• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    How To Raise a Reader in an Age of Digital Distraction ‹ Literary Hub
    https://lithub.com/how-to-raise-a-reader-in-an-age-of-digital-distraction/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    IMOLOL: podle me kurz na konkretni LLM je treba Patrick Zandl Letni skola AI, jako ze jake cudliky ma Chat GPT. Kazdy den ti prijde mail s popisem a domacim ukolem na 10 minut.

Ten Kasik mi prijde ze to ma byt nezavisle na konkretni chatbot sluzbe (ale ty videa jsem nevidela)
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    YMLADRIS: já jsem asi slepej, ale nevidím tam s jakou LLM pracují. Nevíš náhodou která "AI" a další software jsou v kurzu použitý?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Trochu off topic ale nevim kam s tím - rodinné zkoumání lm včetně tvorby hry

Objevujte AI společně (video kurz pro rodiče) | Pavel Kasík – novinář, analytik, lektor, konzultant
    https://www.pavelkasik.com/objevujte-ai-spolecne-videokurz

přemlouvání chatbota k nemožnému
    tvorba rodinných novin
    generování AI obrázků a montáží
    příprava rodinné soutěže
    programování vlastních her
    natočení vlastního filmu
    testování hranic umělé inteligence hravou formou
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KULHY: Theo se třeba ve svém pokročilém věku :) vrátil ke Scratchi a udělal v tom teď jednoduchou puzzle hru. Tak pokud vidíš smysl v tvorbě her, nabidni scratch
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GHOSTSTALKER: ty levely na nemožnou úroveň dohrát nikdy nejdou :) Ale na ty nižší úrovně je to záhul :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    TOOMIX: Ty Berušky překvapivě fungují i na Windows 11. Omládl jsem o 25 let. Jdu soutěžit :-D.

KULHY
    KULHY --- ---
    I kdyby jen jako pozorovatele.
    KULHY
    KULHY --- ---
    To zasvěcování dětí do procesu tvorby videoher je podle mě hrozně vděčný.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Repost od vedle:
    Výstava Od prvních pixelů po umění – Chvalský zámek
    https://chvalskyzamek.cz/udalost/vystava-od-prvnich-pixelu-po-umeni/
    PAJA07
    PAJA07 --- ---
    GALE: jednicka Monument Valley bude ted od ctvrtka zdarma na Epicu
    LEGI
    LEGI --- ---
    máte někdo zkušenost s LogicLike?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ELHO_CID: Díky, Matemága skouknu. Mladší je teď v 2hé třídě a prázdniny ho viditelně dost unschoolovali. Tak to potřebuju hacknout. A matika (počítání ho baví).

Zároveň včera vyhrabal v šuplíku gamepad a řekl že s ním chce něco hrát (na PC). Tak jsem otevřel Steam knihovnu a vzpomněl si, že jsem onehdá v akci nakoupil spoustu Lego her. Tak si vybral LEGO Jurský park a kompletně sám prošel několik prvních lokací, chytlo ho to dost. Tak uvidím jestli se k tomu dnes vrátí. Pomáhá i to, že trochu rozumí anglicky.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    STAROJDA: Z tyhle hry jsem nebyl az tak nadsenej, ale kdyz pak u nas zacaly vychazet knihy o Krondoru, koupil jsem je vsechny. Je jich v polici tak pul metru...

Jinak vcera jsem dceri koupil na tablet Matemaga a moc se ji to libi. Taky ted "pari" Duolingo, bere to jako tamagoci, kde se stara o sovicku, a anglictina je pro ni prijemny bonus.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    SPIKE411: ELHO_CID: Já jsem zase jednu dobu vstával v 5 ráno kvůli psovi, tak jsem pak už nešel spát a měl jsem před školou 2 hodiny Betrayal at Krondor :). Naprostá paráda!

A naše děti? Prostě tyhle pravidla pochopily. Navíc žena je chodí ještě pak kontrolovat (jestli jsou přikrytý atd), takže nemají šanci. Na co si ale dávám pozor, aby neměl(i) telefon v pokoji - nechávají ho dole v obyváku. Ikdyž ho chce syn jen dát do nabíječky u PC, tak mu řeknu ne, nabiju ti ho dole. To mi přijde jako větší riziko (kvůli doomscrollingu a tak). Zlatej Roblox.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    SPIKE411: to jsem dělal jako děcko taky...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Rodiče usnou, vedle zazvoní budík. České děti si ničí zdraví nebezpečnou taktikou - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/rodice-usnou-vedle-zazvoni-budik-ceske-deti-si-nici-zdravi-n/r~b4142bf47f4111f0a065ac1f6b220ee8/
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    LEGI: Jen dodám, že "dětská" myš stojí pár korun (do stovky). To mi zásadní nepříjde. Ale jak myslíš.
    LEGI
    LEGI --- ---
    na Botanicule a spol je zásadní nevýhoda jménem MYŠ
    (a ano, nechci dítěti jen kvůli hrám kupovat dětskou myš; s tou velkou se sžívá, ale pořád je to nekomfortní, aby s tím hrála hry)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam