• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    _LEPIK_
    _LEPIK_ --- ---
    humble bundle ted ma relativne zajimavy bundle, 10 her za 10 dolaru, paw patrol, peppa the pig a podobne..
    Humble Bundle: Outright Games' Summer Break
    https://barter.vg/bundle/6290/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    STAROJDA: Spellcross
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    KULHY: Nedávno dohrála i má dcera 9, byla taky absolutně nadšená.

Mimochodem před týdnem jsem narazil na hezkou logickou hru
    There Is No Game: Wrong Dimension on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1240210/There_Is_No_Game_Wrong_Dimension/
    což je taky výborná pecka se skvělým vypravěčem - "ne hrou".
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONCKA: jojo souhlasím. Koukám na ty co jsou a většina je dost hardcore. Mám chuť si je zahrát taky :). Uvidím jestli něco vykoumám pro prcka.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: huh tak 8 letýmu bych asi grand strategy hrát nedával, pokud to není vyloženě geniální dítě, spíš kvůli komplexnosti, to že je to realtime v rámci stresu z nestíhání nehrozí, hra se automaticky pauzne při jakýmkoli rozhodnutí, taktéž si ji můžeš kdykoli pauznout sám, ale mají strašně dlouhý learning curve v řádu desítek hodin + např v crusader kings i nějaké rozhodnutí, které nevím jestli bych chtěl, aby dělalo takhle malý dítě (např se tam nechávají zavraždit členové rodiny, aby se posunulo následnictví, atd..)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Díky všem za tipy! Stáhnout češtinu mě nenapadlo. Nikdy jsem to neřešil :). Teď se ta znalost bude hodit.

HONCKA: ad tahové - to je dobrá otázka. On prcek (8) má hodně nízkou laťku co se týče stresu. Teda zvládá i různé realtime hry, ale ty jsou vesměs jednoduché. Strategie bývají složité a tahová strategie umožňuje nekonečně času na rozhodnutí. To by mohlo snížit hladinu stresu a umožnit mu hrát i složitější hru.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    STAROJDA: ke spouste vecem, se da placnout dodatecne
    Překlady her (češtiny, slovenštiny) | ABCgames.cz
    https://www.abcgames.cz/?p=sekcia&s=7&q=preklady-hier

napr. zmineny XCOM (ten puvodni, Enemy Unknown), mel dodecne stazitelnou cestinu uz v 90's, ackoliv oficialne ji ta hra nemela nikdy
    KULHY
    KULHY --- ---
    LAUNCHER: Pouzil jsem ten novej release na Switch, takze gamepad s vypnutym gyro aimingem.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: na Xcomy a Age of Wonders: Planetfall je imho čeština ke stažení
    BTW proč trváš na tahových? Že jedny z nej jsou grand strategy od Paradoxu, na většinu je čeština ke stažení, ale imho moc nejsou pro děcka, že komplexnost nedá imho 90% dospělých
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KULHY: Na gamepadu nebo mys+klavesnice?
    KULHY
    KULHY --- ---
    Včera jsem krátce na Štepánovi (6) zkoušel Portal 2 (zrovna to nově vyšlo taky na Switchi). Spíš jsem mu chtěl ukázat jednu z mých nejmilovanějších her, ale netrvalo dlouho a už si hrál s portály a řešil první prostorové puzzly. Je něco magického sledovat toho malého člověka jak je z těch hrátek s prostorem nadšený. Ve hře jsou sem tam nějaké anglické nadávky, mohou po vás střílet věže, nebo spadnete do nějaké kyseliny, ale nálepka 10/12+ je imho zbytečně přísná a odrazující od opravdu výborné zábavy co provětrá závity. Možná později může dojít k frustraci z obtížnosti.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Ahoj,
    zkusil jsem extenzivně hledat a googlit, ale zatím bez úspěchu.

Nemáte někdo tip na tahovou strategii na PC v češtině? Ideálně něco jako Civilizace, ale v posledku může být cokoliv. Podmínka je tahovost a čeština.
    KOAN
    KOAN --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenost s Stranded Sails - Explorers of the Cursed Islands?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    gamifikovaný "language art" pro angličtinu. měla jsem situaci, že dítko výborně rozumí a mluví, ale odmítalo psát, respektive na moje writing prompty vždy napsalo jen nějaký kusý trolling. zapla jsem mu teda týdenní free trial programu, který má dobré recenze. je to pořád nějaká challenge, hvězdičky, body, hry, doplňování něčeho. je v tom AI chat bot, který je schopen vést jednoduchou chat konverzaci (vyptávat se dítěte na jeho imaginární zvířátko, který si nadesignovalo v předchozím kroku). Mělo to úspěch, dítě to je ochotný dělat, uvidíme jak dlouho. Nyní ve slevě za 50 euro na rok (slevu nutno vygooglit, na stránkách není)

Home | Night Zookeeper - Fantastically Fun Learning
    https://www.nightzookeeper.com/

TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj všcihni, rád bych se zeptal zda z vás má někdo zkušenost s Minecraftem na PS4. Nevím totiž, jak se dají, pokud se dají, vydělávat free T-coins. Dočetl jsem se pouze, že to funguje jinak než Minecoins na PC (čehož je plný youtube a zdá se, že se způsob-postup rok od roku mění), ale mám v tom pěkný guláš. Samozřejmě nejjednodušší cesta bude je koupit ve Storu, ale jde to i jinak? Moc díky!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LAUNCHER: dle me v klidu. Hraju a je to takova prijemna oddychovka. Hranim se da v klidu dostat k dalsim vecem, tak neni treba platit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Update: Vypada to v pohode, jen pozor na chybejici cestinu a na mikrotransakce.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Jsou Fall Boys v poradku pro 7yo? Navykovost? Rizikovost nebezpech posuku mezi ostatnimi hraci? Hru vubec neznam. Moje decka nemaji zadnou zkusenost z MP her mimo uzavrenou komunitu.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Pro deti mi prisel vhodnejsi gamesalad
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam