• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    YMLADRIS: multiplayer - více lidí na jednom zařízení
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HONCKA: co je prosim hotseat?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KERRAY: tak super, vyskouším
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ah, jasně, píšu lokálně a myslím tím na jedné obrazovce, na po LAN
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    HONCKA: asi se nevyjadřuju jasně, to se samozřejmě dá hrát ve 4 lidech na jednom PC
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KERRAY: tak nic, pc mám akorát jedno, děti mají ipady
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    HONCKA: hru 1-4 hráčů lokálně nebo po síti - ale když pustíš (minimálně lokálně) hru, kam se ještě před spuštěním přihlásí víc hráčů, tak ti (asi) nedá psa... ale když pustíš hru sám, a až teprve uvnitř si další hráči kliknou a tím se připojí, tak ti pes zůstane
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KERRAY: to Out of Space umí i hotseat?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS: Rayman je jako většina plošinovek i spousta bouchání a "zabíjení", nicméně jinak je to celkem hezky udělaný, 1-4 hráči, kdo nestíhá, a dokud aspoň jeden žije, jde ty ostatní zachránit nebo v bublině převést přes nějakou překážku... a samozřejmě to není úplně jednoduchý, ale jak se k tomu občas vracíme, tak se děti brutálně rychle zlepšují
    Save 70% on Rayman® Origins on Steam
    https://store.steampowered.com/app/207490/Rayman_Origins/
    https://store.steampowered.com/app/242550/Rayman_Legends/

Overcooked mi přijde brutálně těžký, tam zvládáme tak první dvě mapy, kéž by měli nějakej jednodušší režim

oproti tomu Out of Space má ZEN režim, kde to člověk zvládne pomalu i sám, když se některé dítě rozhodne hru zrovna sabotovat, a když člověk začne sám, a ostatní se přidají až v průběhu, tak dostane psa, kterej hodně pomáhá

Moving Out je na default taky celkem těžký, ale proti Overcooked má možnost nastavit zjednodušení, a se zjednodušením už to zvládáme hrát i s nejmenším... baví ho, jak se tam dá házet věcma a rozbíjet a vytrhávat spotřebiče ze zásuvek

ještě si dáváme Minecraft Dungeons, to si teda syn užívá hodně, konečně nějaký mlácení a zabíjení, a holky to taky občas baví...

na Trine 1, 2 a 3 jsme asi zatím moc másla, zkoušeli jsme, ale Rayman je oblíbenější
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Gauntlet jsem nikdy nehral, ale je to arcade klasika z 80s. Tahle verze ma dost odrazuje explicitnim nasilim. Na druhou stranu jsem vcera cetl detem Snehurku a macecha chtela od myslivce vyriznout jeji srdce, nekde hluboko v lese, a prinest v krabicce, jinak mu necha setnout hlavu, takze co zejo. :))
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    YMLADRIS: MarioKart je free a lze hrát jako local i jako on-line multiplayer s kámošema.
    To máme doma rádi a je to zároveň i nejjednodušší závodní hra, která baví děti i dospělý.

Jinak bych doporučil ještě Crossy Castle, ale to je za Arcade předplatným, což je asi téma samo pro sebe.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    YMLADRIS: je to na GOG.com, s tím problém není
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Hry pro více hráčů | Amentum Wiki
    https://wiki.amentum.cz/cs/hry-pro-vice-hracu

pro dnesek tedy takto, dekuji za opravy a doplnky
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TOOMIX: tady jsem se zasekla, ze to neni na Steamu. Muj muz si mysli, ze cena/vykon nema vyznam porizovat jine sluzby, nez Steam. Ty mas teda predpokladam jiny nazor?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    muz mi k tomu koopu poslal to, jako ze "kluky to bavi". co na to rikate, KULHY??

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    domaci hra ve vice hracich - existuje ve svete tabletů něco jako local co-op tj lidi hrajou spolu na domaci siti?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    YMLADRIS: Jazz Jackrabbit 2 šel hrát v coopu nebo proti sobě na splitscreenu

Let's Play Jazz Jackrabbit 2 (Co-op/split-screen): Episode 1
    https://youtu.be/nYQZifIxzJk
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KERRAY: pisu ted stranku o kooperativnich hrach resp. o hrach pro vice hracu. Potrebovala bych upresnit "rayman plosinovky" (co doporucujes, znas, ..)

pripadne doplnit dalsi hry co hrajete ve 4 ebo 3 nebo 2

mam tam

out of space
    moving out
    overcooked
    it takes two

diky
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TOOMIX: to vypada zajimave, diky doplnim
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MUXX: toto je vynikajici, neco z toho vytezim do her pro nejmensi a dam to i jako cely proklik do toho clanku o programovani. diky moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam