• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

    Aktuálně:
    texty, ke kterým se můžete vymezit:

    - Úvod - | Amentum Wiki
    https://wiki.amentum.cz/
    rozbalit záhlaví
    SLL_QUY
    SLL_QUY --- ---
    Planet of Lana | Launch Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=4gMXfjEhQ6c
    KULHY
    KULHY --- ---
    Rodinný účet Steam v beta verzi. Zrovna nedávno jsem přemýšlel, jak se netěším, až budu muset udělat samostatnej účet pro staršího. No a tady je světlo na konci tunelu.

    Steam představil nový koncept rodinného účtu až pro 6 členů | GAMES.CZ
    https://games.tiscali.cz/novinky/steam-predstavil-novy-koncept-rodinneho-uctu-az-pro-6-clenu-575205
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONCKA: k ty navykovosti, blizzardu pri wowku par hracu taky umrelo, zejo. ofocialne ti s interni menou nedovoli kseftovat v irl, ale kazdymu je jasny, jak to s farmenim dopadne. btw. pokid si pamatuju, blizzard snad jako prvni zavedl licenci na mesic :-)) nejzmrdstejsi licence pro singl hhru ever. myslim, ze to jednostranne hrotis.

    pro me jako nahodnyho dyfolta, co na robloxu stravi par hodin mesicne, je mi jejich obchodni model ukradenej. penize jim neposilam ani bych do zadnyho kontraktu nesel, ani bych nikomu nedoporucil zkouset bejt mladej vyvojar, obecne, bez rozdilu platformy.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PALEONTOLOG: Velkej rozdíl je, že Blizzard oficiálně nic za prachy nevypláce, pokud si to za prachy prodával, tak si porušoval obchodní podmínky
    V Robloxu když něco tam uděláš a prodáváš za Robbuxy, tak provozovatel ti veme 30%, když je chceš proměnit za peníze, tak to jde od nějaký celkem velký částky a provozovatel si vezme dalších 30%.
    Android nesleduju, děti hrajou na ios a win a kluk teda hraje z f2p Fortnite, kde si občas za svoje kapesný koupí nějaký kosmetický nesmysl, jinak hrajou normální koupený hry, fakt je toho tolik a člověk nemusí podporovat úplný zmrdy, z mulťáku syn hraje s bratrancem Sea of Thieves a Deep Rock Galactic, se mnou Destiny 2, dcerka hraje na ipadu Disney Dreamlight Valley, pak z bráchou lego star wars a streetfighter 6.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HONCKA: tak je to kontroverzni spolecnost, ale dnes jsou manipulativni postupy snad ve vsech komercnich hrach pro android. a kdyz si vzpomenu, jak jsem hral na androidu pred 10 lety, tak mi to prijde stale stejny. jen se asi pay to win stal vychozim standardem.
    roblox udelal diru do trhu a logicky to bez nejaky navazany ekonomiky nejde. kdysi ve WoW jsi mel aukcni dum primo jako inbuilt feature a goldy se tezily profesionalne a prodavaly se za cash a nikdo o blizzardu nerika, jak jsou toxic.

    ja treba nechapu pristup, ze budu plnit nejakou platformu obsahem a ona me bude vyplacet. je potreba vedet, ze easy mkney nechces jen ty, ale i provozovatel platformy. nehezky podminky jsou jedna vec (nemusis pro ne delat) a porusovani zavazku zase jina. uplne nevim kam si roblox zaradit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STAROJDA: taky s robloxem nemame problem. kluk 11 je ted ve fazi, ze ho prestala bavit nova sezona ve Fortnite (namisto superubermegacool to hodnoti jako preplacany) a dobrovolne downgradoval na roblox.
    ted nasel neco zajimavyho, Blox fruit, koukal jsem na YT a asi to taky prubnu.

    obcas jsou tam imho pay-to-win hry, nebo fakt priblbly tycoony. ale zase je to nejlepsi sbirka escabe obby na svete :-)) veci jako Pet Simulator X nebo Brawl Stars jsou celkem dotazeny a udrzovany
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Ad Roblox, omlouvam se, pokud uz bylo
    Investigation: How Roblox Is Exploiting Young Game Developers
    https://youtu.be/_gXlauRB1EQ?si=gA2agSw8fRm0dhjA

    Roblox Pressured Us to Delete Our Video. So We Dug Deeper.
    https://youtu.be/vTMF6xEiAaY?si=gPiFzUdDy6bitxIx
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: HONCKA: Díky za detail. Uvidíme tedy až budou starší. Už teď jsme se starším řešili to, ať nekliká na odkazy a že rozhodně nikde nezíská robuxy zadarmo (scamy). Dokonce teď měli (ve třetí třídě) přednášku o nástrahách internetu :) Doba se mění.

    A jo, souhlasím, že roblox jako firma je morálně hodně dole. Optimisticky doufám, že díky exposure se to změní.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: jinak tou první signální je, že se to přes různý odměny snaží děcko mermomocí udržet u obrazovky a to tolik u standarních her není
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: pokud máš vyloženě malý děti, tak se tě to netýká, ale pokud už máš starší, tak případný predátoři se snaží děcka vylákat mimo platformu, na kluka to zkoušeli, že se na mě obrátil, jestli bych mu pomohl založit účet mimo, ten gambling je zase věc že s roblox věcma i robbuxema se normálně obchoduje, dokonce jsem viděl na to platformu, kde jde zadávat standardní burzovní pokyny jako stoploss a limit, ale zase to je věc spíš se staršíma děckama.
    + já obecně s tou firmou mám morální problém jakým způsobem zachází např s vývojářema těch interních her
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MAKROUSEK: Vypadá, že spíš ty máš s Applu mokrý sny, když tohle taháš i tam, kde je to totálně OT.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: souhlasím s první signální. Ale o tom jsou hry obecně, řekl bych :)

    Ale k tomu gamblingu a obtěžování. To imho dořešené je. Proč to říkám? Už roky to hrají moji dva synové a toto NIKDY nepotkali.
    - Gamblingem ani nevím co je myšleno. Ano, dají se (rozhodně ne ve všech hrách) kupovat "lootboxy" za Robuxy. Ale když robuxy nemají tak není problém. Robuxy jsem jim občas koupil a vysvětlil, za co má smysl utrácet. Velmi rychle to pochopili.
    - Sexuální obtěžování - to se dělo v těžké minulosti. Teď je chatování tak cenzurováno a hlídáno, že si pomalu ani kluci nemůžou s nikým psát.

    Čili za mě - klidně Roblox zakázat, to je na každém rodiči. Ale prosím na základě relevantních důvodů ;). Např ten ios a screentime dává smysl. Za mě zase to, že Roblox hry jsou obecně mizerné. Jen občas tam je něco ok. Ale vždy hra na Steamu nebo Switchi (v daném žánru) je lepší.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONCKA: Aha, iOS, takze mas rad, kdyz nad tebou bdi cenzura. Chapu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KLEINZACH: autoři těch her v Robloxu jsou odměňováni podle toho, kollik hráčů a jak dlouho v tý jejich hře stráví, tj jich hromada jede na první signální + nedořešený problémy s gamblingem a sexuálnímu obtěžování.
    Navíc na ios tam nefunguje omezení přes screentime.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    HONCKA: btw proc je roblox vymejvarna mozku? (dite to nejak moc casto zminuje, tze se pripravuju dopredu ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    v tomhle souhlasím s Paleontologem, podobný ratingy jsou i u filmů, ale když si vemu svoje mládí, tak do 3. třídy jsem sjel komplet celou akční klasiku jako Predátora, Terminátora, Ramba, tad.. v rychlodabbingu u kamaráda na videu když jsme byli starší, tak došlo i na nějaké kvalitní německé porno :)
    A nemyslím si, že to na mě mělo nějaký špatný vliv :)
    Osobně jsem dětem akorát zakázal Roblox, protože je to vymejvárna mozku, jinak třeba kluk (12) má rád Company of Heroes, který má PEGI 18 a W40k hry
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAKROUSEK: jen mezi pulnoci a osmou rano, pak si masku hrdiny strhnu a jdu zas do prace.

    sdeleni je, ze pegi si klade za cil chranit ty nejzranitelnejsi z vekovy kohorty. krome veku je spousta dalsich faktoru, jako je delka expozice nebo cim ve hre skutecne travi cas. tocit se na veku je prilis jednostranny
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PALEONTOLOG: A kryt mate 5m, nebo 10m hluboko?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PALEONTOLOG: Ale jsi vegan?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TRAGED: no zas aby ses z toho ratingu neposral. nelde ve svete zabiji maly deti miny a lokalni ozbrojenci a my si budem delat pupinky z videohry. ja beru deti i na vzduchovku, vstepuju jim, jak zachazet se zbrani a jak to delat bezpecne.
    ja zas nesnasim nejaky umely protahovani detstvi infantilnimi hrami a pastelovym prostredim za ohradkou. odjakziva jsem bral deti za nebezpecim. do podzemj, roztloukat led na rybniku, hrat si s chemii na sporaku. je na to nejaky pegi? a chtel bys aby bylo? :-D
    taky si uvedom, ze rating musi zohlednit ty vyvojove nejpomalejsi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam