naprosto topovýho titulu

Lost in Play

Ne nadarmo to má skvělý hodnocení na Steamu, kouil jsem to za 10 euro a je to naprosto skvělý.
    s gamepadem "point and click" adventura pro děti, o sestře a bráchovi a jejich živých snech, žádný bubácký, naprosto geniálně vtipný i pro dospělýho, dítě to naprosto žere, ale hlavně - pro děti je tam teda lehká komplikace v desítkách různých miniher a puzzlíků, který jsou občas trochu těžší, ale ty jsou právě to, díky čemu to vyzdvihuju na 10 z 10. žádný z nich není odbytý, obvykle není "na první dobrou", každý ale dává perfektní smysl, je oříškem, ale frustrací. fakt skvělý.

nad to to má moc pěkný vizuál, hudbu, animace, řadu detailů, který člověk nevidí na první dobrou.
    fakt skvělej titul od 4 let výš - malý děti budou chodit a zkoušet používat věci, starší si užijou i ty puzzly.

ještě jsme to nedohráli, ale už teď vím, že bych chtěl pět dalších dílů od nich.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    YMLADRIS: Nechteji to udelat i online?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Pardon z fb mi na mobilu nejde lip kopírovat.

Brno

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    TRAGED: (urcite se na ne podepise i to, co je v jejich ratingu)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    JUNGLER: Pro mne ničím. Naše děti jsou vedeny k dodržování Ratingu. Ale vybavuju si tu posty, které si tohle určitě neuvědomovali. Nemluvě o tom, že to není jen o hororech, analogicky se na dětech podepíše cokoliv co je mimo jejich rating.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    TRAGED: No nevím jak moc je to objevnej článek... Asi je celkem jasný, že není dobrej nápad nechat sledovat malý děcko jak hraju survival horor hru. To je to samý jako bych ho nechal koukat na Hellraisera a pak se divil, že z toho má noční můry. 😂
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Doporučuji přečíst až do konce. Co dítěti dokáže udělat byť jen sledování jak hraje rodič:

Indiana Jones and the Great Circle reawakened a PS2-era phobia that made me quit survival horror in 2003, and I'm still recovering | GamesRadar+
    https://www.gamesradar.com/games/adventure/indiana-jones-and-the-great-circle-reawakened-a-ps2-era-phobia-that-made-me-quit-survival-horror-in-2003-and-im-still-recovering/
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    SUCHNA: moc diky :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Aha, spatne jsem te pochopil, mea culpa 🙂
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    REDSNAKE: Jojo, jen přitakávám 😀
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Zrovna o Unravel 2 se tu uz dobrou pulhodinu bavime, Mlho 😀
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Stejná zkušenost s Unravel two...perfektní hraní s malou dcerou, ovšem do chvíle, kdy se obtížnost zvrtne na těžko pokořitelnou a v jednom to dát nejde. Takže pak nezbývá než jít od začátku.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    URZA: neboj(te) se toho. Já to hrál se synem (7) nedávno a jo, je to později těžký. Ale pořád platí, že můžeš druhou postavičku hodit na záda a udělat těžké sekvence sám. My jsme to přestali hrát až v momentě, kdy prcka přestalo bavit koukat na mě, jak už podesátý jedu stejnou část, abych to konečně dal :D. Takže pokud ty máš větší skill než já a dcera trpělivost, tak byste to mohli dohrát ;)
    SUCHNA
    SUCHNA --- ---
    RMUTT: A dobrá práce, jede u nás spolu s domečkovem teď nejčastěji
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Nintendo Virtual Game Cards aka parovani vs rodicovska kontrola

Kdybyste nekdo mel podobnou zkusenost jako ja, tzn. ze i kdyby jste se staveli na hlavu, tak parovani konci s errorem: 2016-4102, tak nestaci rodicovskou kontrolu vypnout, ale je potreba NSW od ni uplne odlinkovat. Po sparovano NSW muzete zase slinkovat zpet a VGC funguje jak ma. Na webu Nintendo supportu o tom neni ani zminka.
    URZA
    URZA --- ---
    REDSNAKE: och tak to je škoda! ona teda mezi tím jak hrála před rokem a teď udělala velký pokrok, tak uvidíme..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    URZA: Hm, my to rozehrali s 5yo tez a je to super do faze kdy hra zcela zjevne vyzaduje vyborne nacasovani a koordinaci dvou hracu coz je dost unreal s takhle malejma detma. Je to skoda, tez nas to bavilo.

Ted parime na switchi boomerang fu. Je to paradni rezba proti botum. Kdo mate moznost, urcite vyzkousejte
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam