• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    zajimavost Teddy Floppy Ear MOuntain Adventure za petikorunu

https://www.gamivo.com/product/teddy-floppy-ear-mountain-adventure

V ramci myho zorientovavani se v nakupech pro PC jsem padla na hodne slevnenou moji oblibenou hru (detskou), jako ze vsichni to muzete koupit jako darek vsem rodinam okolo vas k vanocum. Pak jsem si ale uvedomila, ze to chce anglictinu.. ale tak treba to muze nekoho zaujmout i tak. je to klidna roztomila hra asi pro mensi deti
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONCKA: dobre dala jsem ti to nakonec
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS: za mě dobrý!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Jinak vidím tam sekci účty, tak tam je celkem dobé vědět, že google má do 15 let účet pro děti těžce limitovaný, nefunguje tam klasický youtube (pouze ořezaná verze pro děti) ani třeba premiový youtube music přes family sharing. Jediná šance je fakovat věk.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    HONCKA: ...není tak snadné si to všude vláčet sebou a dá se na té údržbě leccos naučit :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    YMLADRIS: jinak bych nezůstal u větších děcek zasekaný u notebooku, pokud dítě má na to místo na stole, tak bych se nebránil ani klasickýmu desktopu, jde to upgradovat, lépe servisovat, je to zpravidla za stejnou cenu výkonnější, lépe ergonomické, odpadají mechanické závady typu rozlomené panty a imho součástky odcházejí pomaleji, že prostě ve velkým casu to jde uchladit lépe než v malém těle notebooku.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ohledně multiplayeru na tabletech, tak děcka hodně baví stickman party je to až pro 4 najednou na jednom zařízení a je to pro ios i android
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PROSBA vcerejsi debatu o hardware jsem vtelila do KRATKE stranky zde https://wiki.amentum.cz/cs/vybaveni
    Budu rada kdyz se na to podivate a budete mi pripominky (co je blbost), pripadne navrhy na zasadni doplneni - diky
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ve wiki jsem opravil nastavení skupiny přihlášených tak, aby mohl každý i založit stránku a nahrávat obrázky...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    blbě jsem se vyjádřil, asistent v češtině není, chtěl jsem poznamenat, že jako hlasovej vstup pro vyhledávání čeština funguje a poradí si i s dětským šišláním
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUTHA: Google Assistant cesky neumi (a vypada to, ze ceskou kancelar Googlu uz centrala uplne vypustila, kdyz nedokazala porazit Lukacovicuv Seznam), takze asi nikdy umet nebude.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KERRAY: děti si třeba přes nest pouští písničky, nebo nastavujou minutku na toasty, tohle jde už taky v češtině? imho ten nest je obdoba google assistant na telefony a ten imho ani s českým prostředí nešel do telefonu nainsstalovat
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MUTHA: ono to funguje skoro všude, kde má google vyhledávací pruh mikrofonek, takže i na tabletech a i v češtině, holky si takhle odmala hledaly obrázky
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KERRAY: tak zrovna tyhle věci jsou imho univerzální a týkají se víceméně všech zařízení (asi až na konzole) nezávisle na platformě
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    HONCKA: gramotnost imho dneska je vědět, že na většině míst je nějaký vyhledávání, že většina věcí má nějaká nastavení, kterými stojí za to se prohrabat, že je rozdíl lokálně a v cloudu a jak to zkombinovat, jak si dohledat na googlu aktuální návod na to, co zrovna řeším...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Zrovna tohle není problém, připojíš libovolnou bluetooth klávesnici a můžeš psát. U těch novějších ipadů s usbc, tak tam jde připojit port replicator a v připojíš tam i normální velkej monitor a máš možnost to i ovládat myší (akorát imho to funguje jenom jako zrcadlení a ne dual screen)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONCKA: můj zájem je, aby dítě psalo na klávesnici, tj používalo Google Docs, mohlo psát komentáře na YT, mohlo psát do chatu babičce atd. Děje se to i na ipadech? Předpokládám, že to není na to určené ..?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FARFELOO: BTW co je to ta gramotnost? Doba, kdy člověk musel umět znát command line a upravovat config.sys je už dávno pryč, gramotnost je v současný době hlavně o tom, jak nakládat s osobními daty a jak se chovat bezpečně a to je stejný jak na tabletu, mobilu nebo na pc.
    všechno záleží, co na tom chce dělat, hrát hry může na všem, na programování bude imho lepší pc, na 2d grafiku (kreativní) imho zase ipad - solidní grafický tablet k pc, který by byl na úrovni ipadu s pencil vyjde mnohem dráž než samotný ipad, hromada věcí jde min dělat na základní úrovni na tom ipadu a pokud narazí na limity, tak se to dítě samo ozve.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    YMLADRIS: To jsi nejspis kapla hrebik do rakve na hlavicku. Rozhodujici je, kde ma ditko net. Takze kdyz ma prckos tablet se simkou, takze net ma porad, i kdyz nekam jedeme, na pocitac si ani nevzpomene. A pari vetsinou multiplayerovky s kamaradama a kouka tytubo.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FARFELOO: naše dítě má u svého PC opravdu velký monitor. Nevím jestli je to ten důvod, proč si oblíbil PC a ne tablet.
    Druhá motivace mi přijde společné hraní .. hrávali jsme často na PC s ním. Tablet je spíš pro jednoho.

... A, vlastně, na tabletu neměl net, jen hry. Chtěl YT a to bylo na PC tak k tomu tíhl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam