Jeden známý tady na NYXu se mě ptal na tipy na dětské hry na Switch. Nově si ho pořídil pro prcky 8 a 10. Docela jsem se rozepsal, tak mi přišla škoda to neposlat dál, jako takový souhrn. Dost těch her už tu zaznělo. Je to tedy výběr z mého backlogu. Mám víc dětských her, ale vybral jsem ty co jsou kvalitnější a nejsou pro úplné prcky.
- Obecně: záleží, co kluky bude bavit za typ her.
- Mario Kart je určitě fajn. Parádní závodní hra. Může to hrát i uplný prcek, protože se tam dá nastavit pomoc s plynem a zatáčením. Toto jsme u nás hráli celkem dost.
- Mario Party Superstars - jednoduché party hry po 4 hráče. Když se hraje proti easy botům, tak to zvládne každý. Jednoduché ovládání. Taky to hrajeme dost.
- Rabbids Party legends - teď novinka, taky party hry. Líbí se mi to víc než Mario Party. Je to nápaditější a hry zajímavější. Ale celkově o trochu těžší. Dá se stáhnout Demo, takže lze zkusit. Klukům u nás se to líbí celkem.
- Game Party: 15 in 1 - zase party hry. Tohle je vyloženě low-budget, za to nic nedáš. A docela nás to bavilo. Hned to naběhne, easy hry.
- Alba: a wildlife adventure - aktuální novinka a příklad adventurní hry pro děti. Jako 13tiletá holko-kluk zachraňuješ rezervaci. Fotíš zvířátka a plníš jednoduché úkoly. Dobře udělané a s eko-tématikou. U nás se to líbilo, ale musí kluky bavit ten žánr.
- Ben 10: Power Trip - RPGčko pro děti/teenegery. Podle amerckého seriálu, ale docela dobře udělané. Plníš úkoly, je to open-world. Máš různé postavy se speciálníma schopnostma.
- Educational Games for Kids - tohle je naučná sada her. Od nejmenších po větší děti. Čili pro 8 a 10 už to možná uplně není, ale např prcek (8) na tom trénuje matematiku. Akorát je to celé v angličtině.
- Here Comes Niko - zase adventurní hra spíš pro děti. Plníš úkoly, trochu plošinovka. Kluky to taky celkem bavilo. A jsou tam hlášky, které pobaví i dospělého.
- Kirby and the Forgotten Land - Jedna z dobrých Kirby her, docela nová. Akční adventura. Dá se hrát ve dvou coop kdy jeden má lehčí ovládání. Pro 8 a 10 myslím ideální.
- My Brother Rabbit - point and click adventura, logická. Velmi hezké umělecká zpracování. Dohráli jsme to s prckem do konce.
- Big Brain Academy - to jsou různé kvízy a logické hry. To nebaví asi každého, ale je to dobře zpracované a podpoří to to rozvoj dítěte :).
- Two Point Hospital - tycoon hra, stavíš nemocnice. Takže spíš jen když tě baví ten žánr. Tohle je jedna z top her na switch v tomhle směru.
- Pode - coop logická adventura. Trochu těžší, ale pro 8 a 10 myslím fajn. Velmi pěkně udělané.
- It takes two - novinka na switch (jinak starší hra), velmi dobře hodnocená. Coop adventura. Tu teda nemáme, mám jí ve watchlistu a počkám na slevu.