• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MA747: mi přijde fajn své doprovázení dítěte obecně snažit oprostit od otázek typu "je vhodné"? Podle mě žádný odborníci ti nemůžou dát žádnou paušální odpověď protože lidi jsou individuální situace v rodinách individuální. Jediné co dává smysl je zkoušet s dítětem dělat různé věci a vyhodnotit jaký z toho máš následně pocit. Ať jde o videohru nebo lezení po skále nebo umístění dítěte do školky nebo způsob uspávání nebo výživa nebo všechno.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MA747: začal bych tady TOOMIX
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KULHY: tak ja hranni povazuju za neco co muze lidi spojit i rozdelit. utek ke hram dobre zname a proto vubec resime tohle dilema :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    MA747: libi se mi jak jsme se tu s STAROJDA a RAINBOF velmi shodli na tom, ze to chce ten dohled a idalne spolecne hrani. :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    MA747: Muzou se ti sejit ruzne nazory, ale u nas jsme s hrami a interaktivnimi hrickami zacail o dost driv (kolem 2 let a s kazdym dalsim ditetem ten vek prirozene pada dolu, protoze ty mladsi videji sourozence jako hraje a zajima je to). Takze 3,5 rocni je podle meho nazoru vic nez pripravena. Co bych ale urcite doporucil je supervize, minimalne ze zacatku — tak jako clovek sleduje prvni krucky ditete pri jinych cinostech. Obecne mi prijde dobre, kdyz alepson jeden rodic ma prehled a seznamuje se s virtualnim prostorem ditete a sam se dovzdelava.

Konkretni tip na hru ovlivnuje preference a schopnosti samotneho ditete. Pokud nekdy koukala na Patlovou Trapkolu, tak je podle me dobrej tip. My zacinali s hrama na iPadu. Veci jako Sago Mini World nebo Toca Boca kde se naucili nejakym zakladum interakce bez pevne definovaneho cile. Jen trochu pozdeji zavaldnul Chuchel a az trochu pozdeji jsme zkusili Nintendo a PC na gamepadu s klasictejsima hrama.

8bitDo se myslim radi mezi ty lepsi ovladace (nemam zkusenost) a na Linuxu by podle vseho mel fungovat. K te emulaci jeste — ja se uz snazim deti spis vest k tomu ze hry (stejne jako filmy a hudba) se kupuji, pripadne jsou ofiko zdarma (vetsinou s nejaykym hackem). Sam mam jeste jeden pristroj hacknutej, kde mam spis k takovym badatelskym ucelum hromadu postahovanejch her, ale spis zkousim tenhle prezitek ve sve rodine neopakovat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    bude zalezet a zalezi na tom jak.

Pokud ji nechas samotnou to zkoumat tak to asi vhodne neni pokud si k tomu na 5-10min sednete spolu a budete to zkoumat vpohode.
    3.5 je takovej nejistej vek nekdo je napred nekdo ne a je mozny ze ji to ovladani vubec nebude zajimat.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MA747: Jsem zvědav, jestli ti tady někdo napíše, že to vhodné není :).

Za mě: Vhodné to zřejmě je, když to bude v souladu s rodiči. Je fajn to mít pod kontrolou, nastavit pravidla a důsledně vybrat hry. Pak je dobré to hrát společně, využít to na bonding a tak. Takže si začal dobře otázkou zde.

Co se týče hardwaru a her - tak buď telefon/tablet, dotykové ovládání je pro prcky intuitivní. Ale ty hry tam jsou spíš mizerné, prolezlé reklamama. Za mě bych doporučil aktuální Lego appku, tak je dražší, ale fajn. No a pak konzoli, za mě Nintendo switch. Jsou fajn ty malé ovladače a jednoduché dětské hry.
    MA747
    MA747 --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, zda-li je vhodné posadit tří a půl roční holčičku před nějakou videohru. Zazněla tu (Tlapková patrola) (BTW pod jakou platformu je to určené? PS4?) Pokud ano, dal by mi někdo prosím doporučení na hardware a hry?

A ještě jedna otázka, nehraje někdo na Linuxu? Stáhl jsem si GameCube/Wii emulátor a poohlížím se po nějakém ovladači, ideálně pro dětské ruce. Zaujala mě nabídka z https://www.8bitdo.com/#Products Budou fungovat pod Linuxem?

Díky.
    KULHY
    KULHY --- ---
    MILAZAJICEK: Psala Steam.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    IRINA: u nas frci ještě většina nintendo her. Mario. Yoshi. Atpd.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    RSZ: Aquaria
    RSZ
    RSZ --- ---
    KULHY: to vypadá dobře, zkusíme, díky
    KULHY
    KULHY --- ---
    Launch Trailer - Child of Light [UK]
    https://www.youtube.com/watch?v=45SIsoPg8K4
    KULHY
    KULHY --- ---
    RSZ:
    Co treba Child of Light? Divci hrdinka, jemny ale temny. Souboje.
    Save 70% on Child of Light on Steam
    https://store.steampowered.com/app/256290/Child_of_Light/
    RSZ
    RSZ --- ---
    máte tip na PC hru pro 10 letou holku? Oba hrají na mobilu a dokonce na PS4, ale projevila zájem si zahrát i na svém PC na stole jako brácha (chápu, má na svém stole kolem pc, z doby distanční výuky, hrozně příjemný a útulný "pracoviště"). Holka teda moc holčičí není, nesmí to být nějaká úplná slaďárna.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Tohle vypadá zajímavě, je to i na gamepass, kde to stahuju
    TUNIC on Steam
    https://store.steampowered.com/app/553420/TUNIC/
    MUXX
    MUXX --- ---
    BURKE: pobavila me tahle recenze:

SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Kdyz uz je rec o emulatorej, meho synovce kdyz mu bylo cca 5 nejvic bavily capcomacky beat m up. Takze hry typu Final Fight, Cadilacs and Dinosaurs, Punisher atd. Pak presedlal na goblins a i kdyz nemel paru co to pise a dela, tak to pro nej nyla zabava experimentovat se vsim na obrazovce a projel vsechny tri dily
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Já se přikláním za emulátory. Užili jsme si teď spoustu zábavy se starým Mariem
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    chuchel je favorit, dobry jsou samorosti, ale necekane dobra a vtipna je hra Pilgrims (doporucte prosim, jestli jste narazili na neco podobnyho). machinarium je na nas zatim moc tezky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam