• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE: mam sem prej napsat ze v supermario maker 2 ma tak 50 hodin, nekdy predloni

nakonec to vyustilo v nakup switche :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Jo Geometry Dash je fajn. Krucek k Super Meat Boy... a pak snad uz konecne ten Mario :).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    zpověď matky. dnes jsem se o centimentr posunula ve vztahu ke hrám. syn už asi týdny v tahu buduje levely pro geometry dash. je to "k ničemu". (nevidím v tom smysl) ale dnes mi došlo, že je úžasnej ten hyperfokus co na to má, to zapálení, výdrž, perseverance, .. odměňuje se tvorbou. nejde mu o vnější reakce reality, např. ocenění ostatních atd. Tvoří. je to super.

HONCKA
    HONCKA --- ---
    MOTO_FOKO: to vypadá jako nějaký klon Bulánků
    MOTO_FOKO
    MOTO_FOKO --- ---
    Výborná hra v češtině - Snowman Arena. Dá se hrát spolu s dětma na jedné klávesnici a dokonce každému zvlášt nastavit obtížnost. Vyzkoušeno a můžu jen doporučit.
    Save 60% on Snowman Arena on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1768980/Snowman_Arena/

HONCKA
    HONCKA --- ---
    NOIK: jj koupil jsem pod stromek 10 letýmu synkovi reprint O Norikovi a fakt ho to bavilo :)
    NOIK
    NOIK --- ---
    SHASHA_KRASTY: a co nějaký gamebooky by je nebavily? ..a procvičili by si rovnou i čtení:)
    KULHY
    KULHY --- ---
    SIRLOON: No tu jsme zrovna parili s mlejma 3 a 5. Jako je to kouzelny — nejaky zajem byl, ale zkus si to pustit jak je to ukecany a pro dnesni deti nerelevantni ceska deveadesata no.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    KULHY: Draci historie prece! 😁
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V 10 letech jsem hrál Poldu a Horké léto, tam je užitečné češtiny až až :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Může jim ale, udělat hodinu dějepisu z temnot minulého století a zahrát si:
    Svoboda 1945: Liberation on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1076620/Svoboda_1945_Liberation/

:)
    KULHY
    KULHY --- ---
    SHASHA_KRASTY: Pokud by to bylo jak rikas, tak asi proc ne, ale ja mit v 10 vic na haku tu anglictinu, tak si to do ni taky prepnu. Obvzlaste je li to nativni jazyk hry. pokud uz ted zacina dominovat anglictina, tak snaha o velebeni cestiny mediem ktery je spis znamy ucenim anglictiny je pro me zvlasni predstva. Mluví ze mě asi skeptik, ale vidím to jako předem prohrané (ve hrách) a proto ty větrné mlýny.

Chtel jsem prihodit nejaky tip, abych jen nebrblal, ale nic skveleho ms pro 10 lety nenapadlo. :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SHASHA_KRASTY: jde o to, že většinou pokud mají hry lokalizaci do češtiny, tak jsou přeložený pouze titulky, ale dabbing je v angličtině. Narazil jsem na tohle, tak ti to možná pomůže
    Seznam česky dabovaných her • Dabingforum.cz
    https://www.dabingforum.cz/viewtopic.php?f=16&t=31445
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    TOMBRIDER: diky za tip, to vypada zajimave!

KULHY: proste jim to nastavi a necha je to hrat v cestine, kde je problem? Jako oni nejsou nijak proti cestine, spis z jednoduchosti presli hodne na anglictinu (je snazsi), coz neznamena, ze s mamou se nebavi cesky... primer k vetrnejm mlejnum nejak nechapu...

YMLADRIS: diky za tip, preposilam kamosce, ta se tim probere
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SHASHA_KRASTY: Co třeba Concrete Genie? (Mám to na ps4)
    Je to komplet v češtině včetně dabingu.
    KULHY
    KULHY --- ---
    SHASHA_KRASTY: Prakticky zadna soucasna hra nema jen cestinu jako jediny jazyk, takze se pak nabizi otazka, jak chce kluky motivovat, aby to v te cestine opravdu hrali? Jsou urcite treba nejaky stary adventury, ale ty asi tezko u nich obstoji proti tomu co hraji. Cenim snahu to takhle resit, ale tady to trochu zavani bojem s vetrnymi mlyny.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SHASHA_KRASTY: nejake adventury v cestine jsme davali sem, ale nevim nakolik tam ta cestina fakt je (nebo je tim spis mineny ze tam neni anglictina ale vicemene tam neni zadny jazyk)

Tipy na hry: adventury | Amentum Wiki
    https://hry.amentum.cz/cs/adventury-tipy
    SHASHA_KRASTY
    SHASHA_KRASTY --- ---
    Zdravím! Kamaradka se pta na tip na hru. Bud PC nebo Playstation a je vcelku jedno co (zanr je jedno, strilecka, nebo nejaka adventura, ted nejvic mastej Roblox, tam jsou ruzny hry), jedina podminka je, ze to musi byt cely v cestine. Jde o to, ze jeji dva kluci (dvojcata, cca 10 let) jsou z bilingualniho manzelstvi (manzel je anglican) a pomalu zacinaj mluvit vic anglicky nez cesky. Tak je chce nenasilnou formou procvicit v cestine. Jinak kluci hrají kde co, třeba Minecraft, atp.
    KULHY
    KULHY --- ---
    NOIK: Tohle zaslouzi mini recenzi, jestli jeste nebylo. Zpusob jakym to pracuje se spolupraci, je vynikajici. Obcas u toho mam pocit, jako bych ten provaz drzel v ruce a za druhy konec tahal spoluhrac.
    NOIK
    NOIK --- ---
    na PS Storu je teďka v akci

Unravel Two
    https://store.playstation.com/en-cz/product/EP0006-CUSA10416_00-COLDWOODPIKE0000

...je to pěkný, děti se nejdřív u toho trochu hádaly, ale teď už vzorně kooperujou:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam