Minirenze na single player bullet hellJedná se o hru
Minishoot' Adventure, co nedávno vyšla na Switch a další konzole (a dřív už i Steam). Je to explorativní "bullet hell" adventura s nádechem RPG. Máte lodičku, co objevuje mapu, hledá kamarády, vylepšuje se. Do toho souboje, kde všude kolem létají střely.
Já sám to teď hraju naplno, baví mě to dost. Je to challenge a progress je chytlavý. Produkčně je to vymazlené. A syn (11) vyzkoušel, že je to ok i pro děti. Hra je i za rozumnou cenu.
Proč je to dobré pro děti- Miloučká grafika, doplněná vyladěným ovládáním, hudbou a tak. Prezentace na jedničku.
- Má to spoustu nastavení obtížnosti. Kromě Explorer obtížnosti (easy), kterou v pohodě hrál syn, tak tam jsou další nastavení jak to ulehčit.
- Vypíchnu nastavení zaměřování - buď zaměřujete pravým stickem (tak hraju já), nebo je tam autoaim a nebo to dokonce střílí samo.
- Progress ve hře je rychlý a pořád zajímavý, i v late game. To v dnešní ADHD době je plus.
- Hra je i v češtině! Teda texty tam skoro nejsou - ale hlavně UI je česky, takže vůbec není nutné znát angličtinu a děti si procvičí čtení.
- Hra není dlouhá, je to tak na 10+ hodin. Takže cíl je na dosah a pocit dokončení taky.
Co zas tak dobré není- Mě fakt nic nenapadá. Někdo by mohl namítnout, že mapa je velká a občas se člověk ztratí - ale vlastně to není pravda, protože jsou tam ukazatele kam jít dál.
- Dál to, že některé vedlejší činnosti a achievementy jsou náročnější. Ale tak dítě je může vynechat a nebo se naopak hecnout.
Minishoot’ Adventures – Indie World Showcase 3.3.2026https://www.youtube.com/watch?v=NHKaVDQ4mYI