• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    AMANT
    AMANT --- ---
    treba kdyz se mi konecne povedlo tohle, tak jsem z toho byl dva tejdny v euforii:))
    [AMANT @ DOTA: Defence of the Ancients (2) Puck out!]
    skocis doprostred nepratel, udelas zemetreseni a vybijes celej jejich team. ale to se mi povedlo 1x za tech iks let. a naopak - tejden se nedari, pomer WIN:LOSS je treba 1:3 a nekde vzadu v palici mi to tam sedi i treba dopoledne a myslim na to. jednu dobu jsem lidem rikal, ze hraju jenom dotu, nanic jinyho cas nemam a v podstate je to pravda. obcas si koupim nebo pustim neco jinyho, ale 99% casu, kdy poslednich 5 let hraju, tak dotu.

jediny obdobi, kdy jsem hral min, tak to byly useky, kdy mi ten dopamin davala naka nova znamost;)
    AMANT
    AMANT --- ---
    DAVESADE: skoda ze jsem se te nezeptal, nez jsem dotu zacal pred 5 rokama hrat. to s tou zavislosti a toxicitou prostredi je naprosta pravda.

YMLADRIS: tak v podstate je to simulator bitky 5vs5, i kdyz je to kresleny a jsou tam kouzla, tak ten pocit uspokojeni z viteznyho hodinovyho stretu je stejnej, jako po hodine oblibenyho sportu. jenze kdyz prohrajes, neboli to a muzes se jit bit znova a jako spravnej adikt to znovu a znovu zkouset, dokud ta slast z vitezstvi neprijde. ta hra ma hodne velkou komunitu, ruzny komentatory a muj oblibenej, kanadan Jenkins, v jednom videu rikal dulezitou vec - After two losses in a row, go get your dopamine somewhere else.
    Nedoporucil bych to mladsim 13 let.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Ty zavislosti by to chtelo mozna sepsat samostatne i mimo MOBA, a ve hrach kde to zminujeme to prolinkovat. Myslim ze pro spoustu rodicu to je velky tema. Troufne si na to nekdo? :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE: bezva, díky moc!
    Že si lidi nadávají když to jeden z nich neumí to chápu. Není mi jasný ten potenciál závislosti proč zrovna tohle?
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Sepsal jsem něco o MOBA https://wiki.amentum.cz/cs/MOBA
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    YMLADRIS: zhruba tak. Máš náhodně generovaný svět, ale tady je prostorově omezený a má vždy nějaké téma. Můžeš stavět z jednotlivých kostek nebo máš štětce na tvary terénu. Dál pak scanuješ postavené modely a ty pak můžeš stavět. Velký rozdíl proti ostatním Lego hrám je, že tady je všechno (včetně třeba kapek vody) z kostek.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    YMLADRIS: Strategicke hry neni to same jako tahove hry. Jsou strategicke hry, ktere nejsou tahove (typicky real-time strategicke hry), a naopak tahove hry, ktere nejsou strategicke (napr. turn-based RPG; ani ty Worms podle nejsou strategickou hrou).
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Zitra tam neco napisu a uvidis, jestli to bude davat smysl.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE: https://wiki.amentum.cz/cs/pohyb

Je to pasé? Možná se vyjadřuji špatně .. jde mi o to co má dělat rodič když by chtěl aby děcko před obrazovkou nesedělo ale nějak se hýbalo
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Rad napisu o Wii/WiiU/Switch pohybovych hrach. Do jake sekce?
    Sice je to trochu pase, ale pro uplnost proc ne.
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: spis licence, ze to tak vypada, ten svet i vsichni tvorove a rostliny jsou z kostek a mechanika tech postavicek odpovida LEGO. neco jako treba kdyby byl Merkur World, nebo svet, kde je vsecko z Cecek;))
    hry jsou vsechny mozny, ja hral kdysi toho Batmana a fun factor to ma pro kazdyho, kdo si nekdy 10 minut hral s legem, obrovskej:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    update: myslim ze jsme za pulkou webu. Az se udela toto (viz obrazek), bude uz mozny tam psat zajimavejsi texty, uvahy o rozvoji skrze gaming, recenze mimoradnych her, zazitky z hrani s detma, a vubec co kdo bude mit naladu sdelit svetu. Sirit bych to chtela pres FB, jednak do Domaci vzdelavani, pak do Nadane deti (tam to bude zajimat kazdyho).

prostor na brigadu

bylo by hezke tam mit orientacni text o pohybovem hrani (Kinect, Wee, nebo co to vlastne ted..) a o VR. Mohl by o tom nekdo neco napsat? Prosim.

Za druhe, ta bezpecnost deti na zarizenich s netem. My to neresime nijak, tak nevim. Muzete prosim napsat kdo to resite, jak to resite? Dekuji

wiki.amentum.cz

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TOMBRIDER: dotaz k LEGO hram. Chapu to dobre, ze LEGO worlds je sandbox, neco jako jednoduchy minecraft? A ty hry, co uvadis ty, jsou adventury? Diky
    AMANT
    AMANT --- ---
    FRK_R23: vzdyt to zminuju, jsem snad pakulturni barbar!?:))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    AMANT: Promiň, ale existuje jenom jedna taková hra. Mother of all games. Scorched Earth!

Scorched Earth (DOS) - online game | RetroGames.cz
    https://www.retrogames.cz/play_498-DOS.php
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    AMANT
    AMANT --- ---
    tak prej se tomu rika delostrelecky hry;)
    Artillery game - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Artillery_game
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: znas takovyty dve gorily, co po sobe hazej pres mrakodrapy banany a musej se navzajem trefit, volis uhel a rychlost, to je takovej pradeda techhle her. pak bylo scorched earth, to bylo predelany na tanky s ruznejma druhama munici a stitu a dalsich vychytavek.
    a worms jsou vlastne scorched earth pro deti, je to kresleny a hazej po sobe ruzny groteskni predmety, ale ucel je stejnej, uhel+rychlost a trefit protivnika, nez znici tebe.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: strategie teda takhle

Strategie | Amentum Wiki
    https://wiki.amentum.cz/cs/tipy-na-hry-strategie

pokud doplnite, bude to fajn. O co jde v te hre Worms? vic vas to tady zminovalo, asi to deti bavi?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AMANT: diky, toto dam do simulátorů / managementu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam